Lucka 11 – Samma krav på noggrannhet, förberedelser och träning!

I dagens lucka av vår julkalender bjuder vi på en intervju med backgiganten och fjolårets stora härförare #3 Alexander ”Acke” Hellström.

11

Tjena Alexander, hur är läget? – Hej, tack det är bara bra.

Tillbaka i SHL efter några säsonger i KHL, Slovakien och då även Div 1 och HockeyAllsvenskan med Björklöven. Vad är de främsta skillnaderna i dag med ligan i stort.. nu Örebro jämfört med då du spelade med Luleå säsongen 09/10? – Ja, nu har det gått några år sen senast jag spelade i högstaligan. Spelet är nog lite snabbare skulle jag tro, men största skillnaden är väl att ligan utökats med två lag vilket jag tycker är kul.

Men minns du din allra första SHL-match och hur nervös var du då strax före nedsläpp då du satt inne i omklädningsrummet? – Ja, det var med Luleå hemma mot Timrå, jag vill minnas att vi vann men konstigt nog var jag inte särskilt nervös, bara det vanliga matchdagspirret i magen.

Johan Löf / AXELLÖF

#3 Alexander Hellström från säsongen 14/15 Arkivfoto: AXELLÖF

..och vad säger du annars om både Örebros men främst din egen säsong så här långt? Nu 2-7 senast i går kväll borta mot HV71 i Kinnarps Arena och i skrivande stund en 10:e plats? – För egen del så är det otroligt kul med hockey just nu, att få tävla mot dom bästa varje dag är lite som en dröm. Laget har blandat och gett, Vi tar poäng ganska regelbundet men vill såklart vinna fler matcher än vi gjort på slutet. Hårt jobb väntar med andra ord.

Men du verkar ha tagit med dig en hel del från i fjol.. tänker bl.a ditt härliga fysiska spel och ditt stora hjärta att blocka skott. Är klivet inte större mellan divisionerna eller känner du att du utvecklats mycket jämfört med i fjol? – Jag tror det beror mycket på vilken typ av spelare man är, mitt spel från ifjol verkar vara väldigt anpassat även till den här nivån och det känns såklart skönt.

Numer då Örebro Hockey i SHL jämfört med Löven i HockeyAllsvenskan i fjol, vad är de främsta skillnaderna för er som spelare och hur ser en vanlig vecka eller dag ut för Acke Hellström? – För oss spelare är det egentligen ingen större skillnad, vi var proffs i hockeyallsvenskan och är proffs här i SHL, alltså ställs samma krav på noggrannhet, förberedelser och träning.

En vanlig dag börjar med att jag lämnar grabben på dagis ca kl. 8, därefter far jag till hallen och äter frukost som serveras där varje morgon. Sen smälter jag frukosten med en kaffe framför nattens NHL highlights på tvn i omklädningsrummet innan det är dags för fysträning och därefter is. Efter träningen gäller det att äta en bra lunch sen hämtar vi på dagis och så är jag pappa resten av dagen.

Johan Löf / AXELLÖF

#3 Alexander Hellström från säsongen 14/15 Arkivfoto: AXELLÖF

Du är i dag en professionell hockeyspelare som får förmånen att jobba med du gillar allra mest.. vilka tre råd skulle du vilja ge till unga hockeyspelare som drömmer om att bli proffs i framtiden? – Ja, jag har den förmånen att leva på min idrott och gjort det sen jag slutade gymnasiet, det är en dröm som blivit sann.

– Mina tre främsta råd är först och främst, ha kul! Det är det allra viktigaste. Sen hjälper det om man alltid jobbar hårt och aldrig ger upp! /Acke Hellström, Hockeyproffs och evig gröngul hjälte

Björklöven just nu ”bara” 12:a i tabellen, efter Timrås 3-0 borta mot Almtuna i går kväll, trots att vi inför nämndes som ett av de tänkta topplagen i HockeyAllsvenskan, har du sett några matcher i år och vad ser du i så fall som de främsta anledningarna till att vi ligger där vi gör? – Jag har sett de flesta matcherna, även ett par på plats i Västerås och Karlskoga. Jag tycker laget har grym högstanivå och tror att det kommer vända. Jag vet själv hur tufft det är att befinna sig i en sån situation, så det gäller att vara mentalt stark och fortsätta göra det hårda jobbet varje dag.

Finns det några kvar i klubben du fortfarande har kontakt med och i så fall vilka? – Håller kontakten med våra båda stålmän Stefan Öhman och Stefan Andersson.

..och hur du skulle du vilja beskriva stödet från Green Devils och inramningen i T3 Center under matcherna? – Jättehärligt att spela inför Green Devils, och stödet uppskattas som mest i motgång.

Johan Löf / AXELLÖF

#3 Alexander Hellström från säsongen 14/15 Arkivfoto: AXELLÖF

Tror du vi reder ut stormen och till sist klarar minst slutspelsplats för att drömmen om SHL 16/17 ska få leva lite längre? – Det är jag helt övertygad om.

Du har kontrakt med Örebro även kommande säsong, men hur många säsonger till hoppas du kunna spela och tror du det blir fler säsonger i den gröngula Löventröjan i framtiden? – Jag vill spela så länge som jag tycker det är roligt, hoppas på många år till. Om det blir en tredje sejour i Björklöven återstår att se, jag har en uppgift här och nu och det är allt jag vill tänka på. Men det är klart att Umeå alltid kommer att kännas som hemma.

Låter bra Acke.. nu bara två avslutande frågor.. vad är ett måste på julbordet och vad kommer du avge för nyårslöfte? – Helst mormors hemlagade köttbullar, men i år i Örebro får vi göra egna. Brukar aldrig avge nyårslöften.

Helt okej. Stort tack att du tog dig tid Acke.. god jul och ett gott nytt hockeyår från Löven4Ever! – Tack själva!

One thought on “Lucka 11 – Samma krav på noggrannhet, förberedelser och träning!

 • 11 december, 2015 kl. 14:23
  Permalänk

  Åhh , Chefen.
  Trodde aldrig jag skulle skriva att jag saknar Acke.
  Men han var verkligen en klippa under Waltin.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: