Lucka #10 i Löven4Evers julkalender

Vi noterar den 10:e december idag och givetvis då dags för den 10:e luckan i vår kalender och vår resa mot julafton den 24:e december.

I går några tankar kring Corona och den så snöpligt inställda säsongen 19/20, det blev även lite nostalgi då Alexander Beliavski nämndes apropå just nummer 9 och i kommentarerna sedan nämndes även Ulf Lundström som lirade i samma nummer. Jag hade förmånen att få träna ett pojklag under ett antal säsonger tillsammans med bl.a. just Uffe och jag kan meddela att det handledsskottet fortfarande visste vart det skulle sitta. I alla fall vid den tidpunkten.

Men nu då nästa lucka..

Redan i fjol var vi säkert några som noterade hans storhet, han kom under säsongen som kontraktslös från att säsongen 18/19 representerat Bakersfield Condors i AHL. Redan i fjol totalt 33 p (9+24) på 44 matcher, men han stod ändå lite i skuggan av sina ännu mer skinande kedjekamrater. Efter säsongen pratades det lite om SM-liiga men till sist kom han ändå tillbaka till den här säsongen, han tog även med sig sina polare och frågan är om det inte är han som är loket i den kedjan på allvar just nu.

Tyler Vesel, Björklöven Foto: Lucas Norlin

Eller för den delen, frågan är om det inte är Vesel som drar hela tåget lite just nu och har gjort det inledningsvis avsäsongen.

Vi kollar först in lite stats:

 • Snittar 14:41 min/match vilket är tredje mest av fw i laget.
 • Leder interna poängligan på 23 p (7+16), vilket även är 6:e bäst i ligan.
 • Vinner tekningar med 59,36%, vilket är 10:e bäst i ligan.
 • Har samtidigt +10 i grenen +/-.
 • Har endast noterats för 8 utvisningsminuter.

Näe, så här långt är det Tyler som stått för den häftigaste utvecklingen jämfört med i fjol, om du frågar mig. Han var otroligt nyttig redan då, men jag tycker han fått lite mer välförtjänt cred denna säsong. Det blir ju lätt så sett till lite mer poäng, men frågan är om man inte borde skruva lite i istiderna sett till att Tyler ändå ”bara” lirar tredje mest av fw? Det förklaras väl delvis av alla våra utvisningar och att Tyler primärt ska användas i PP, men borde man ändå inte försöka matcha den hetaste lite mer?

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

4 thoughts on “Lucka #10 i Löven4Evers julkalender

 • 10 december, 2020 kl. 08:52
  Permalänk

  Äntligen!
  Vad kul med lite Vesel fokus! Jag sa redan under förra säsongen att han är en nyckelspelare (även då trots flera grymma lirare i laget, bl.a då Cannata och Cooper). Det som imponerar mest på mig med honom är hans förmåga att lösa hopplösa situationer kring sargerna som kjedjan i övrigt sen får lägen av (Hutch & Crandall).
  Han hamnat lätt i skymundan av Hutch och Crandall som ”sätter dit kassen”, men oerhört ofta kommer chansen från just Vesel från början.
  Jag är iaf otroligt impad av den liraren både förra säsongen och även denna, anser att detta är en grym Jesusvärvning!

  Förövrigt, grymt jobb med bloggen, alltid ett nöje att läsa!

  Svar
 • 10 december, 2020 kl. 08:52
  Permalänk

  Vesel kommer antagligen spela i en bättre liga nästa år.
  Snacka om hög lägstanivå.Gör sällan misstag.Tuff när det behövs.Bra fart på passningarna.Speltidsfördelningen har ju luftats tidigare.Som en otålig fan som mig,kan det nog vara lite frustrerande att bli tvungen att se hur det läggs upp av W/L.Men,tror nog på sikt att dom gör rätt.
  Förra säsongen hade vi jämfört med många andra lag lite skador.Vinner nog i längden att sprida stort.Inga trötta spelare som tar dåligt tajmade beslut,går sönder osv.Såg även i slutet av förra säsongen att löven hade bättre kräm kvar i benen än dom flesta andra lagen.Det är ju trots allt då det gäller…

  Svar
 • 10 december, 2020 kl. 09:18
  Permalänk

  Ja, ge grabben mer istid 🙂 Hela All-right kedjan gör ett riktigt bra jobb. Om man följer Tyler eller Justin under ett byte så inser man hur mycket skridskor det åks. Och hack i häl ligger Alex. Skate skate skate! God work boys!

  Svar
 • 10 december, 2020 kl. 11:44
  Permalänk

  Tillsammans med Zach är han den överlägset bästa och mest kompletta spelaren i laget…kanske t o m i ligan.
  Statsen är lätt att se och läsa och talar för sig själva…men det finns ingen annan spelare som kan diktera tempot i spelet mer än Tyler.
  Han vet exakt när han ska spela eller hålla i pucken, om än så en tiondel extra.

  Och en plusfaktor till….han är ju sällan utvisad eller i dispyt med domarna, så det verkar vara en fair spelare på alla sätt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: