Lucka #1 i Löven4Evers julkalender

I dag första december 2020 och vi borde väl kunna bjuda på en kalander även denna säsong? I dag den första luckan..

För er som som följt sajten ett tag vet ni säkert att jag följt laget sedan tidigt -80 tal. Det börjar vara ett bra tag sedan, sedan dess tre finaler och bl.a. guldet 1987 efter 6-1 hemma i Umeå den 15 mars 1987 i den fjärde finalen mot Färjestad BK.

Hemmamatcherna i ladan rätt häftiga redan då när vi hade någon som gick runt på ståplats och sålde godis från en låda på magen eller mjukglass i en frigolitkopp från en kylbag. Det var tider det och såväl pengarna som varorna skickades med sällan skådad generositet från rad till rad och mellan olika personer. Så klart helt otänkbart i dessa Covid-tider. Men då inga problem och alla ställde upp för varandra.

Men ett av mina starkare minnen är då när det var bortamatch och man konstant ringde VK-telenytt 090-11 87 00 för att få veta ställningen i matchen. Det här var liksom helt före tiden med swehockey.se eller att vi kunde följa matcherna på sidan 377 på text-tv. Sedan lite charmigt att man hann ringa tre gånger för att hör att det efter 4 minuter in i tredje perioden står 2-2 mellan MODO och Björklöven. Uppdateringen ärligt lite så där.. men lite charmigt var det helt klart ändå.

Kommentarer, tankar eller reflektioner.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

4 thoughts on “Lucka #1 i Löven4Evers julkalender

 • 1 december, 2020 kl. 06:51
  Permalänk

  Ja just så var de ju, hade man glömt🙂 eller förträngt helt klart annorlunda mot för idag

  Svar
  • 1 december, 2020 kl. 15:01
   Permalänk

   Ha ha…härliga tider! Såg första finalen, brutit fotleden i en innebandymatch…hoppade på kryckor, men dit skulle man bara, fanns inget annat!! VK-telenytt, ja du…undra hur många gånger man ringt det numret, förmodligen oräknelikt!!

   Svar
 • 1 december, 2020 kl. 17:34
  Permalänk

  Arbetade i Spanien i början av 80 talet. I slutspelet om det nu var 82 var fickan laddad med 25pesetas mynt. Sen dess är numret till VK telenytt inplantat i hjärnbarken. En bra strategisk telefonhytt utanför stampuben gick varm under en match…….
  ML

  Svar
 • 1 december, 2020 kl. 19:15
  Permalänk

  Torsdagar och Söndagar var speldagarna då. Satt som klistrad och lyssnade på sportradion och inväntade måljingeln de spelade vid något mål på någon arena. Dä va tider dä.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: