Lövens nyförvärv – Rahimi

Nästa vecka kommer laget samlas för att gå på is, under denna vecka tänkte vi på Löven4Ever fortsätta presentera de nya spelarna. Vi tar dem i tur och ordning som de presenterades. I dag och näst ut, backen och den store hemvändaren Daniel Rahimi.

Se nedan för Daniels grundfakta:

Namn: Daniel Rahimi

Ålder: 33 år

Position: Back

Längd/vikt: 190 cm/98 kg

Skjuter: Left

Kommer närmast från? Växjö Lakers HC

*

Lite stats från föregående säsong:

Antal matcher: 52

Istid/match: 17:39 min/match

Mål: 0

Assist: 4

Poäng: 4

+/-: +5

Utv. min: 32 min

Tacklingar: 96 st. (4:e mest i ligan)

Blockade skott: 64 st. (3:e mest i ligan)

*

Sajtens tankar?

Rahimi känns som en klockren hemvändare och lite av en viktig kulturbärare i det här läget. Men Daniel gör dessutom verkstad om att efter i flera säsonger pratat om drömmen av att spela i Löven igen. Det är självklart nåt alla fanns vill höra, men det handlar samtidigt om att göra verkstad av dessa ord och även komma hem medans kroppen har några säsongen kvar.

Det tiden när det här med att ”komma hem” för att varva ner i Löven hoppas iaf jag verkligen är förbi.

Men sammantaget känns Rahimi som ett väldigt bra tillskott i det här läget, dels en Umeåkille, en otrolig rutin och erfarenhet. Visserligen är tanken ett snabbt och offensivt spel som bygger på spelskickliga backar, men jag tänker att vi även kommer spela PK. Där blir Rahimi oerhört värdefull. Sedan tycker jag vi ibland blev lite små eller tama framför Cannata i fjol. Även där blir Rahimi oerhört värdefull. Sedan tror jag kommande säsong blir längre än den föregående och det lär i så fall bli ett förhoppningsvis långt och prövande slutspel. Även där blir Rahimi oerhört värdefull.

Vi hade en väldigt stark backsida redan förra året, vi har tappat bl.a. Brian Cooper till Oskarshamn men jag tycker ändå vi sammantaget blivit uppgraderade och det har inte minst Rahimi en stor del i. Jag skulle nog kunna se mig ett väldigt intressant backpar med ex.vis Daniel Rahimi och Daniel Norbe. Men konkurrensen på backsidan är enorm, den blev inte direkt sämre sedan det blev klart med Palmquist heller.

*

Men vad säger ni läsare om detta nyförvärv?

Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Lövens nyförvärv – Rahimi

 • 13 augusti, 2020 kl. 08:48
  Permalänk

  En försvars General. Kommer att bli otroligt nyttig både på och utanför isen. En naturlig ledare.

  Svar
 • 13 augusti, 2020 kl. 19:15
  Permalänk

  Viktigaste av allt måste väl vara kravställandet han har mot sina medspelare.

  Svar
 • 14 augusti, 2020 kl. 19:42
  Permalänk

  Det enda som gör mig orolig är domarkåren. En del av dem har ju ögon o spelförståelse som en blind höna. Vill inte se en massa utv/game pga att han heter Rahimi o kan tacklas

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: