Lövens nyförvärv – Poulin

Nästa vecka kommer laget samlas för att gå på is, under denna vecka tänkte vi på Löven4Ever fortsätta presentera de nya spelarna. Vi tar dem i tur och ordning som de presenterades. I dag och näst ut, kollegan till Mantler.. målvakten Kevin Poulin.

Se nedan för Kevins grundfakta:

Namn: Kevin Poulin

Ålder: 30 år

Position: Målvakt

Längd/vikt: 188 cm/93 kg

Plockar: Vänster

Kommer närmast från? Ontario Reign i AHL, noterades även för Grand Rapids Griffins i samma liga.

*

Lite stats från föregående säsong:

Antal matcher: 7

Istid/match: –

Mål: –

Assist: –

Poäng: –

+/-: –

Tacklingar: –

Blockade skott: –

Insläppta mål/match: 2,67 i grundserien

Räddningsprocent: 91,4 % i grundserien

Antal nollor: 0

*

Sajtens tankar?

I fjol blev det mer eller mindre braksuccé med Joe Cannata mellan stolparna som bl.a. prisades som ligans bästa målvakt. Men vi ska komma i håg att vi även ett hade ett riktigt bra försvar framför honom.

Men denna Kevin då?

Ja, hans CV skäms inte direkt för sig.. NHL, AHL ett OS-brons med Canada så sent som 2018 och sedan då spel i Europa och KHL/EBEL/NLA och DEL under säsongerna 16/17, 17/18 samt 18/19.

Som jag och flera av er läsare varit inne på tidigare känns det som ett klockrent målvaktspar där Poulin med sina meriter fullt berättigat ska ha förväntningar på sig. Han borde även kunna agera om mentor för den betydligt yngre Mantler även om vi har en uttalad målvaktstränare i Ekman Westman.

Det är klart att bara sju matcher föregående säsong kan se lite ut, men då han ska vara fullt återställd känns detta på förhand som en fullgod ersättare till Cannata. Han visste vi inget om innan han kom, det här är iaf en kille vi kunnat se på lite klipp och som sagt ett rätt imponerande CV.

Vi hade en tämligen stark målvaktssida redan förra året, vi har tappat de båda från föregående säsong men paret inför 20/21 som sådant känns ändå mer intressant. Det har inte minst den tänkta ettan Kevin Poulin en stor del i.

*

Men vad säger ni läsare om detta nyförvärv?

Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Lövens nyförvärv – Poulin

  • 15 augusti, 2020 kl. 16:41
    Permalänk

    Säjer som per kenttä att han är igentligen för bra för HA

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: