Lövenbloggarens: 10/11

Då var det dags för min kontring, men om den är lika vass som en tjeckisk dito är jag tveksam till. Mitt lag bygger på visionen om skapa ett nytt Björklöven med en hemvävd prägel kryddad med noga utvalt och scoutad spets.

Sportchef: Arto Sirviö

Arto har i mina ögon inte misslyckats så fatalt som många vill mena. Årets sportsliga misslyckande ligger mycket i skadorna och framförallt de i början som satte laget i en taskig position redan tidigt. Jag anser att vi på pappret har ett lag för den övre delen av tabellen och då har han ju dukat ett rätt hyfsat bord. Eftersom jag nu vill se mer kontinuitet ser jag det som steg ett att behålla Arto. Hans lagbygge är ju inte klart, eftersom han, likt andra sportchefer får ta hand om det tidigare sportchefer samlade på sig. Till nästa säsong får han chansen att skapa sitt lag till fullo och misslyckas han där, då är det en annan femma.

Tränare: Joakim Fagervall

Även här förordar jag kontinuitet. Jocke har nu börjat få fason på detta lag och han har nått framgång förr och kan göra det igen. Jag gillar en tränare som det är lite ruter i och som kan ryta i och väcka spelare. Ett alternativ skulle dock kunna vara Peter Sundström, om han nu inte blir J-Förbundskapten när Per Mårts blev högsta hönse.

Ass tränare: Peter Andersson

Den enda lagdelen förutom målvaktssidan som fungerat i år är ju försvarsspelet som Peter ansvarar för och varför ska vi då ändra på det? Något annat behöver väl knappast sägas?

Juniortränare: Jimmy Blixt

Här tycker jag att klubben ska satsa på den mycket ambitiöse Jimmy. Lägg sen upp en plan för en framtida roll som ass.tränare i A-laget och att han sen kanske ta över som huvudtränare.

Målvakter (2 st)

Patrick Galbraith (Tomas Selstedt)

Även om jag egentligen är rätt kluven till Siken, så inser jag att hans skadebekymmer till stora delar är av oturskaraktär. Han är till syvene och sist ett bra och billigt alternativ till givne ettan "Dansken med handsken" vilket ger pengar över till annat och med denna säsong i beaktande så lär vi inte ha hur mycket som helst till nyförvärv och varför då satsa dom på en kille som ska stå i båset?

Backar(9 st)

Nils Andersson, Aki Heino, Alexander Eriksson, Johan Svedberg, Per-Anton Lundström, Ville Vikeväinen, Alexander Hellström, Patrik Nevalainen, Jesper Eriksson.

Patrik Nevalainen vill till Sverige och det vore tjänstefel att inte kolla läget. Även Alexander hellström bör kollas upp. Han har inte rosat marknaden i Luleå och borde erbjudas en ledande roll i ett framtida Björklöven. Vad gör Daniel Rahimi om Rögle åker ur? Nevva, tillsamman med Aki Heino och Nils Andersson tar de offensiva rollerna i backparen.

Forwards(13 st)

Jens Ledin, Eetu Qvist, Tero Koponen, Johan Wikström, Mattias Wennerberg, Marcus Lundberg, Johan Bergmark, Tomas Enström, Jon Palmebjörk, Marcus Jonsson, Pontus Johansson, Kalle Konsti, Niklas Sjölund.

De som är under kontrakt lär bli kvar. Utöver det verkar ju Berra vara på väg tillbaka. Enström bör det jobbas på som en injektion till det tafatta anfallsspelet. Där kommer Palmebjörk även in i bilden. Kalle Konsti är en intressant spelare i finska Mestis och Niklas Sjölund, bördig från Njurunda, verkar vara en comeing center. Marcus Jonsson och Pontus Johansson fyller på med ungdomlig frenesi.

Sedan bör klubben ha koll på Oscar Persson som har två år till som junior. Vi får inte bort honom som vi gjorde med Kristoffer Backman som vi tappa honom till exempelvis Modos juniorverksamhet.

Ej nytt kontrakt: Martin Johanson, Maxim Matushkin, Olli Korkeavuori, Jussi Heikkinen, Jonas Floberg, Victor Lindgren, Fredrik Öberg, Jimmy Andersson, Magnus Isaksson, Christopher Thörn och Tomi Mustonen. Marcus Rindestig och Joakim Törnqvist bör kanske riktas mot div 1 klubbar i närområdet för tillväxt.

+++

Som The S redan varit inne på så är detta givetvis oerhört svårt och min tanke är att Löven sakta med säkert ska få fason på ekonomin för att på sikt nå toppen igen. Jag ser inte att vi kommer att göra några spektakulära värvningar till den kommande säsongen, även om det givetvis måste anses som det om vi, mot förmodan, skulle få hem några 87:or. Kommentarer på mitt laget?

0 thoughts on “Lövenbloggarens: 10/11

 • 21 januari, 2010 kl. 22:37
  Permalänk

  Ifall man lyckas kontraktera Enström måste Isaksson också stanna, de hittar ju varandra sjukt bra! :O Småttingarna är de som skapar överlägset mest i löven och ja, jag har alltid gillat Isaksson. 🙂

  Sedan skulle jag sakna Thörn och Maksim.. =/

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 22:49
  Permalänk

  Jag som betraktar löven från en avlägsen plats har följande kommentarer:

  Johan Bergmark – Måste säga att jag blir förvånad över denna hysteri som råder kring honom. Han håller ok allsvensk klass, inte mer. Det var därför han inte fick förnyat kontrakt. Sen att div sportchefer inte lyckats värva bättre spelare är en helt annan sak. Förstå mig rätt nu. Jag gillar Bergmark men jag kan samtidigt förstå att man försökt värva bättre…
  Hellström – Bra!
  Rahimi – Bra!
  Koponen – Bra!
  Mustonen – Tror på honom!
  Ledin – Yes!
  Wennerberg – Har hans bästa dagar varit?!

  Nu tog tecknen slut… 🙁

  Svar
 • 21 januari, 2010 kl. 23:09
  Permalänk

  Vadå kontring..? Lagen blev förvånansvärt lika, men vi är väl rätt kloka båda två? (!!) Men håller dina backar?

  Klart som tusan det ska jobbas på -87:orna, om vi kan landa en av de fyra per år är det väl bra. Alla verkar iaf ha stort klubbhjärta så någon gång lär de vända hemåt.

  Väldigt kul med namn i stället för mina mr X, men var lugn mina namn kommer. Här känns spontant Sjölund mycket intressant. Utifrån våra lag noterar jag seger för The S i klass såväl ”Hemvävd” som ”Kontinuitet”.

  Trots att det inte är alltför stora förändringar noterar jag 10 resp 9 nya namn i våra lag. (??)

  Svar
 • 22 januari, 2010 kl. 07:51
  Permalänk

  Svar till Mille (2010-01-21 22:49)
  Grejen kring Bergmark är nog att man hoppas på samma förvandling som Wikström stod för. Nu verkar det ju inte bli något enligt dagens vk.

  Visst kan Wennerbergs ha sett sina bästa dagar, men skeppar vi både honom och Thörn har vi lite power kvar.

  Man skulle kunna spekulera många timmar om Löven. : )

  Svar
 • 22 januari, 2010 kl. 07:57
  Permalänk

  Svar till The Sandwich (2010-01-21 23:09)
  Ja, det där med kontinuitet var var faktiskt lättare sagt än gjort.

  Alltid kul att namedroppa. Vill viersätta typ Wennerberg/Thörn kan vi ju titta på Johan Sjödell-Wiklander i OIK. Lär knappast stanna om dom åker ur. Han levererar ju oxå.

  Svar
 • 22 januari, 2010 kl. 08:08
  Permalänk

  Svar till Johan Marklund (2010-01-21 22:37)
  När det gäller dina favoriter så kan jag säga min mening. Isaksson har ju inte levererat spelmässigt mer än de senaste matcherna och då har ju poängen ändå uteblivit. Nä tack för fler otestade ES-rejects. Många spelare skulle funka med Enström.

  Thörn använder sitt fysiska spel fel. Vad är vitsen med en tung tackling om man inte kollar vart pucken tar vägen? Sätt in en tackling och erövra pucken. Då är det bra, men det gör han ju inte.

  Maksim är alldeles för dålig defensivt för att ta en plats i Löven. I egen zon är han ju totalt vilsen. Låt han stå på tillväxt i division 1.

  Svar
 • 22 januari, 2010 kl. 08:42
  Permalänk

  Lövenbloggaren: Angående Thörn kan du mycket väl ha rätt, han har inte riktigt utvecklats såsom jag hoppats på. Han är en ganska typisk fjärdelinaspelare, om man säger så. Så han kanske skulle droppas ifall vi hittar bättre (messy har ju stor talang iaf!)

  Isaksson.. Ja, det kanske också stämmer. Men en riktigt bra sak är alla de utvisningarna han får med sig när han snurrar omkring i anfallszonen, tycker jag iaf =) Så han får vi gärna behålla i alla fall ett år till.

  Maksim skulle kanske må bra av ett år i Teg(?). Han har dock stor talang =)

  Svar
 • 22 januari, 2010 kl. 11:48
  Permalänk

  Viktor Lindgren har kontrakt över nästa år och ska vara kvar. Isaksson vill jag också ha kvar.
  Föredrar personligen Thörn före Wennerberg måste jag säga. En billigare yngre spelare som accepterar en mindre roll.

  Heikkinen vill jag behålla trots att han haft det lite tyngre hittills i år. Har ändå bevisat många gånger att han är en klasspelare.

  Ser heller ingen mening med att värva medelmåttor ( Kalle Konsti, Niklas Sjölund.). Har vi inte råd med spets tycker jag vi behåller det vi har istället.

  Svar
 • 25 januari, 2010 kl. 17:07
  Permalänk

  Stava namnen rätt, tack.

  Svar
 • 25 januari, 2010 kl. 18:27
  Permalänk

  Svar till Stavningspolisen (2010-01-25 17:07)
  Någon speciell stavning dom herr självutmämnd Polis stör sig på? Kritik blir så mycket mer användbar om den är konstruktiv.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: