Löven4Evers önskelista..

Nu bara en vecka kvar till julafton och därför hög tid att bjuda på bloggens egen önskelista och vad vi hoppas hitta under granen om en vecka.

 1. En ny sportchef

Bloggens förhoppning och det som även vår pågående omröstning visar är namnet Per Kenttä, just nu i Oskarshamn. Efter detta klipp av Wargen kommer får man en liten inblick i hur noggrann och seriös Per är. Ett rätt intressant porträtt och Per är ett klockrent val i våra ögon.

2. Ett par, tre rivna kontrakt

Trots seger i fredags mot Almtuna med 3-2 och en 7:e plats just nu har inte säsongen blivit vad någon hoppats på. Upp till finalplats just nu hela 19 poäng (?!?!) och för att kunna förändra strukturen på bygget, på både kort och lång, sikt bör man redan nu se över truppen och göra en del nödvändiga förändringar.

3. Två spelskickliga och producerande forwards

Vi gick in i säsongen med tanken att alla vi skulle sprida målskyttet på fler spelare och inte bli så sårbara via ett fåtal som producerar. Det sa vi redan från början att det inte skulle fungera och med facit i hand hade vi rätt. Nu behöver klubben agera och lyfta in ett par dokumenterat välproducerande spelare och ersättare till de ovan skeppade.

4. Få tillbaka de skadade spelarna

Björklövens skadehelvete påverkar förstås slagkraftigheten i laget, men snacket om bredd i truppen köper vi inte. Bredd i vår värld är att de som är utanför laget ska kunna gå in och förändra en matchbild, inte bara ersätta till antalet. Av de skadade just nu är det väl främst trion Backman, Ericsson och Stål Lyrenäs som saknas.

5. Ett mer rörligt och betydligt mer effektivt PP

Visst satte vi ett par kassar mot Västerås, men vårt PP är fortfarande genomgående uselt. Måste bli rörligare, mer fantasifullt och effektivare. Dock positivt att man efter 27 omgångar kör på en right- och en leftback, möjligen lite märkligt att det ska skulle ta en halv säsong att inse.

6. Ny målvakt

Behöver inte nödvändigtvis vara att värva in en ny utan att någon av våra befintliga kliver fram och blir en ”ny” målvakt mot vad som tidigare visats upp under säsongen. Tar förstaspaden helt enkelt och inger trygghet i försvarsspelet match efter match.

7. En elakare Alexander Wiklund

I fjol hade vi #16 Roope Talaja som supporterspelare, utöver alla hans poäng var han ofta rätt grinig och för motståndarna säkert en nagel i ögat. Inför säsongen hade bloggen stora förhoppningar i att Alexander skulle fylla Roopes skridskor och med nöje ta den rollen. Ifjol hela ligans mest utvisade via 84 min men denna säsong bara 12 minuter och delad sjätteplats i interna utvisningsligan. 

8. J20 till SuperElit

Vi ska aldrig sluta drömma om avancemang till SHL, men fram till den dagen vi kan lyfta upp egna juniorer som gör skillnad och där vi slipper ha halva lönebudgeten i en fjärdelina eller på sparkad personal eller spelare, lär inte den drömmen slå in. 

9. Damlaget till SDHL

De har satsat några säsonger, men i år känns det verkligen på allvar. Visst vore det roligt om damerna kunde lugga laget från Norr på kvalplatsen och sen ta sig upp till högsta ligan?

10. Ett julmirakel modell större

Björklöven stiger i tabellen som en raket och på allvar hotar om en plats till SHL när säsongen summeras.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

  Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Löven4Evers önskelista..

 • 17 december, 2018 kl. 07:15
  Permalänk

  Kan bara instämma och hålla med dig. Som tillägg önskar jag en ny huvudtränare till nästa säsong som gör att vi får en attraktivare hockey att titta på!

  Svar
 • 17 december, 2018 kl. 10:53
  Permalänk

  En trevlig önskelista men fick jag välja en av dessa så är det spetsspelare som ska in.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: