Löven4Evers julkalender, lucka 12

Senare i kväll bortamatch mot IK Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center, men innan vi återkommer kring den tänkte vi återge ett pressmeddelande från Björklöven vi fick ta del av i går.

12

Björklöven stärker sitt värdegrundsarbete

Björklöven stärker sitt värdegrundsarbete med utbildningsinsatser fokuserade på klubbens ungdoms- och juniorverksamhet.

– Precis som skolan har vi ett samhällsansvar och det vill vi ta genom att lära alla i föreningen hur vår värdegrund ser ut och hur vi i praktiken lever efter den, förklarar John Lind, junior- och ungdomssportchef, Björklöven.

Under veckan har Västerbottensnytt förmedlat nyheten (länk) om att ett antal högstadieelever gått samman för att krossa feminismen, med ett språkbruk och ett tonläge som ligger långt ifrån Björklövens värdegrund. Några av de inblandade eleverna är aktiva i Björklöven och det gör att föreningen agerar för att förbättra sitt värdegrundsarbete.

– För oss är sporten givetvis i fokus, men i vår roll som betydelsefull samhällsaktör vill vi även verka för ett inkluderande, jämställt och öppet demokratiskt samhälle, berättar John Lind, som tillsammans med övriga ledningen tittar på både kortsiktiga och långsiktiga insatser.

– Vi inser att vi har mycket att lära och jobba med och går ödmjukt in i processen. Vi vill göra det vi kan för att ge framför allt våra ungdomar en bra start i livet och på hockeykarriären, säger John Lind, som för diskussioner med experter på både jämställdhetsarbeten och kommunikation.

– Vi börjar i närtid med en workshop med Fatta Man och en inspirationsföreläsning med SHL-spelaren och jämställdhetsförkämpen Johan Forsberg. Därefter håller Olov Hjärtström Baudin på Punkt PR i utbildningspass om kommunikation, kopplat till vår värdegrund.

Insatser i närtid:

• Onsdag 16 december: Workshop med Fatta Man.

• Söndag 20 december: Inspirationsföreläsning med SHL-spelaren Johan Forsberg.

• Januari: Kommunikation med Punkt PR. U16, J18 och J20 och alla ungdomsledare ska därefter kontinuerligt genomgå denna.

* * *

Så klart bra att klubben agerar och utbildar spelare och ledare i något som dock borde vara så alldeles självklart som det bara kan vara.

3 thoughts on “Löven4Evers julkalender, lucka 12

 • 12 december, 2015 kl. 15:51
  Permalänk

  Viktigt att satsa på värdegrundsarbete men då skulle man kanske föregå med gott exempel och ha en fungerande etik i A-laget och organisationen där .

  Svar
 • 12 december, 2015 kl. 22:33
  Permalänk

  Går bra för Löven nu….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: