Löven4Evers julkalender, lucka 10

Vi fortsätter vår julkalender och i lucka 10 hittar vi en intervju. För en vecka sedan tvingades exlövet 24-årige Jesper Ericsson ta beslutet ingen hockeyspelare vill ta, det om att tvingas lägga skridskorna på hyllan i förtid. När han ser tillbaka på karriären är han nöjd, men det hade kunnat bli bättre.

10

Början till slutet inleddes redan under förra säsongen då han fick den spolierad av en efterhängsen handskada för at spädas på med att han fick problem med magen under sommaren, något han själv trodde skulle gå över. Har fått veta av läkare att det jag har kommer jag förmodligen få leva med hela livet så det är inget som blir bättre av några veckor vila. Även om beskedet var tungt så kom det inte som en chock för Jeppe. – Nä man har väl haft på känn ganska länge att det förmodligen inte kommer bli bättre, så man har haft tid att smälta att det inte blir mer hockey. Nu vänder han blad och riktar in sig på att plugga och då studierna i statistik. Oklart om han kommer att ha någon kontakt med hockeyn framöver, men en sak är klart. Någon tränarkarriär blir det inte. – Haha, nä, tror inte jag skulle bli en bra tränare faktiskt, jag kan inte ens kommentera en match jag själv spelat.

8064099792_3c10e71a77_o

Klassiskt målgest från Jesper Ericsson. Arkivfoto:AXELLÖF

När det blir tal om att utse en drömfemma med spelare han spelat med så väljer han faktiskt att avstå, men den motiveringen att han spelat med många mycket bra spelare genom åren att det blir för svårt att välja. När vi pressar på lite så får vi fram ett namn. Konstantin Komarek i så fall, tyckte han var riktigt bra och var i princip omöjlig att ta pucken ifrån. Att välja den bäste tränaren han haft var desto lättare. -Då skulle jag säga Jocke Fagervall, jag gillar han tränarstil och sen har vi ju alla tränare under ungdomsåren varit viktiga så klart.

När Jesper ger sig på att summera karriären så tycker han att den över lag har varit bra, med det allsvenska avancemangetsäsongen 12/13 som topp. Däremot tycker han att det var synd att han inte fick chansen i allsvenskan i Tingsryd, där han provspelare inför säsongen 2012/13 eller i Björklöven efter avancemanget. – Men så är det i den här branschen, säger han. När han går in på enskilda matcher så är det återigen avancemanget till hockeyallsvenskan med Björklöven som återkommer. – Såklart, stor publik och avancemang! Sen plockar han fram en detalj från det negativa kontot.-Sen gillade man ju inte att träna mot spelare som håller pucken i täck för bra, då ser man ju själv dålig ut, hahaha!

Här gör Jesper ett av sina 12 mål i Björklöven.

Totalt blev det 75 matcher i Björklöven med 12 mål och 12 assists. Utöver det blev det spel i Luleå J20, Teg och Vännäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: