Löven4Ever Trophy

Direktkvalen till SHL rasar på full blom och snart har vi klart för oss hur SHL och hockeyallsvenskan till för den delen också ser ut kommande säsong.

Vi är dock många som inte gillar hur kvalet ser ut och många har lämnat olika förslag hur kvalet borde se ut i stället. Främst vänder jag mig mot hur slutspelsserien ser ut idag och som den set ut de senaste säsongerna. Med fel resultat i de två första omgångarna så kan det vara kört för så många som tre lag, vilket ger tre betydelselösa avslutande matcher för dessa lag och det påverkar utgången och påverkas givetvis av hur spelschemat ser ut. Att exempelvis Björklöven och AIK, som i den sista omgången hade något att slåss för, kämpade mot Södertälje och främst Oskarshamn som mötte lag som inte kunde bry sig mindre, är inte bra.

Med vårt förslag slipper man också alla fansens spekulationer kring att exempelvis lag som Pantern och Almtuna i den sista omgången inte gjorde sitt bästa och att spelschemat de faco styr hur lagens möjligheter blir att faktiskt avancera. Med detta system slipper man detta och då blir också grundserien och placeringarna där också allt viktigare. Med dagens system spelar det exempelvis ingen roll om du blir 6:a eller 8:a då det renderar noll poäng i bonus i slutspelsserien. Med vårt förslag följer också glöd i alla matcher och vi slipper att lag som tvingas spela så mycket som tre omgångar när man vet att säsongen ändå är slut. Vem vill se sådana matcher och vad blir det för slutspel? Blir lite som att låta ett lag i SHL-slutspelet som redan förlorat med 4-2 i matcher ändå spela den sjunde matchen eller än värre, ett lag som åkt ut med buller och bång med 4-0 i matcher, men måste bekosta ett par bortamatcher till och locka folk till en betydelselös hemmamatch? Är man ute är man ute och då ska man inte kunna påverka resultaten för de andra lagen som fortfarande har chansen. Är man ute är man ute. Låt istället varje match räknas.

Nu till vårt förslag:

Den Hockeyallsvenska finalen
Lag 1 i HA -Lag 2 i HA i bäst av fem matcher

Vinnaren i den hockeyallsvenska finalen möter lag 14 i SHL. Det hockeyallsvenska laget har hemmaplansfördel i bäst av sju matcher. Vinnaren till SHL. Morot att vinna hockeyallsvenskan och något mycket negativt att bli sist i SHL.

**

Löven4Ever Trophy
Lag 3 i HA – Lag 8 i HA i bäst av tre matcher
Lag 4 i HA – Lag 7 i HA i bäst av tre matcher
Lag 5 i HA – Lag 6 i HA i bäst av tre matcher

**
Förkval till direktkval till SHL
Förloraren i den hockeyallsvenska finalen möter det sämst rankande lagen av vinnarna i Löven4Ever Trophy, i bäst av tre matcher med hemmaplansfördel
Den bäst raknade vinnaren i Löven4Ever Trophy möter det näst bäst rankade laget, i bäst av tre matcher med hemmaplansfördel

**

Kval till direktkval till SHL
Vinnarna i Förkvalet till direktkval till SHL möts i bäst av tre matcher. Det bäst raknade laget har hemmaplansfördel.

**

Direktkval till SHL
Vinnaren i Kval till direktkval till SHL möter lag 13 i SHL. SHL-laget har hemmaplansfördel. Vinnaren till SHL.

***
Vad säger ni? Vi tycker helt enkelt inte det behöver vara så krångligt och att alla ska ha chansen hur länge som helst. Åsikter? Skriv en kommentar…

5 thoughts on “Löven4Ever Trophy

 • 26 mars, 2018 kl. 16:47
  Permalänk

  Bättre än nuvarande system. Finns inget värre än när avhängda lag spelar mot lag är med i racet.

  Svar
 • 26 mars, 2018 kl. 17:02
  Permalänk

  Ska jag vara helt ärlig, så tycker jag att alla förslag som tar tid att förklara och man inte enkelt får en överblick hur det funkar, är skräp. Varför måste det vara så krångligt?

  Sista lag i SHL åker ur. Vinnaren Ha går upp. Sedan kan man ta en dubbelserie med nästsista i SHL och lag 2-6 eller vad man nu vill.

  Ett annat förslag är ju att man gör en längre serie med fler lag från SHL och HA.

  Trams med extra poäng. Går ju bort. Man kan väl få fördel av att börja/avsluta, eller så, med hemmamatcher.

  Har så otroligt svårt att se fördelar med SH, om man kan bortse från pengarna, bara det där Inplay eller vad dom kallar det, gör mig slut.
  Knappt ingen förutom dom som spelar SHL-Final och deras fans bryr sig längre. En byhåla kan ju bevisligen köpa sig ett SHL-guld bara man har pengarna som krävs. Känns så otroligt fel att kalla det SM-guld när allt känns som rena köpelag.
  Vart går gränsen, Burträsk tar guld?
  Det har ju redan hänt dom där uppe är ju inte mycket mer än Burträsk på anaboler. Hoppas gruvjäveln sinar. Då är det slutlekt.

  Svar
  • 26 mars, 2018 kl. 17:36
   Permalänk

   Är ju ett slutspelsträd enklare än så lär det ju inte bli. Givetvis måste de ju få förklara sin tankegång betyder jubinte att det blir krångligt i praktiken.
   Bra förslag!

   🙂

   Svar
 • 26 mars, 2018 kl. 20:22
  Permalänk

  Vinner man en serie ska man gå upp! Blir man sist åker man ur! Hur resten ska se ut får andra avgöra.

  Svar
 • 27 mars, 2018 kl. 09:19
  Permalänk

  Varför inte bara slopa HA-finalen?
  Håller med om allt det andra. Alla matcher betyder något.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: