Löven4Ever tippar omgång 49

Det börjar verkligen dra ihop sig och vill man göra sig en hacka så är ju hockeyallsvenskan det rätta elementet där verkligen att kan hända och så också gör.

 

 

IK Pantern – MODO Hockey

Brandskattade Pantern klamrar sig envist fast vid en topp 4 placering och lär med all säkerhet behålla den linan ut vid seger ikväll. Man har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och spelar nästan alltid jämt i sina matcher, vare sig de möter topplag eller bottenlag. Ikväll gästar Modo, som verkligen spelar med kniven mot strupen. Förlust ikväll och krisen är ett faktum. Vem kunde ana att det forna SHL-laget skulle kunna missa slutspelsserien två år i rad. Huvuden lär givetvis rulla i Örnsköldsvik om man inte vinner ikväll. laget har dock bara en seger på de fem senaste så formkurvan talar inte för laget. laget har också bara gjort fem mål på dessa fem matcher. Lägg till att man bara slagit Pantern en gång på sju tillfällen och ALDRIG på bortaplan, så har ni en given utgångsetta till utmärkta oddset 2.27. Trender är dock till för att….? Ja, ni kan den och garderar förstås om ni känner för det.

Löven4Ever tippar 1.

AIK – Leksands IF

Nu ska det avgöras. AIK måste vinna för att behålla möjligheten att knipa en plats i den hockeyallsvenska finalen där Timrå redan bokat upp en plats. Vinner Leksand så är det ju mer eller mindre klart att de tar den andra platsen. Kan då AIK fixa det? Trenden med tre raka förluster och märkliga 4-7 i senaste hemmamatchen skriker ett stenhårt NEJ, men vi vet alla hur ett fullsatt Hovet kan lyfta laget till oanade höjder. Bortalaget Leksand har sen den tyska invasionen gått som Återtåget 7.3 bortsett från plumpen mot Vita Hästen, som kanske var det nyttigaste som kunde hända Dalaklubben som har 17-3 i målskillnad sen dess. Tyvärr kan inte den mest hängivna publiken påverka denna utgången och 2.45 i odds på Leksand är bra.

Löven4Ever tippar 2

Timrå IK – BIK Karlskoga

Viktig match för bägge lagen. Hemmalaget kan via seger mer eller mindre lägga beslag på den viktiga förstaplatsen i tabellen som ger hemmaplansfördel. Bortalaget måste vinna för att inte riskera att stå med ena benet i ett negativt kval. Timrå har förvisso poäng i de fyra senaste matcher, men bara en seger. BIK Karlskoga har vaknat till liv och har fyra raka segrar tagit tio av tolv poäng och har vunnit alla tre tidigare möten med Timrå denna säsong, där man bl.a drog längsta strået i NHK-arena via en seger efter straffar. Oerhört öppen match där vi trots allt ger seriens bästa hemmalag tipset. BIK ger dock hos Coolbet hela 3.83, värt att notera.

Löven4Ever tippar 1

IK Oskarshamn – Västerviks IK

Här möts två formstarka lag där hemmalaget har fyra raka segrar och där bortalaget har tre raka. IKO har vittring på fjärdeplatsen samtidigt som Västervik vill hålla undan för BIK Karlskoga ovanför det negativa kvalstrecket. Vi tror hemmaplan avgör här.

Löven4Ever tippar 1

Södertälje SK – HC Vita Hästen

Klassisk streckmatch mellan Södertälje på åttonde och sista slutspelsplatsen mot niondeplacerade Vita Hästen. SSK föll stort senast, hela 0-6 borta mot Oskarshamn, men har äntligen hemmaspelet vilket fyra raka segrar visar. Hästen är fortsatt ett lite varannandags lag, men framförallt ett av seriens bästa bortalag med bara sju nollpoängare på 25 matcher. Mycket troligt att det blir poäng även här. Utgångstecknet blir i alla fall ett kryss, men helgardera gärna.

Löven4Ever tippar X

Almtuna IS – IF Troja/Ljungby

Hemmalaget har tagit poäng i fyra av sin fem senaste matcher, men ändå bara sju poäng av 15 totalt, men hänger med i kampen om fjärdeplatsen. Bortalaget ligger där nere i getingboet mitt emellan slutspelsserien och negativt kval och har här kanske lite mer att spela för. Har tagit nio poäng på de fem senaste. Almtuna vann senaste mötet här och har 2-1 i matcher den här säsongen. Ytterligare en match som bör helgarderas och därför landar vi även här i ett kryss.

Löven4Ever tippar X

Tingsryds AIF – IF Björklöven

Känns som de vidöppnas omgång detta och här är ytterligare en sån match. Hemmalaget har förvisso fem raka förluster, men måste vinna för att inte få kvala för sin hockeyallsvenskan existens. Björklöven har haft problem med sitt målskytte, men får man ordning på det bör det bli en två i den här matchen.

Löven4Ever tippar 2

 

Omgångens tips:

IK Pantern – MODO Hockey 1

AIK – Leksands IF 2

Timrå IK – BIK Karlskoga 1

IK Oskarshamn – Västerviks IK 1

Södertälje SK – HC Vita Hästen X

Almtuna IS – IF Troja/Ljungby X

Tingsryds AIF – IF Björklöven 2

Odds: 765,86

Omgångens chanstips:

Timrå IK – BIK Karlskoga X

Södertälje SK – HC Vita Hästen X

Almtuna IS – IF Troja/Ljungby X

Odds: 78,49

 

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: