Löven4Ever tippar omgång 45

Dags för en ny omgång av hockeyallsvenskan där sex matcher spelas ikväll och här kommer våra speltips.

HC Vita Hästen – IK Oskarshamn
Bottenskiktet mot toppskiktet mot borde bara kunna sluta på ett sätt. Samtidigt har bara Oskarshamn vunnit en av sina en av sina fem senaste efter full tid. Vita Hästen har vunnit sina två senaste hemmamatcher, men Oskarshamn tagit 8 av 9 poäng i mötena med Hästen denna säsong och ska IKO kunna konkurrera med AIK om seriesegern ska man bara vinna en sån här match. Det borde bli avgörande.

Löven4Ever tippar 2

Södertälje SK – Västerås IK
Tabellåttan mot tabellfemman, två lag som vill vinna för att behålla sin plats i kampen om viktiga placeringar. SSK slåss om en slutspelsplats och Västerås slåss om tredjeplatsen. De tidigare tre mötena mellan dessa lag har slutat med hemmavinst, men Södertälje har just nu en usel form. En trepoängare på de nio senaste och fem raka nollpoängare. Västerås har ingen dunderform att kontra med två raka förluster. Läge för en helgardering.

Löven4Ever tippar X

Karlskrona HK – Leksands IF
Hemmalaget har hamnat lite i ingenmansland så sjundeplatsen i tabellen och tar sig an ett Leksand som är seriens formstarkaste lag och bara ångar på mot toppen. Man har tagit 24 poäng på de tio senaste matcherna och sex raka trepoängare. Blir det kaffe kaka, sjunde raka? Vi tror det.

Löven4Ever tippar 2

Tingsryds AIF – AIK
Tingsryd för en hård kamp i botten för att slippa negativt kvalspel samtidigt som AIK sedan länge är klart för kval mot SHL. AIK har vunnit samtliga tre möten mellan dessa två lag och inget talar för att hemmalaget ska bryta den trenden.

Löven4Ever tippar 2

IK Pantern – MODO Hockey
Pantern ligger i ett lite prekärt läge. Seger och man kan blanda sig i kampen om en slutspelsplats. Förlust om man kan bli indragen i kampen för att undvika negativt kval. MODO ligger på en trygg slutspelsplats och har nollat Pantern i de två senaste mötena och får gälla som en liten favorit, Pantern är fortfarande seriens sämsta hemmalag, även om man förbättrat sitt poängsnitt en aning sen återkomsten till Malmö Isstadion och tog senast mot KHK sin första trepoängare där på åtta försök. Fem matcher har dock till förlängning, så en gardering kan ligga bra i handen.

Löven4Ever tippar 2

Almtuna IS – BIK Karlskoga
Två lag vars säsong inte alls blivit vad som tippades. Almtuna som tippades till slutspel är farligt nära en negativ kvalplats och måste börja vinna. Bara en trepoängare på de tio senaste gör laget till seriens formsvagaste. Bortalaget BIK Karlskoga å sin sida var det inte många som trodde skulle ligga med i toppen. Tabelltrean har fin form med tre raka segrar och det mesta talar för en fjärde raka.

Löven4Ever tippar 2

Det säkra spelet
HC Vita Hästen – IK Oskarshamn, 2
Tingsryds AIF – AIK, 2
Almtuna IS – BIK Karlskoga, 2
Odds: 7,30

Det alternativa spelet
Södertälje SK – Västerås IK, X
IK Pantern – MODO Hockey, X
HC Vita Hästen – IK Oskarshamn, IKO vinner period 1
Karlskrona HK – Leksands IF, LIF över 2,5 mål
Tingsryds AIF – AIK, mer än 4,5 mål
Odds:130,32

***

Följande spel lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: