Löven4Ever tippar omgång 37

Ikväll drar omgång 37 i gång med bl.a. en match mellan Västervik och vårt eget Björklöven, därtill ett rätt intressant möten mellan Almtuna och SSK i Gränbyhallen. Efter i kväll återstående två matcher av omgåengen i morgon lördag och så här tror vi på bloggen Löven4Ever att det går.

I kväll:

Västerviks IK vs IF Björklöven

I omgången bl.a. ett möte mellan ligatolvan Västerviks IK och vårt eget gröngula Björklöven (plats 6), hemmalaget vann senast borta mot SSK med 2-0 vilket även är den enda segern på de fem senaste. Björklöven kontrar med tre segrar på de fem senaste, poäng i sju raka matcher även om det senast blev en övertidsförlust mot AIK på Hovet. Historiskt sett klart övertag för hemmalaget med fem segrar på sex möten, säsongens första möte hemma i Plivit Trade hallen vann Västervik med 2-0 och då Löven vann förra säsongens andra möte kan det möjligen tala för gästerna. Sett till historiken fördel hemmalaget och formen talar för gästerna, lär li en rätt jämn match och därför är inte oavgjort efter full tid otänkbart.

Löven4Ever tippar x

Tingsryds AIF vs IK Pantern

I Nelson Garden Arena tar formstarka hemmalaget Tingsryd AIF (plats 9) emot ligatrean IK Pantern som senast vann hemma mot Vita Hästen med 4-2. TAIF med fyra segrar på de fem senaste vann senast med 5-2 hemma mot Troja-Ljungby, gästande skånelaget Pantern kontrar med tre segrar på de fem senaste även om laget tagit poäng i fyra raka. Ofta jämna möten lag mellan och då säsongens första möte lagen mellan i NGA slutade med 1-0 troligen en ny jämn match att vänta, här jagar hemmalaget slutspel och gästande Pantern en finalplats. Här brukar motivationen till slutspel ofta vara starkare än den till finalen, en halvgardering borde därför räcka.

Men HockeyAllsvenskan är ändå alltid HockeyAllsvenskan, inte alltid helt logiskt men ändå alldeles underbar.

Löven4Ever tippar 1x

Almtuna IS vs Södertälje SK

Hemmalaget och både Sandströms samt Quists femteplacerade Almtuna (senast 4-2 hemma mot MODO), tar i kväll emot åttonde placerade SSK som senast lite oväntat föll hemma mot Västervik. Formen bättre hos gästerna via tre segrar på de fem senaste där hemmalaget kontrar med två segrar under samma period. Förra säsongen vann lagen varsin match i Gränbyhallen och då gästande SSK senast vann borta mot Almtuna under säsongen troligen hemmaseger i kväll.

Löven4Ever tippar 1

HC Vita Hästen vs AIK

Nästjumbon och Norrköpinslaget HC Vita Hästen föll senast föll borta mot IK Pantern, i kväll väntar då AIK (plats 4) från Solna som senast sent vände underläge 1-2 hemma på Hovet till en övertidsvinst mot Björklöven med 3-2. Rent formmässigt svårt att inte tro på gästerna, fyra raka segrar och poäng i de tio senaste matcherna. Här kontrar hemmalaget Hästen med blott två poäng på de fem senaste och samtidigt tre raka hemmatorsk. Det mesta talar för gästerna, möjligen just det som tillsammans med att Hästen bytt tränare (Johnson mot ”Strumpan” Strömberg) som ställer allt på kant.

Löven4Ever tippar 2

Timrå IK vs MODO Hockey

Inte ett lika hett och klassiskt derby som Marklunds vs Björklöven, men för dessa lags fans är nog Timrå mot MODO kvällens ”rivalmöte” dem mellan troligen det närmaste de kan komma ett riktigt derby. Timrå som senast återtog ligaledningen efter seger med 4-1 mot Leksand i seriefinalen möter alltså ett rätt formlöst MODO med bara två segrar (tot 5 p) på de fem senaste. Här kontrar hemmalaget Timrå med tre segrar på de fem senaste. Förra säsongen vann lagen varsin match i NHK Arena men efter säsongens 4-1 x 2 till Timrå talar ändå rätt mycket för ny hemmaseger.

Löven4Ever tippar 1

I morgon lördag:

IF Troja/Ljungby vs IK Oskarshamn

Två lag som föll senast är hemmalaget och nykomlingen IF Troja-Ljungby (11:e plats) som senast föll borta mot Tingsryd AIF, sjunde placerade och gästande Oskarshamn föll senast mot jumbon BIK Karlskoga i Nobelhallen med 4-5 efter avgörande på övertid. Hemmalaget har två segrar på de fem senaste, samtidigt fem raka hemma i Ljungby Arena. Gästerna kontrar med tre segrar på de fem senaste, sedan faktiskt tre raka segra på bortais. Under säsongen två bortasegrar när lagen mötts, troligen en ny jämn att vänta. Känslan är hemmaseger, frågan om den kommer redan vid full tid?

Löven4Ever tippar 1x

Leksands IF vs BIK Karlskoga

Ligatvåan Leksands IF tar i morgon lördag hemma i Tegera Arena emot jumbon BIK Karlskoga som närmast kommer från en övertidsvinst mot Oskarshamn. Leksand som senast både föll borta mot Timrå och även då tappade serieledningen har på de fem senaste noterats för blott två segrar, här kan vi för jumbon även notera två segrar även om de likt Leksand tagit poäng i tre av matcherna. Sedan 2010/11 och senare har BIK Karlskoga tagit blott en seger i Tegera Arena och med tanke på 4-0 i senaste mötet under säsongen talar väl egentligen det mesta för ny hemmaseger?

Löven4Ever tippar 1

* * *

Omgångens spel:
Tingsryds AIF vs IK Pantern 1x
Almtuna IS vs Södertälje SK 1
HC Vita Hästen vs AIK 2
Timrå IK vs MODO Hockey 1
Leksands IF vs BIK Karlskoga 1

Odds: 16,48

Chansspel:
Västerviks IK vs IF Björklöven x
Tingsryds AIF vs IK Pantern 1x
Timrå IK vs MODO Hockey x
IF Troja/Ljungby vs IK Oskarshamn x
Leksands IF vs BIK Karlskoga 1

Odds: 196,15

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: