Löven4Ever tippar omgång 29

Ikväll spelas sex matcher i Sveriges mest underhållande serie och vi ger oss på att försöka tippa matcherna. Det har inte varit vår säsong hittills då näst intill varje spel fallerat på en match eller nåt mål. Vi ger dock inte upp.

MODO Hockey  –  Mora IK
Vinstmaskinen MODO har fått lite pappersmassa i maskineriet och noterats för tre raka förluster och bara producerat fyra mål. Man kommer närmast från en strafförlust i derbyt mot Björklöven där man lika gärna kunde vunnit, men hockey är hockey och tur är väl det. Nu väntar Mora, ett lag som inte ens gör porslinsnissarna de försöker efterlikna glada. Har man hamnat under det negativa kvalstrecket för att stanna? Har dock en helt ok form men segrar i hälften av de sex senaste. Här ska man dock inte ha något att hämta.

Löven4Ever tippar 1

HC Vita Hästen  –  BIK Karlskoga
Hemmalaget fortsätter att trava sig uppåt i tabellen, vilket åtta segrar på de tio senaste medför. Ikväll gäller det dock att ha spikat fast rätt skor och lämnat skygglapparna hemma, för ikväll kommer det att gå undan när BIK Karlskoga gästar Himpan. Målkanonerna från Bofors har haft siktet inställt hela säsongen och har på de senaste fyra matcherna mäktat med 25 mål.  Hemmalaget nollade dock BIK i lagens första möte och har faktiskt vunnit lagens bägge möten denna säsong. Gardering känns trolig.

Löven4Ever tippar 2

AIK  –  Kristianstads IK
Två formsvaga lag drabbar samman på Hovet ikväll med ett hemmalag som tagit EN(!) trepoängare på de sjutton senaste försöken och sju raka förluster. Man var nära senast med en tvåmålsledning mot Almtuna med åtta minuter kvar men tappade till en 2-3 förlust. Vet inte för vilken gång i ordningen man tappar ledning i slutet och sånt tär på ett lag. Gästande KIK är dock inte mycket vassare med en seger på de tio senaste och bara fem mål i de fem senaste. Utgången osäker, men spela på lite mål känns roligt.

Löven4Ever tippar X

Almtuna IS  –  Västerviks IK
Hemmalaget stod för en mäktig vändning mot AIK senast, vilket var välbehövligt efter två förluster. Västervik har inte heller en formkurva att ståta med, med ynka två segrar på de tio senaste.

Löven4Ever tippar 1

Västerås IK  –  IF Björklöven
Omgångens hetaste match mellan det formstarkaste laget och serieledarna. Västerås har tagit sju raka segrar och mot det ställs Björklöven som har tio segrar på de elva senaste. Utgången oerhört oviss, sällan någon vinner med mer än ett mål. Samtidigt brukar Björklöven trivas i ABB Arena och vann exempelvis senaste mötet i Gurkstaden med 3-2.

Löven4Ever tippar X

Tingsryds AIF  –  Timrå IK
Tingsryd har skaffat sig en bra åttondeplats i tabellen efterpoäng i sex av de åtta senaste matcherna där fem varit segrar. Även Timrå har en bra form efter tre raka segrar, vilket brukar bli resultatet när den fruktade förstalinan med Jonathan Dahlén i spetsen levererar. Håller deras form i sig kan ni krita dit en tvåa.

Löven4Ever tippar 2

Det säkra spelet
MODO Hockey  –  Mora IK, 1
HC Vita Hästen  –  BIK Karlskoga, 2Tingsryds AIF  –  Timrå IK, 2

Odds: 6,25

Det alternativa spelet
MODO Hockey – Mora IK, mer än 5,5 mål
HC Vita Hästen – BIK Karlskoga, mer än 5,5 mål
AIK – Kristianstads IK, färre än 4,5 mål
Västerås IK – IF Björklöven, X
Tingsryds AIF – Timrå IK, mer än 5 mål

Odds: 63,20

* * *

Dessa spel lägger du förstås med fördel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: