Löven4Ever tippar omg 47

I kväll inleds HockeyAllsvenskans 47:e omgång med en match mellan SSK och MODO, som sedan kompletteras med de övriga sex på onsdag och här har ni våra speltips.

I dag måndag:

Södertälje SK vs MODO Hockey

I kväll en väldigt viktig match kring slutspelsstrecket i Scaniarinken då nian SSK tar emot åttan MODO Hockey som senast föll borta mot Troja-Ljungby med 2-3. För övrigt två lag som bara vunnit två av de fem senaste, så här långt under säsongen i del bortasegrar att jämföras med föregående säsong då det endast var hemmasegrar. Känslan inför är att SSK vinner en tät kamp, vilket skulle sätta MODO i en rejäl uppförsbacke i kampen om slutspel.

Löven4Ever tippar 1

I övermorgon onsdag:

Tingsryds AIF vs BIK Karlskoga

Jumbomöte i Nelson Garden Arena där nästjumbon TAIF som senast föll med 1-4 borta mot Västervik tar emot jumbon BIK Karlskoga som kommer från en övertidsseger (5-4) mot Almtuna IS. Formmässigt fördel gästerna via tre segrar (8 p) på de fem senaste att jämföras med en seger och tot. 4 poäng för hemmalaget. Under säsongen en straffseger för BIK och därefter två raka segrar för TAIF, sedan är det frågan vad en ev. Åkerblomeffekt kan påverka. Jämn match att vänta, varför inte övertid?

Löven4Ever tippar x

Almtuna IS vs Leksands IF

Ännu en viktig match där ligafemma Almtuna tar emot trean Leksand som närmast jagar AIK och en plats i Hockeyfinalen vad det lider, AIS föll senast på övertid borta mot jumbon BIK medans dalalaget Leksand vann hemma mot Pantern med 3-1. Detta pantern som då vi själva ska möta samma kväll. Formmässigt rätt jämnt skägg via två segrar (tot. 6 p) för hemmalaget på de fem senaste att jämföras med två segrar och lika många poäng för gästerna. Under säsongen två av tre segrar för AIS som även vann det första hemmamötet, en jämn match att vänta och jag blir inte förvånad ifall det går till övertid.

Löven4Ever tippar x

AIK vs Västerviks IK

På Hovet möts två lag som krigar vid helt olika streck, hemmalaget AIK (plats 2) vill bibehålla sin finalplats medans gästande Västervik på plats 12 med bara en poäng tillgodo på Tingsryd vill undvika negativt kvalspel. Formmässigt liten fördel hemmalaget med fyra segrar på de fem senaste (10 p) där gästande Västervik kontrar med två segrar och totalt 8 poäng, under säsongen två segrar för AIK och varken under förra säsongen eller så här långt under denna har Västervik vunnit på hovet under grundserien. Bloggen tror inte den kommer i kväll heller.

Löven4Ever tippar 1

Timrå IK vs IK Oskarshamn

Ligaettan Timrå IK som senast vann mot SSK hemma i NHK Arena möter på onsdag sjuan Oskarshamn som senast slog tvåan AIK hemma med 3-2. Hemmalaget väldigt formstarkt med fyra segrar på de fem senaste, bara en strafförlust borta mot AIK under perioden där gästerna kontrar med två raka segrar och poäng i fyra raka matcher. Sett till matcher i Timrå 6-3 i inbördes möten under de fem senaste säsongerna, när nu Timrå vunnit alla tre under säsongen kanske lite skrällchans för ett ännu mer motiverat Oskarshamn?

Löven4Ever tippar 2

HC Vita Hästen vs IF Troja/Ljungby

Norrköpingslaget Vita Hästen (plats 8) som senast vann borta mot Björklöven möter alltså nykomlingen och ligaelvan Troja-Ljungby som senast vann hemma mot MODO med 3-2. Hästen har vunnit tre på de fem senaste (tot. 9 p) där gästerna kontrar med tre segrar och totalt åtta poäng. Troja/Ljungby vann visserligen det senaste mötet lag emellan, dessförinnan två segrar för Hästen och även om Troja-Ljungby behöver poäng i jakten på säkrat kontrakt tror vi att hemmalaget tar alla tre i sin jakt på slutspel.

Löven4Ever tippar 1

IK Pantern vs Björklöven

Ligafyran Pantern som senast föll borta mot Leksand tar emot Björklöven (plats 6) som alltså föll i går hemma mot Vita Hästen med 1-2. Formmässigt tot. två segrar och fem poäng för hemmalaget där gästerna kontrar med samma facit, sett målskillnaden under perioden 14-17 för Pantern medans Löven noteras för 11-12. Senaste mötet i Umeå vann Löven efter sudden, nere i Malmö vet laget så här långt inte hur det känns att vinna. Fem raka hemmasegrar och all logik säger väl egentligen en etta, det enda som talar för bortalaget är väl tabelläge och det borde finnas en djäkla revanschlust för såväl den senaste förlusten mot Hästen som senaste mötet nere i Malmö där vi tappade segern med 9 sek kvar.

Löven4Ever tippar 1

* * *

Omgångens spel:

Södertälje vs MODO 1
AIK vs Västervik 1
Vita Hästen vs Troja/Ljungby 1
Pantern vs Björklöven 1

Odds: 15,75

Chansspel:

Tingsryd vs BIK Karlskoga x
Almtuna vs Leksand x
AIK vs Västervik 1
Timrå vs Oskarshamn 2
Vita Hästen vs Troja/Ljungby 1

Odds: 201,89

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: