Löven4Ever synas och rankar – Södertälje SK

Vi närmar oss toppen av vår ranking av lagen i HockeyAllsvenskan och efter AIK igår är det i dags dags för Södertälje SK, alltså plats 4.

Förra säsongen?
Laget slutade föregående säsong på plats 7 och sågs som en liten dark hourse i slutspelet, ett slutspel som dock tyvärr började med en ynka omgång men aldrig fullföljdes. 

Tränare?
Denis Bozic – Nytt kontrakt
Nichlas Falk – Nytt kontrakt

Aktuell trupp?

Målvakter
Alexander Sahlin 
Fredrik Bergvik
Filip Gustavsson, LÅN från Ottawa Senators

Backar
Alexander Falk 
Andreas Hjelm 
Bobbo Petersson 
Sebastian Walfridsson 
Henrik Malmström – NY från Västervik
Oscar Von Sivers
Oscar Eklund, NY från HK Hradec Kralove
Axel Andersson; LÅN från Anaheim Ducks
Evan Bouchard, LÅN från Edmonton Oilers

Forwards
Christopher Bengtsson 
Lucas Carlsson 
Carl Becker 
Sebastian Höglund 
Måns Lindbäck 
Nick Olesen 
Emil Alba – NY från Västervik 
Emil Aronsson – NY från AIK 
Anton Heikkinen – NY från Kristianstad 
Jacob Dahlström – NY från AIK 
Hugo Gustafsson
Rasmus Kahilainen – NY från Djurgården J20
Simon Andersson – NY från MODO J20
Ludwig Blomstrand
Matt Bailey, NY från ERC Ingolstadt
Samuel Fagermo, LÅN från Los Angeles Kings
Lukas Vejdemo, LÅN från Montréal Canadiens

Förluster
Adam Wilsby, b, Skellefteå (lån tillbaka)
August Berg, b, Leksand (lån tillbaka) 
David Berg, b, Lindlövens IF
Filip Pilö, b, Huddinge IK
Sebastian Bengtsson, f, Väsby IK HK
Emil Lind, f, Borlänge HF
Anton Blomberg, f, Västervik IK
Martin Janolhs, f, klubblös
Gustav Lindberg, f, Enköpings SK
Calle Wäng, utlånad till Linden HC
Marcus Fagerudd, HC Vita Hästen
Filip Ahl, f, Bratislava Capitals
Christopher Liljewall, f, Timrå IK

Sajtens kommentar

Södertälje byggde ju upp en rejäl stomme tidigt på försäsongen med två målvakter, sju backar och 13 forwards redan i april vilket ju var en näst intill komplett trupp och det är ju ingen klyscha att få hålla ihop under så lång tid är viktigt. Kontinuiteten är sen en känd framgångsfaktor som nog de flesta skriver under på och med 13 spelare kvar från ifjol och samma tränardouo är en styrka. Viktig förlängning med Hugo Gustafsson som stod emot SHL:s locktoner. Man har tappat offensiv kraft i Filip Ahl och Ludwig Blomstrand, men fick behålla Christopher Liljewall och Nick Olesen och värvat in Matt Bailey som blir en sevärdhet i Hockeyallsvenskan. Även unge Anton Heikkinen kan bli ett utropstecken i vinter. Klubben har även plockat in NHL-glans i form av Samuel Fagermo och Lukas Vejdemo.

Var tappet av Ludwig ”Din nagel i ögat” Blomstrand större än man kunde tro? Foto: Lucas Norlin

Trots den tidigt signade och namnkunniga truppen samt kontinuiteten har resultaten helt uteblivit på försäsongen och visst är försäsong försäsong, MEN när ska maskinen SSK börja tugga i? Jobbade livet ur mig att hitta sportklubbens alla resultat på försäsongen och då har de ändå en av de mest levande hemsidorna, men shit vad svårt det var. En inför Västerås, men inget efter. Inte heller fanns resultatet på swehockey. Hittade på VIK:s hemsida. SSK saknar ofta ett efterinlägg om hur matcherna gick. Förbättringsfaktor 1.0. Lever vi i en digital värld, eller vad är det frågan om? Rätta mig på allt jag missat..

Väsby – Södertälje 2-4
Södertälje – Brynäs 0-4
Södertälje-Djurgården 0-4
Södertälje – Vita Hästen 1-4
Södertälje – AIK 5-4
Södertälje – Västerås 1-6
Södertälje – Väsby 1-4

Sju matcher, 2 segrar och fem förluster, 12-28 i målskillnad. Vi filade denna rankning någon gång efter 5-4 mot AIK och trots två rejäla bottennapp tror vi ändå att SSK får ihop det till en plats i toppen.

Sent i går lånade så sportklubben in NHL-målvakten Filip Gustavsson som ersättare till skadade Fredrik Bergvik, vilket blev klubbens femte NHL/AHL-lån och ställde sig därmed vid sidan om Vita Hästen som frångår Hockeyallsvenskans rekommendation om max fyra NHL/AHL-lån. Är säker på att ett säsongslån med någon av dessa spelare kommer outas inom kort.. vem av dessa låter jag vara osagt. Vad är väl en rekommendation i mellanmjölkens förlovade land? När sen AHL eventuellt ställs in finns en out-klausul för bättre ligor.

En fråga jag ställer mig är vad det sänder för signaler till truppen? Ersätter en tvåa med ett solklar etta. I min bok var Alexander Sahlin etta när säsongen inleddes. Nu är hans backup/konkurrent skadad och man tar in en NHL-målvakt. Tecken att Sahlin inte riktigt duger eller bara en chans att ha en ännu bättre ett litet tag? Hur tar Sahlin det? Endast framtiden kan utvisa, men detta ställer frågor..

På temat Green Connection finns Andreas Hjelm, jätte i Björklöven ifjol, kanske än mer gigantisk i Södertälje.

Södertälje kan trots bli, OM man får ihop det, att räkna med i vinter. Så tror vi i alla fall.

Vår ranking:

 1. Södertälje SK
 2. AIK
 3. BIK Karlskoga
 4. Västerås IK
 5. Mora IK
 6. HC Vita Hästen
 7. Almtuna IS
 8. Västerviks IK
 9. Tingsryd AIF
 10. Kristianstad IK
 11. Väsby IK HK

*

Vad är dina tankar kring just Södertälje SK? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Om AIK verkligen slutar på 5:e plats är nog inte spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Löven4Ever synas och rankar – Södertälje SK

 • 27 september, 2020 kl. 07:33
  Permalänk

  Tappat Ludvig Blomstrad?! Har Du tappat det helt?

  Svar
 • 27 september, 2020 kl. 11:31
  Permalänk

  Hemsidan med uppdateringar är hemsk.. de lux!!

  Svar
 • 29 september, 2020 kl. 01:06
  Permalänk

  ” SSK saknar ofta ett efterinlägg om hur matcherna gick. Förbättringsfaktor 1.0. Lever vi i en digital värld, eller vad är det frågan om? Rätta mig på allt jag missat..”…

  Det är väl en ordentlig ”straffspark” på detta textstycke?

  Så jag följer ditt råd och rättar.
  Yes, vi lever i en digtal värld vilket betyder att det är extra viktgt att inte publicera fel information. När det dessutom publiceras i kombination med en stor bild + bildtext som gäller helt fel person så blir det liksom inte bra någonstans. SSK tappade sin kapten Christopher Liljewall till Timrå…ganska stor nyhet när det gäller Hockeyallsvenskan som du bevaka..🤔

  I en digtal värld har en redaktör, journalist etc. samma ansvar som när print var som störst och alla läste tdningar. Den enda skillnaden digtalt är att det går att ändra och rätta fel information till skillnad från text i en tidning som redan är tryckt.

  Många(ni är extremt inkluderade) är därför alldeles för snabba med att publicera och det blir väldigt oseriöst och missvisande. När det gäller förbättringsfaktorn så finns det extremt mycket ni och många andra kan göra. Lite upp till hur er hur seriös profil ni vill ha och hur ni vill uppfattas.

  Fel information i text och dessutom i bild, obefintlig korrekturläsning och även inkorrekt meningsbyggnad…. Jag brukar inte orka kommentera grejer men det gick liksom inte att motstå efter ”Förbättringsfaktor 1.0. Lever vi i en digital värld, eller vad är det frågan om? Rätta mig på allt jag missat..”

  Det är väldigt stor ”junior” prägel på många artiklar vilket är helt ok om ni vill ha det så, det gäller bara att ha distans, prestigelös attityd och helst inte kasta sten i glashus.

  Ni börjar redan på första inledande texten ovanför bilden. ”i dags dags för Södertälje SK”….Visst , alla fattar att det ska stå ”i dag dags för” men det är sånt slarv i det mesta vilket betyder att ni i stort sett inte kör någon korrekturläsning alls. Det framstår som att ni bara slänger ihop något och inte bryr er, vilket även blir tråkigt för er då ni säkert lägger mycket tid på detta(många ggr. privat tid som hobby).

  Det heter i det övre skiktet av tabellen inte ”skicket”… Ett lag kan vara i dåligt skick om spelarna är sjuka, en arena kan vara i dåligt skick om den är gammal och behöver rustas upp etc….

  Jag stoppar där då jag verkligen inte menar något illa, men alla kan skriva texter och publicera det digalt, hur det skrivs är en helt annan sak. Tycker att det är värt att tänka på, den som skriver artiklar bör väl även vilja ha dessa som referens, i sitt CV etc…

  Om det bara är en ren hobbygrej och Björklöven är helt ok med hur det skrivs rent profilmässigt, fine.. Men annars är det kanske dags att köra korrekturläsning alt. be någon om det(vilket tex många journalister gör), inget pisamt i det.

  Tills dess bör ni kanske fundera över förbättringsfaktorn, det kan bara bli bättre vilket är positivt.

  Som en sista grej vill jag bara nämna att ni även har AIK:s Coolbet text och tabelltips istället för SSK:s vilket troligtvis bara är slarv men ändå….. Inte snyggt….

  Svar
  • 2 oktober, 2020 kl. 17:28
   Permalänk

   ”och Björklöven är helt ok med hur det skrivs rent profilmässigt, fine.” Du tror alltså att Björklöven ligger bakom denna blogg? Detta är något som drivs av privatpersoner, och de flesta av oss anser nog att kraven ska vara högre på elitföreningar som t.ex. Södertälje. Fast du kanske är av en annan åsikt? Det verkar åtminstone som det.

   Svar
 • 2 oktober, 2020 kl. 06:12
  Permalänk

  ”Förbättringsfaktor 1.0. Lever vi i en digital värld, eller vad är det frågan om? Rätta mig på allt jag missat..”

  Det har jag nyligen gjort när det gäller mkt, bl.a. när det gäller publicering av fel spelare, publicering av fel bild(fel person), ingen korrekturläsning och en hög med riktigt slarv. Samt lite tips på journalistk i digitalta forum/kanaler.

  Ni ber om att bli rättade men sen blir man censurerad när man gör det på sakligt sätt. Är det en lyckad strategi och etiskt?🤔

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: