Löven4Ever synar & rankar – Tingsryd AIF

Vi gjorde en ranking i somras runt midsommar, nu dags för en lite mer uppdaterad genom och då även beaktat försäsong etc.

I dag alltså våra tankar om Tingsryd AIF.

Då rankade vi laget på plats 10, vad har då hänt sedan förra genomgången?

Truppen?

Sedan sist har forwarden Benjamin Nissner (Vienna Capitals) och backarna Albin Johansson (IK Pantern) och Jacob Lundegård (BIK Karlskoga) adderats.

Resultat på försäsongen?

Tingsryd – Karlskrona 2-0, Tingsryd – Kristianstad 6-3, Kristianstad – Tingsryd 2-3, Sparta – Tingsryd 3-4, Stjernen – Tingsryd 2-3 (str), Tingsryd – Nybro 3-1, Troja – Tingsryd 1-2 och i genrepet Västervik – Tingsryd 0-4.

Våra tankar?

Tingsryd har förvisso gjort den bästa försäsongen av alla lag i ligan, förblev obesegrade men vi har ändå svårt att placera eller ranka laget på annan plats än i ingenmansland och då på platserna 10-12. Förra gången på plats 10 men då andra lag numer ser lite bättre ut så tvingas vi ranka ner..

..och därför rankar vi nu Tingsryd på plats 12.

*

Sajten har även kollat med Kim Henningsson som är skribent på itsallabouttaif.se och har väldigt bra koll på just Tingsryd.

Dina tankar om den trupp tränarna Bogren och Pilut i dag har att förfoga över? – Med tanke på den spelarbudget får det bli inhemska spelare från HockeyEttan blandat med TAIF-hjärtat i laget. Så svårt att få till en spets som man kanske önskat, men det är bara gilla läget hur situationen ser ut.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Som sagt, man har mött allsvenska och division 1-lag plus två norska lag. Man har gått rent igenom försäsongen, kanske inte vart bländade spel alla gånger som det är under försäsongen. Tycker det ser bra ut, man har verkligen kommit ihop som ett lag.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Stuckit ut eller rättare sagt överraskat på mig är unge Jakob Heljemo som har ett bra spelsinne o skridskoskicklig center som kan blomma ut.

Löven4Ever rankar i dag Tingsryd på plats 12 i tabellen, men på vilken plats tippar du dom och hur skulle du ranka Björklöven? – Mitt tabelltips la ut för någon dag sen och där är vi oense gällande Tingsryds placering. Jag har placerat dom 7:a. Däremot har jag placerat Björklöven på en andraplats o få spela HA-final mot MODO.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i TAIF, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Som jag nämnde tidigare Heljemo blir att se upp med. Men division 1-forwardsen Anton Svensson tillsammans med Robin Carlsson kan bli vassa. Enda utländska spelaren Benjamin Nissner är den tilltänkta förstecenter som blev utnämnd årets rookie i österrikiska ligan ifjol, otroligt spelskicklig.

Nu blev det nästan en hel femma, men hela laget ser spännande ut – men dessa är väl dom som jag tror kan göra det lilla extra

Tingsryd mötte i går nykomlingen Kristianstad och Nermark avgjorde på övertid, TAIF vann 4-3.

*

Sajten Löven4Ever rankar slutligen lagen i ligan så här inför säsongen!

  1. MODO

2.       Timrå IK

3. BIK Karlskoga

4.       Västerås IK

5.       AIK

6.       IF Björklöven

7. AIK

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11. Västervik IK

12. Tingsryd AIF

13. Almtuna IS

14. KKristianstad IK

Dina egna tankar kring Tingsryd och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: