Löven4Ever synar och rankar – Västerås IK

I morse gick vi igenom Vita Hästen som första lag och vi fortsätter vår uppdaterade ranking med våra tankar om Västerås. Vid midsommar i vår ranking då rankade vi Västerås på plats 4 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? Ingen förändring sedan vår genomgång.

Resultat på försäsongen?

Västerås – Almtuna 3-4
AIK – Västerås 1-6
Almtuna – Västerås 3-4 str
Västerås – Storhamar 9-3
Karlskoga – Västerås 2-4
Västerås – Karlskoga 4-3 str
13/9 Vita Hästen – Västerås

Våra tankar? Det känns som att Västerås byggt vidare på den succé man svarade för ifjol och det finns väl inget i våra ögon som får oss att tro på annat än en placering högt upp i tabellen. Man har inte heller tagit in nytt eller skeppat något sedan vår genomgång..

..och därför behåller vi Västerås IK på plats 4.

Vi har även kollat med Mikael Norén, även känd som @Vikfancentral som ju har rätt bra koll på Västerås.

Dina tankar om den trupp tränarna Paananen och Ivarsson i dag har att förfoga över? – Målvaktssidan är stark med Kruse. Sedan kanske många som inte sett Myrenberg är skeptiska till en som kommer direkt från J20, men det är en målvakt runt samma klass som Samuel Ersson. Backsidan är solid men det återstår att se hur Lindelöfs och Liwings produktion ska ersättas. Dock har ny Leduc sett väldigt bra ut. Forwardssidan kryllar av matchvinnare, men även med en bra rollfördelning och en tydlig hierarki.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? Någon spelare som stuckit ut lite extra såhär långt?Sebestian Benker, Daniel Öhrn och Marcus Bergman har varit bäst hittills. 35-årige Fredrik Johansson har varit förvånansvärt pigg också. Förutom ovan nämnde spelare så startade Gustav Lindberg säsongen bra (och ni minns väl hans fina mål i Umeå ifjol?) Jimmie Jansson kan nog ta ett kliv till.

Löven4Ever rankar i dag Västerås på plats 4 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Jag kommer nog tippa VIK som 1:a, men har inte satt mig in i de andra trupperna ännu så mycket.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Västerås, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Nyckelspelare blir centrarna Öhrn, F Johansson, Skedung och Kalin då det inte finns så många naturliga centrar. Gäller att de man har levererar och inte går sönder.

Den 20 september möter Västerås IK AIK på hemmaplan i premiären av hockeyallsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       –

3.       –

4.       Västerås IK

5.       –

6.       –

7.       –

8.       –

9.       –

10. HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   –

Dina egna tankar kring Västerås och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Löven4Ever synar och rankar – Västerås IK

  • 11 september, 2019 kl. 18:46
    Permalänk

    Är det bara jag som tycker alla västeråsare har hybris?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: