Löven4Ever synar och rankar – Timrå IK

Tidiagre har vi gått igenom Vita Hästen, Västerås, Mora och nu fortsätter vi i dag rätt passande vår uppdaterade ranking med våra tankar om kvällens motståndare Timrå IK. Vid midsommar i vår ranking då rankade vi Timrå på plats 2 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen?

Sedan sist har sportchef Kent Norberg adderat målvakten Ohre, backen Westerlund på temat Green Connection och sedan då Jonathan Dahlén.

Resultat på försäsongen?

Timrå – Storhamar 5-3, Timrå – Almtuna 2-1 (str), Timrå – Mora 2-4,
Björklöven – Timrå 2-1, Timrå – MODO 6-2 samt MODO – Timrå 6-2.

Även för Timrå blir det genrep i kväll.

Även Timrå som fler lag gjort har blandat och gett lite på försäsongen, men 6-2 på MODO i SCA-cupen ser på papperet bra ut iaf.

Våra tankar?

Timrå stod senast för en frejdig hockey, vad nu det egentligen betyder, då man tog steget upp till SHL. Resan eller sejouren i den ligan blev direkt inte långvarig, men tanken eller strategin i HockeyAllsvenskan med att bygga ett ung lag med stora utvecklingsmöjligheter känner vi igen. Med en del kvar från förra årets trupp, trots allt då i SHL, har sajten lite svårt att se hur man ska missa att vara ett riktigt topplag i ligan. Sedan sist har man dessutom adderat i varje lagdel och inte minst genom fixstjärnan Dahlén..

..och därför behåller vi Timrå IK på plats 2.

Vi har även kollat med Jimmy Hamrin, som bl.a. driver podcasten @timrapodden och har väldigt bra koll på Timrå.

Dina tankar om den trupp tränarna Andersson och Karlsson i dag har att förfoga över? – De har att förfoga över en spännande förstamålvakt i Victor Brattström, en lite svag backuppsättning, särskilt för ett topplag. Forwardssidan har dock både bra bredd och spets. De behöver sätta ett bra grundspel för att dessa lagdelar ska klaffa.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Ojämn och bitvis ganska svag försäsong. Grundspelet i försvarsspelet sitter inte ännu och resultaten har svajat utifrån det.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Jag tycker Jens Lööke och Tim Wahlgren stuckit ut hittills. Två unga spelare med många bra verktyg, men som ej blommat på seniornivå ännu.

Löven4Ever rankar i dag Timrå på plats 2 i tabellen. Men på vilken plats tippar du dom och hur skulle du ranka Björklöven? – Jag har inte tippat på det sättet, men jag tycker Timrå ska vara ett av två lag som kvalar till SHL till våren för att säsongen ska anses vara bra utförd.

Björklöven har goda förutsättningar att bli ett topplag. Bra backspets och man har fått in några pålitliga poängproducenter att stärka den stomme som underpresterade förra säsongen. Joe Cannata har jag dålig koll på dock men om den värvningen är lyckad så har de goda chanser att slåss om en topp 2-plats.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Timrå, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Jonathan Dahlén är stjärnan har högst potential, men Victor Brattström, Jens Lööke och Tim Wahlgren kan stå inför ett genombrott. Även Filip Westerlund om han blir kvar hela säsongen.

Den 20 september möter Timrå Vita Hästen borta i Himmelstalundshallen i premiären av HockeyAllsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       –

4.       Västerås IK

5.       –

6.       –

7.      –

8. Mora IK

9.       –

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   –

Dina egna tankar kring Timrå och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: