Löven4Ever synar och rankar – Södertälje SK

Vi fortsätter vår uppdaterade ranking och tidigare har ni kunnat läsa våra tankar om de flesta lagen, men här kommer ett som man likt Björklöven väntar på det stora lyftet. Nu kommer våra tankar om Södertälje SK. Vid midsommar i vår genomgång rankade vi SSK på plats 5.

och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? Nya sedan vår genomgång är Bobo Peterson (B) från Djurgården och tryoutande Nils Rygaard som spelade till sig ett 4 månaders kontrakt i Måns Lindbäcks frånvaro pga av armbrott.

Resultat på försäsongen?

Södertälje SK  –  Djurgårdens IF 2-5

AIK  –  Södertälje SK 6-4

Södertälje SK  –  Bofors IK Karlskoga 0-5

Södertälje SK  –  Örebro HK 2-6

Södertälje SK – Brynäs 1-3

Södertälje SK – Leksands IF 1-3

Södertälje SK – AIK 3-1

Bofors IK Karlskoga  –  Södertälje SK 2-3

Våra tankar? När ska Södertälje lyfta, vem kliver i Meijer/Dyks skor och hur mycket tålamod finns med tränare Lundberg? Frågorna är som ofta många gällnade Södertälje SK. Ulf Lundberg har haft ett antal, i alla fall på pappret bra trupper utan att ens få ut något att skriva hem om. Laget har inte lika tydliga ”stjärnor” i år och det kanske får laget att komma samman och leverera. 18 mål på 8 träningsmatcher imponerar inte, men då har man också valt ganska tufft motstånd. Frågan är om det är melodin att få tempo i kroppen eller om att köra ett Tingsrydsrace i snigerfart och få självförtroende är bättre? Det kan bara framtidsen utvisa.

Södertälje behåller i alla fall plats 5 hos oss.

Vi har även kollat med journalisten Andreas Häggström, kanske mer känd som @matrialspelare på twitter, driver @sskpodden, skribent på uppdragsport.se och som förstås har stenkoll på just SSK.

Dina tankar om den trupp tränarna Lundberg, Bozic och Falk i dag har att förfoga över? – Svårbedömd. Inga tydliga ersättare till tidiga säsongers stjärnor. Många frågetecken. Många spelare som antingen måste blomma ut eller överraska. Känns som att mycket, för mycket, måste klaffa.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Vi mötte främst SHL-lag. Svårt, givetvis. Men det kändes inte som att vi tog oss någonstans. Ingen större skillnad mellan match 1-3 och den sista.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt?

– Hugo Gustafsson, som är ämnad för större ligor så småningom.

Fredrik Berhvik, nye målvakten, kanske vår bästa ”tvåa” på ett tag. Ludwig Blomstrand ser hetare ut än i fjol också. Och så Christopher Liljewall och Christopher Bengtsson. Alltid pålitliga med leverans enligt förväntningarna. I backlinjen ser det desto mörkare ut.

Löven4Ever rankar i dag Vita SSK på plats 5  i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – 9:a-10:a. Tyvärr. Men har gärna fel!

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i SSK , nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Utöver de självklara, Liljewall och Christopher Bengtsson: Hugo Gustafsson. JVM-aktuell egen produkt med en enorm hockeyhjärna. Kan slå igenom nu trots att han är sistaårsjunior. Samt Alexander Sahlin. En till stabil säsong och han spelar på en högre nivå nästa säsong. Sen ska man inte underskatta brorsan Bengtsson, Sebastian Bengtsson. Underskattad och enligt mig felanvänd. En av de med bäst poängsnitt i fjol sett till speltid.

I premiären den 20 september tar sig Södertälje an Mora på hemmaplan.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       BIK Karlskoga

4.       Västerås IK

5.       Södertälje SK

6.       IF Björklöven

7.       AIK

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   Almtuna IS

14.   Kristianstad IK

Dina egna tankar kring Södertälje och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Löven4Ever synar och rankar – Södertälje SK

 • 19 september, 2019 kl. 07:39
  Permalänk

  Lundberg har ingen som helst spelidé!
  Finns ingen röd tråd för spelarna att följa
  och så har det varit under Lundberg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: