Löven4Ever synar och rankar – Mora IK

I går gick vi igenom Vita Hästen och Västerås och nu fortsätter vi vår uppdaterade ranking med våra tankar om Mora. Vid midsommar i vår ranking då rankade vi Mora på plats 8 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen?

Sedan sist har man plockat backen Nörstebö (Frölunda), en forwardstrio i Persson (Timrå IK), Goodwin som inte blev kvar i Oskarshamn och nu senast i dag blev junioren Wilson Johansson från Rögle BK klar.

Resultat på försäsongen?

Belfast – Mora 3-1, Belfast – Mora 4-1, Mora – Storhamar 1-2,
Timrå – Mora 2-4, MODO – Mora 5-2, Mora – Björklöven 2-4,
Karlskoga – Mora 3-2 (ot) och laget genrepar i kväll mot AIK.

Våra tankar? Det kändes först som att man byggde om och rätt ungt, även om man behöll några rutinerade backar. Allt eftersom har det fyllts på och det är nog inte otroligt att mer händer framöver. Med en del kvar från förra årets trupp, trots allt SHL, har sajten lite svårt att se hur man ska missa slutspel. Men det är många som vill dit, några andra lag ser kanske lite hetare ut..

..och därför behåller vi Mora IK på plats 8.

Vi har även kollat med Johan Adamsson, skribent på Hockeynews som har rätt bra koll på Mora.

Dina tankar om den trupp tränarna Jakobs, Grillfors och Lindmark i dag har att förfoga över? – Det är egentligen en sak som sticker ut: Backsidan. Det finns lite av varje där – offensiv skicklighet, defensiv stabilitet, rutin och ungdomlig entusiasm. En mycket bra mix som är – eller i alla fall bör vara – en av allsvenskans bästa. Forwardssidan ser också intressant ut, men det är oprövat på sina håll. Kan Hockeyettanvärvningarna leverera tror jag på en rolig säsong i Dalarna. Störst frågetecken har jag för målvaktssidan. Både Isak Wallin och Olof Lindbom har ett stort målvaktsspel i sig, men håller duon över 52 omgångar?

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Det har väl varit ungefär som man kunde förvänta sig med tanke på vårens degradering och att stora delar av laget har bytts ut. Det började lite knackigt i Belfast, men därefter har det sett bättre och bättre ut, även om det jag såg av matchen mot Karlskoga inte var någon höjdare.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Adam Masuhr tycker jag har varit precis så bra som man kan förvänta sig att han ska vara.

Löven4Ever rankar i dag Mora på plats 8 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? ..och hur skulle du ranka Björklöven? – Jag har tippat Mora sjua, men känslan är att det kan bli lite vad som helst mellan plats
5-10. De känns svårplacerade.

Björklöven har jag satt som femma. På papperet ska de vara med och nosa på topplaceringarna, men det har man å andra sidan sagt inför varje säsong de senaste åren. Skillnaden nu är att jag tror att “AIK-värvningarna” kommer att bli oerhört betydelsefulla.

– Backduon Viktor Amnér och Adam Masuhr ser jag som nyckelspelare, där båda två kommer få ta ett väldigt stort ansvar. I övrigt är jag svag för centern Daniel Ljunggren som i alla fall jag tänker hålla ett extra öga på i vinter. Säsongens utropstecken hoppas jag för Moras skull blir någon av Hockeyettanvärvningarna. Unge backen Jonathan Granström har mycket hockey i sig, men jag säger Jesper Ylivainio som med rätt omgivning kan göra succé.

Den 20 september möter Mora SSK borta i Scaniarinken i premiären av HockeyAllsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       –

3.       –

4. Västerås IK

5.       –

6.       –

7. –

8. Mora IK

9.       –

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   –

Dina egna tankar kring Mora och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: