Löven4Ever synar och rankar- MODO Hockey

Vi fortsätter vår uppdaterade ranking och nu kommer våra tankar om MODO Hockey. Vid midsommar i vår tidiga ranking rankade vi Öviks-laget på plats 1.

och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? Nya sedan vår genomgång är Johan Forsberg (F) Luleå HF och så en förlängning av Tobias Enström (B).

Resultat på försäsongen?

Skellefteå-MODO 2-4 str

MODO-Vasa 2-3

Brynäs-MODO 6-3

MODO-Örnsköldsvik 7-2

MODO-Björklöven 5-2

MODO-Mora 5-2

MODO-Timrå 2-6

MODO-Timrå 6-2

Våra tankar?

Som vi sa tidigare tidigt gjorde klubben klart med stommen tidigt som sen adderats med genomtänkt spets och när den sedan vår genomgång förbättrats ytterligare med förlängningen av Tobias Enström och senast Johan Forsberg från Luleå har man alla ingredienser att ta hem seriesegern. Försäsongen har inte heller fått oss att tycka annorlunda. MODO blir att räkna med big time..

..och därför behåller MODO plats 1.

Vi har även kollat med Adam Johansson, hockeyredaktör Hockeypuls/Mittmedia som har rätt bra koll på just MODO.

Dina tankar om den trupp tränarna Hellqvist och Styf i dag har att förfoga över? – Jag sticker inte ut hakan direkt när jag påstår att det är allsvenskans bästa. Backsidan har en skön mix av ungdomlig entusiasm och ärrade veteraner samtidigt som forwardssidan har kompletterats med kvaliteter som saknats tidigare år. Varje värvning känns välplanerad. När Hellkvist dessutom fått behålla stommen från föregående säsong finns det ingen anledning att tror att Modo inte kommer tillhöra toppen av HA. Frågetecknet sätter jag på målvaktsfronten. Firma Hansen/Lundin har levererat i stötar under sina allsvenska karriär, men har någon av de jämnheten som kommer krävas?

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Det är orimligt att dra allt för stora växlar av en försäsong, men Modo har – precis som alla lag – blandat och gett. Däremot tycker jag att det finns en annan trygghet och stabilitet i dagens läge än tidigare allsvenska somrar. Det finns ett grundfundament i laget, tränarstaben och ledarsidan. Nu när sportchefsstolen blivit upptagen i form av Fredrik Glader har klubben besvarat en fråga, som jag tror de haft rejäla huvudbryn över ett längre tag.

Inte alls säkert att Glader är rätt person för rollen, men Modo slipper åtminstone frågan: ”Vem blir er nästa sportchef?”.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Nyförvärven kittlar. Mathias From har en gudabenåad skridskoåkning, Kim Rosdahl kan nog mycket väl bli en poängspelare i allsvenskan, Anton Öhman dansar så fint på offensiv blålinje och Fredrik Olofsson känns som en kanonvärvning. Sedan verkar en kille som Victor Berglund tagit stora kliv under sommaren. Han känns mer komplett nu. Kan bli en av säsongens överraskningar.

Löven4Ever rankar i dag MODO på plats 1 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Håller med. Etta.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i MODO , nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Självklart kommer strålkastarljuset än en gång ligga på Tobias Enström och om Tobias Viklund sajnar får Modo ytterligare ett stort affischnamn. Det finns däremot flera talanger värda att nämna. Berglund har fått en rad i ovanstående segment, men Mattias Norlinder kan gå mot en säsong där hela Hockeysverige får upp ögonen för honom. Hade en fantastisk vår och chockade alla. Från J20 till att draftas i tredjerundan. Wow, vilken utveckling.

Jag skulle kunna rabbla fler potentiella utropstecken (det finns några på forwardssidan också), men det får räcka med dessa.

Den 20 september möter MODO Västervik på hemmaplan i premiären av hockeyallsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       MODO Hockey

2.       Timrå IK

3. BIK Karlskoga

4.       Västerås IK

5. Södertälje SK

6.       IF Björklöven

7.       AIK

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   Almtuna IS

14.   Kristianstad IK

Dina egna tankar kring MODO och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.. * * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: