Löven4Ever synar och rankar – Kristianstad

Tidigare har vi gått igenom olika lag och efter bl.a. Västerås, Timrå, Karlskrona, Björklöven fortsätter vi i dag vår uppdaterade ranking med våra tankar om nykomlingen Kristianstad. Vid midsommar i vår ranking då rankade vi nykomlingen på plats 12 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen?

Till truppen ska vi nu addera backen Krupic (Vita Hästen), forwardstrion Santesson (Almtuna IS), Svensson (Djurgårdens IF) samt Flodqvist från Södertälje SK.

Resultat på försäsongen?

Kristianstad – Mörrum 7-0, Kristianstad – Troja 5-2, Tingsryd – Kristianstad
6-3, Kristianstad – Tingsryd 2-3, Herlev – Kristianstad 3-6, Kristianstad – Rögle 2-3 (str), Esbjerg – Kristianstad 5-4 (ot), Fischtown – Kristianstad
4-1, Kristianstad – Tyringe 4-1 och senast Karlskrona – Kristianstad 5-1.

Laget har slagit olika lag från HocekyEttan och Herlev från Danmark, däremot idel förluster mot lag från HockeyAllsvenskan även om strafförlusten mot Rögle BK ser bra ut på papperet.

Våra tankar?

De senaste säsongerna har det ofta varit nykomlingar som överraskat positivt, inte minst då Västerås IK föregående säsong. Men någon gång kommer detta ta slut, visserligen entusiasm och rejäl energiboost inledningsvis för en nykomling. Men säsongen är 52 omgångar lång och för Kristianstads del avslutas ligan 6 mars 2020 hemma mot Timrå IK.

När man ser till ligan och vilka som står högre upp i näringskedjan blir till sist truppen därefter. Laget kommer garanterat ta en del segrar och sett till bl.a. strafförlusten mot Rögle å försäsongen finns det skills i laget, men då konkurrenterna i de nedre regionerna av tabellen möjligen överraskat positivt har vi svårt att sätta något annat lag efter Kristianstad. Möjligen lite fegt, eller väl enkelt.. men ändå och sammantaget..

..rankar vi nykomlingen nedåt till plats 14 jämfört med sist.

Vi har även kollat med Thomas Melin som skriver om Kristianstad på sajten melin-hockey.win

Dina tankar om den trupp tränarna Gath och Lilja i dag har att förfoga över? – Först och främst innan jag synar truppen så var det viktigt, inte minst för rekryteringen av spelare, att Mikael Gath och Andreas Lilja leder laget även en andra säsong. Med tanke på den ekonomiska turbulensen under fjolårssäsongen, där konkursen inte var långt borta, så har sportchefen och headcoachen Gath snickrat ihop en, enligt mig, spännande Kristianstads IK-trupp.

Ja, en med tanke på de förhållandevis och jämförelsevis små ekonomiska Gath-resurserna bra trupp. Problemet är bara att det nu, för första gången i den 53-åriga skånska föreningens historia, handlar om spel i HockeyAllsvenskan och att KIKs konkurrenter, enligt mig, i de allra flesta fall förfogar över ännu bättre trupper. På papperet.

Men Gath har värvat många unga spelare med hög utvecklingspotential med Kalle Miketinac och Anton Heikkinen i spetsen. Även bra att Amil Krupic nu är tillbaka då jag i Krupic-Viktor Wahldén ser ett HA-starkt backpar. Sedan har framförallt defensivt starke och skicklige Dennis Svensson – som ifjol efter transferdeadlinen spelade 30 raka matcher, inklusive SM-finalserien, med Djurgården – återvänt och kommer att betyda mycket för moderklubben såväl på som utanför isen.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Det har varit ömsom vin, ömsom vatten. Det utan konkurrens mest välsmakande vinet är 2-3-förlusten, först efter straffavgörande, hemma mot Rögle BK, som har svarat för en mycket stark försäsong och besegrat flera SHL-konkurrenter.

Det har runnit en hel del KIK-vatten och det har haft många förgreningar där de två förlusterna, med 3-5 och 2-3, mot av en i princip enig expertkår tippade HA-bottenlaget Tingsryd samt 1-5-smällen i genrepet borta mot Karlskrona känns vattnigast och tyngst och pekar på att Gathliljas manskap, precis som experterna tippat, blir ett bottenlag.

MEN matchen mot Rögle, där både KIK och RBK mönstrade starkast tänkbara lag, vittnar ändå om slagkraftighet och ger hopp om att åtminstone undvika platserna 13 och 14 i HA-sluttabellen.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Kalle Miketinac har visat att han är SHL-mässig. Anton Heikkinen har visat målform och när han för en match lånades ut till KIKs samarbetsklubb Rögle gjorde 19-åringen första målet i 4-0-segern mot Linköping. Tony Pappila har imponerat med sitt driv och acceleration i skridskoåkningen samt kombinerar nu (hittills) sin individuella skicklighet med en uppvisad mognad i lagspelet. Offensivt inriktade och ifjol poängstarke danske backen Morten Jensen har imponerat på mig, inte minst i powerplay.

Löven4Ever rankar i dag Kristianstad på plats 14 i tabellen, möjligen lätt att sätta en nykomling där. Men på vilken plats tippar du dom och hur skulle du ranka Björklöven? – Jag har tippat Kristianstad på plats tolv och jag ser just nu, med genrepsfemettan i KIK-baken i tyvärr färskt minne, ingen egentlig anledning (ja, förutom då KIK-RBK-matchen) att uppgradera det melinska tipset.

Jag tycker det verkar vara ruggigt starka och slagkraftiga konkurrentlag, inte minst norrlandslagen MODO, Timrå – och Björklöven. Framförallt de sista/senaste förvärven som (IKO-)succéfyllde och skicklige lagbyggaren Per Kenttä lyckats locka till Umeå – Alexander Deilert, Justin Crandall och Alex Hutchings – gör att jag tippar IF Björklöven som trea.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Kristianstad, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Här har jag nämnt Kalle Miketinac, Anton Heikkinen, Tony Pappila och Morten Jensen där jag tror de två sistnämnda, som inte är så kända för den svenska hockeyallmänheten, kan bli säsongens KIK-utropstecken.

Nyckelspelare som jag tar från de spelare som har varit med och fört upp Kristianstad i HockeyAllsvenskan och om jag tvingar mig själv att bara välja en från varje lagdel så blir det välmeriterade men alltjämt hockey- och segerhungrige keepern Joel Gistedt, försvarsklippan Fredrik Lindblom samt centern, spelskicklige poängmakaren och lagkaptenen Fredrik Hansson, som nu är inne på sin nionde (!) raka säsong i KIK-dressen. Sedan bland nyförvärven även givetvis HA- och SHL-meriterade Dennis Svensson.

Den 20 september möter Kristianstads IK Tingsryd på hemmaplan i premiären av hockeyallsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       –

4.       Västerås IK

5.       –

6.       IF Björklöven

7.       –

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   Kristianstad IK

Dina egna tankar kring nykomlingen Kristianstad och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: