Löven4Ever synar och rankar – Karlskrona HK

Vi fortsätter vår uppdaterade ranking och tidigare har ni kunnat läsa våra tankar om HC Vita Hästen, Västerås IK och Mora IK. Nu kommer våra tankar om Karlskrona HK. Vid midsommar i vår genomgång då rankade vi KHK på plats 7 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? Nya sedan vår genomgång är Joakim Axman (F) från Tingsryds AIF och Janne Kivilathi (F) från IK Oskarshamn nya namn i truppen.

Resultat på försäsongen?

Karlskrona – Herlev 6-2
Karlskrona – Kallinge/Ronneby 6-2
Tingsryd – Karlskrona 2-0
Troja/Ljungby – Karlskrona 2-4
Peliitat – Karlskrona 1-6
KooKoo – Karlskrona 6-1
Oskarshamn – Karlskrona 2-3
Kallinge/Ronneby – Karlskrona 2-5
Karlskrona – Kristianstad 5-1

Våra tankar? Med de ekonomiska problem i klubben har som vi var inne på i vår tidigare genomgång trodde vi då att laget kunde hamna någonstans i spannet 6 – 10 så kan det både sluta med slutspel, eller som att laget avslutar lite i ingemansland. Då gav vi dom en slutspelsplats, men efter sommarens silly season där lagen kring dom känns än starkare än tidigare OCH att man fick göra sig av med nye tränaren Phil Horsky bara en och en halv vecka innan premiären. (även om det kan ha en initial positiv inverkan) tror vi inte riktigt på KHK denna säsong.

..och därför faller Karlskrona HK från plats 7 till plats 9.

Vi har även kollat med Björn Skarpsvärd, journalist på BLT Sydöstran som har rätt bra koll på just KHK.

Dina tankar om den trupp tillförordnade tränare Arto Miettinen i dag har att förfoga över? – KHK har en mindre spelarbudget i år. Det är tunnare och mindre spets. Men som grupp verkar det positivt.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Tycker att den är positiv. Laget har gjort det bra även om motståndet har varit lite klent bitvis. Det blev ett tränarbyte innan serien vilket gör att det kan bli en del förändringar i kedjorna inför premiären. Dessutom jagar klubben en forward till. SHL-lån kan vara på gång också.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Jesper Persson som kom från Fagersta i division 2 har sett pigg ut. En vass poänggörare. Bägge målvakterna med Marcus Hellgren i spetsen ser bra ut.

Löven4Ever rankar i dag KHK på plats 9 i tabellen, på vilken plats tippar du KHK? – Så högt upp kommer inte KHK. Tror de får svårt att vara topp tio. Men bör inte åka ur.

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i KHK, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Jesper Persson som jag nämnde. Viktor Liljegren var ett stort utropstecken ifjol. Ska bli skoj att se om han tar ett steg till och blir en ledande spelare den här säsongen ihop med Niklas Johansson.

I premiären den 20 september möter tar dig Karlskrona HK an Björklöven på hemmaplan.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       –

3.       –

4. Västerås IK

5.       –

6.       –

7.       –

8. Mora IK

9. Karlskrona HK

10. HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   –

Dina egna tankar kring Karlskrona och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Löven4Ever synar och rankar – Karlskrona HK

  • 13 september, 2019 kl. 19:53
    Permalänk

    Mycket hänger på starten av säsongen. Några vinster i ryggsäcken och en ny bra tränaren kan göra att laget tar sig till slutspel och där överraskar. En dålig start kan göra att laget får svårt att bryta trenden och dessvärre kvala neråt.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: