Löven4Ever synar och rankar – Björklöven

Tidigare har vi gått igenom olika lag och efter bl.a. Västerås, Timrå, Karlskrona fortsätter vi i dag vår uppdaterade ranking med våra tankar om vårt eget Björklöven. Vid midsommar i vår ranking då rankade vi Löven på plats 6 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? 

Till sist presenterade klubben de två unga backarna Popovic (numer även Teg SK), Stenvall som det dessförinnan viskats om rätt friskt. Sportchef Kenttä adderade sedan Supporterspelaren Hutchings och toppbacken Deilert.

Laget har på senare tid även kontrakterat backen Andreas Hjelm (f.d. AIK) på ett korttidskontrakt med tanke på skadan på Alexander Hellström.

Resultat på försäsongen?

Björklöven – Luleå 0-1, Björklöven – Vaasa Sport 6-2, Skellefteå – Björklöven
3-0, MODO – Björklöven 5-2. Björklöven – Timrå 2-1, Mora – Björklöven 2-4,
Vännäs – Björklöven 2-5 samt i går Timrå – Björklöven 0-3.

Spontant en rätt ”bra” försäsong, det finns en mix av lag alltifrån HockeyEttan till SHL med en tonvikt mot lag vi kommer möta under säsongen. Det som slog en rätt tidigt var att spelidé satte sig så tidiigt och att man varit konsekventa kring det, då spelar det ingen roll ifall man spelar mot Mora eller Luleå. Sedan då att man redan i andra eller tredje matchen såg den idéen, jämför det med hur det såg ut förra säsongen och kanske vid jul eller nåt likande.

Våra tankar?

Det är ett spetsigare bygge än vad vi sett de senaste åren, nu är det rätt tydligt vilka som är topparna och förväntas leda laget. Det som känns tryggt är att även ex.vis en spelare som Deilert är öppen med det själv i intervjuer etc. han förväntas bidra med poäng men även erfarenhet då han är lite äldre.

Lägg därtill några unga som förhoppningsvis utvecklas under säsongen i Larsen, Popovic, Stenvall som Andreasson och William Eriksson. Även i det avseendet känns bygget intressant, det finns några som kan utvecklas och det är nödvändigt för att laget ska nå slutspel igen.

Men truppen känns klart mer intressant, vi känns uppgraderade i varje lagdel men ligan är som alltid svår att tippa. När sajten fick agera panel på HockeyAllsvenskan.se var vi inne på att det troligen blir slutspel, det är inget som ändras under försäsongen. Men vi ska ändå vara ödmjuka, truppen är delvis ombyggd men nu vilar ett sort ansvar på några tänkte toppspelare. Vad händer om någon av dessa blir skadade etc.? Sedan har ni några förväntade topplag i bla. Modo, BIK Karlskoga och Västerås, men nog tusan ska Löven kunna vara med och fajtas om i vart fall slutspel..

..och därför behåller vi IF Björklöven på plats 6.

Vi har även kollat med Gustav Pettersson, även känd på Lövenbloggen på VK som som ju har rätt bra koll på vårt gröngula Löven.

Dina tankar om den trupp tränarna Fagervall/Kimby i dag har att förfoga över? – Det känns klart spetsigare än i fjol. Nyförvärven som plockats in har framförallt varit just spets. Cooper, Deilert, Hutchings, Crandall och Cannatta är ju rejäla uppgraderingar från förra säsongen. Det är dock just det att laget är så framtungt offensivt och helt beroende av förstakedjan och PP1 som är svagheten. Sedan finns det ganska få spelare med tydlig utveckling i sig. Många är etablerade spelare som man vet vad man får av, men troligen inte mer än så.

I grunden har Björklöven ett lag som rätt coachat och med något nyförvärv under vägen ska kunna vara med hyfsat högt upp i tabellen. Och det är väl just det som är största styrkan att Per Kenttä kommit in. Han garanterar för att Löven kommer att agera under säsongen. Lånen är till exempel fortfarande kvar att göra. Det han har emot sig är att minusresultatet från förra säsongen begränsar något.

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Resultaten har varit bra med segrar mot Vaasa, Timrå, Mora och spelmässigt har det sett ganska offensivt och kreativt ut. Det är powerplay som har hackat något. Det har också blivit tydligt hur viktig förstalinan, femman om man räknar med Deilert och Cooper kommer att bli. De har burit laget offensivt i många matcher. För mig har annars Hardy Häman-Aktell och August Tornberg stuckit ut som backpar. De ser ut att haft en bra sommar och tagit steg framåt, framförallt defensivt. Även Oliver Larsen och Pontus Andreasson har sett spännande ut under försäsongen.

Löven4Ever rankar i dag Björklöven på plats 6 i tabellen, på vilken plats tippar du Löven? – Det är extremt svårtippat den här säsongen. Den svårtippade allsvenskan är som jag ser det jämnare än någonsin tidigare då tydliga topplag som Leksand lämnat och AIK tonat ned satsningen. Samtidigt är både Mora och Timrå rätt svaga för att ha kommit från SHL. Men jag har Löven som femma.
Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i Björklöven, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Justin Crandall ser jag som nyckelspelaren som ska styra powerplay, som ska vinna interna poängligan, som ska bära laget offensivt tillsammans med Alex Hutchings. Sedan Joe Cannatta. Han måste vara den etta som han sett ut som på försäsongen för att Löven ska gå bra.

Utropstecken så är det Pontus Andreasson som är det solklara som kommer att få mycket förtroende och har spännande kreativa egenskaper. Sedan William Eriksson hoppas jag kan få chansen. Det finns mycket offensiv potential där, frågan är om det kommer fram. Jag hoppas det

Den 20 september möter Björklöven Karlskrona på bortaplan i premiären av hockeyallsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       –

4.       Västerås IK

5.       –

6.       IF Björklöven

7.       –

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   –

Dina egna tankar kring Björklöven och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: