Löven4Ever synar och rankar – Björklöven

Vi fortsätter vår silly season genomgång av lagen i HockeyAllsvenskan och efter bl.a. MODO och nu senast Timrå IK har vi i dag kommit till vårt eget Björklöven.

Förra säsongen?

Första plats i ligan och ett historiskt poängrekord, därtill rekord i antalet insläppta mål… men vi vet alla hur det sedan gick. Skit att det aldrig fick avgöras på isen och att de styrande blev så otroligt kissnödiga.

Tränare?

Två nya i rutinerade Hans Wallsson och den mer okände Robert Lahti. En klart intressant och spännande duo på förhand.

Aktuell trupp?

Målvakter
Isak Mantler – NY från Lindlöven
Kevin Poulin – NY från Ontario Reign

Backar
Alexander Hellström
Alexander Popovic
Adam Plant
Karl Johansson – NY från Graz99ers
Daniel Norbe – NY från HV71
Daniel Rahimi – NY från Växjö
Alexander Deilert
Erik Ullman – NY från Västervik
Zach Palmquist

Forwards
Fredric Andersson
Sebastian Selin
Alexander Wiklund
William Eriksson
Pontus Andreasson
Kristoffer Söder
Axel Ottosson
Olle Liss
Tyler Vesel
Justin Crandall
Alex Hutchings
Gustav Possler – NY från Lukko
David Eriksson – NY från Björklöven J20
Carl Grundström – LÅN från Los Angeles Kings
Oskar Steen – LÅN från Boston Bruins

Rykten?
Det närmaste ett rykte vi har i dag är väl möjligen vad som händer med Lucas Wallmark (Florida Panthers) och i fall han kan bli tillgänglig för lån.

Förluster
Joakim Fagervall, tr, Malmö
Robert Kimby, tr, Almtuna
Joe Cannata, mv, Oskarshamn
Mattias Pettersson, mv, Kristianstad
Ludvig Stenvall, b, oklart
Brian Cooper, b, Oskarshamn
Hardy Häman Aktell, b, Växjö
Oliver Larsen, b, Oskarshamn
August Tornberg, b, Västerås
Emil Lundberg, f, Vita Hästen
Lukas Ericsson, f, oklart
Fredric Weigel, f, AIK

Sajtens kommentar

Förra säsongen slutade vi alltså på första plats och slog därtill ett historiskt poängrekord. Vi har inte brandskattats lika hårt som MODO även om vi likt fler topplag i ligan alltid tappar några spelare till SHL. Men slutligen två nya coacher och viss omsättning av spelare. 8 spelare in och 10 spelare ut. Detta då utöver inlånade Grundström och Steen.

Så här långt en viss uppgradering av truppen jämfört med i fjol då vi redan nu har en bred och spetsig backsida, vi fick även behålla stora delar av forwardssidan och hade redan innan lånen ett intressant tillskott i Gustav Possler. Gällande lån har alltså vi likt fler lag i ligan lånat in, för vår del gäller det då forwardsen Grundström och Steen som här långt bildat en het lina med Olle Liss.

Björklöven har på försäsongen lirat sex matcher och inledde med två förluster mot SHL-lagen Luleå och Marklunds, därefter tre raka segrar i SCA-cupen mot MODO, Timrå och Mora innan man föll med 5-7 i genrepet mot Timrå. Redan i matchen i SCA-cupen vissa känslor lagen emellan och när genrepet slutade med ett litet kramkalas efter slutsignalen blir det intressant att se vilka känslor som finns kvar till premiären på fredag. Det känns som två lag som verkligen inte kommer att vika ned sig iaf.

Foto: Lövenbloggaren

Första matchen i ligan blir alltså i övermorgon fredag borta i NHK Arena mot Timrå IK.

Försäsong är försäsong, men hur ser det ut när vi summerar säsongen? Vi tror att det trots dessa alla dessa lån och oklart hur länge de blir kvar, till sist kommer att utkristallisera sig några klara topplag. Sett till de trupperna vi ser i dag tror vi ändå att det kommer bli en rätt rolig säsong för Björklöven.

Visserligen är det flera lag som rustat men vi har ärligt svårt att på förhand sätta något annat lag före Björklöven i förhandstipset. Men precis som vi hade som ett alternativ i omröstningen kring tuffaste motståndaren och som Chris33 nämnde i dagens portätt (länk) gäller at det att vara ödmjuk inför uppgiften. Det är lätt att ha med sig förra säsongen i bakhuvudet, inte minst sett till alla rekord etc.

Men fjolårets poängrekord och den fantastiska säsongen är historia, det här nya gänget anno 20/21 måste göra sin resa även om man kan inspireras av föregående säsong. Men inget kommer gratis.

Vår ranking:

 1. Björklöven
 2. Timrå IK
 3. MODO
 4. SSK
 5. AIK
 6. BIK Karlskoga
 7. Västerås IK
 8. Mora IK
 9. Vita Hästen
 10. Almtuna IS
 11. Västerviks IK
 12. Tingsryd AIF
 13. Kristianstad IK
 14. Väsby IK HK

*

Vad är dina tankar kring just vårt eget Björklöven? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Om Löven lätt vinner ligan och sätter ett nytt poängrekord är nog inte spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Löven4Ever synar och rankar – Björklöven

 • 30 september, 2020 kl. 18:35
  Permalänk

  Säjer som Glader i modo löven har ett Shl lag. Jag tror inte att löven skulle bli sist i Shl med detta lag. Som jag har skrivit tidigare så tror jag att löven själva är deras svåraste motståndare. Så nu hoppas jag att dem kan leva upp till dem höga krav som vi fans har på laget. Kan dem få en kanon start på säsong så då tror jag att mycket är vunnet för då kan dem spela mycket mer avslappnande. Annars kan det bli en stor börda då är det lätt att det sätter sig i huvudet om dom inte får en bra start.

  Svar
  • 1 oktober, 2020 kl. 00:02
   Permalänk

   Tycker att Glader bara uttalar sig för att lägga pressen på Löven. Jag såg samtliga matcher under försäsongen och man var inte i närheten av fjolårets spel. Målvakterna är inte i närheten. Backarna felbalanserade och får inte till uppspelen. Endast forwardssidan är bra och då framförallt Grundström som varit överlägsen.

   Det är Timrå som imponerat mycket mer.

   Svar
 • 30 september, 2020 kl. 18:42
  Permalänk

  Det skulle vara märkligt om vi inte gick in i säsongen med annat än att vara favorittippade efter förra säsongen och det lag som Kenttä satt ihop. Men som jag röstade i omröstningen och som Chris33 säger så är det nog så att Björklöven är sin egen svåraste motståndare i alla fall på förhand.
  Förutom det så det enda som jag har lite funderationer om angående laget är om Kevin Poulin kan axla förra årets bästa och viktigaste spelare Joe Cannatas mantel, men jag är inte så orolig då jag tror att Poulin kommer att steppa upp från och med fredag då allvaret startar. Och i slutspelet så gissar jag att han kommer att stänga ner helt.

  Ser man till försäsongen så visst finns det spelare som måste steppa up, men som jag skrivit förut så är försäsong försäsong men nu börjar allvaret. Så vi får ge det typ 5-10 omgångar innan vi kan börja med spelarkritik och / eller blir nervösa över laginsatsen eller om vi ska hoppas på en rolig vår.

  Nu köööööör vi !

  Svar
 • 1 oktober, 2020 kl. 23:35
  Permalänk

  Tycker det är dags att vi slutar använda ordet ”känslor” som synonym för bråk och stök. Är det så killar ska visa känslor?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: