Löven4Ever synar och rankar – BIK Karlskoga

Vi gjorde en ranking i somras runt midsommar, nu dags för en lite mer uppdaterad genom och då även beaktat försäsong etc.

I dag alltså våra tankar om BIK Karlskoga. Vid midsommar i vårt genomgång rankade vi BIK på plats 3.

Då rankade vi alltså BIK på plats 3, vad har då hänt sedan förra genomgången?

Truppen?

Inget har tillkommit som jag kan se, däremot har trion Lundgård, Larsson och Lang presenterats av andra klubbar. Däremot har man lånat ut Joshua Karlsson till Linköpings HC J20.

Resultat på försäsongen?

Karlskoga – Örebro 4-5 (ot), Mariestad – Karlskoga 2-1 (str), Karlskoga – Vita Hästen 1-2, Södertälje – Karlskoga 0-5, Karlskoga – Västerås 2-4, Karlskoga – Västerås 3-4 (ot), Karlskoga – Mora 3-2 (ot) samt Karlskoga – Södertälje 2-3.

Har likt fler av lagen blandat och gett men har bara vunnit två av sex möten mad lag från ligan. 

Våra tankar?

Försäsong är ändå försäsong och inga poäng delas ut, i somras tippade vi dem rätt högt och vi tror ändå att laget kommer vara topp sex när vi ska summera säsongen. Då det dessutom är fler lag som kanske tippas högre och däri genom får högre tryck på sig kan BIK Karlskoga spela lite mer avslappnat och kanske smyga lite under radarn.

..och därför rankar vi fortfarande BIK Karlskoga på plats 3.

*

Sajten har även kollat med Johan AdamssonHockeynews som har rätt bra koll på BIK.

Dina tankar om den trupp tränarna Lund och Schoultz i dag har att förfoga över? – Det första ordet jag kommer att tänka på är spännande. På papperet är Karlskoga väl så bra som man var förra säsongen, kanske till och med något bättre. Jag gillar främst målvaktsduon och bredden på forwardssidan, men jag sätter ett litet frågetecken för centersidan. Gustaf Franzén lämnade ganska sent, trots kontrakt, och det känns inte som att han har ersatts. 

Tankarna kring försäsongen och lagets resultat? – Det har varit ganska mycket typiskt försäsong. Upp och ner och utan några direkta wow-insatser, men överlag helt okej.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? – Jag gillar det jag har sett av Jesper Kokkonen. Han gjorde sin första säsong i Hockeyallsvenskan i fjol och gjorde det helt okej, dock utan att glänsa. Men nu ser det ut som att han är mer bekväm med att spela på den här nivån och han tar för sig på ett helt annat sätt. Vi får se om han kan göra det även när säsongen drar igång. 

Löven4Ever rankar i dag BIK på plats 3 i tabellen, på vilken plats tippar du dom? – Det är ganska likt mitt eget tips då jag har BIK som fyra. De kommer vara med och bråka med de bästa lagen igen. Björklöven har jag för övrigt satt som femma. 

Några enskilda spelare du tycker man bör ha koll på i BIK, nyckelspelare och säsongens utropstecken? – Fredrik Forsberg är ju alltid en fröjd att se och blir otroligt viktig för Karlskogas offensiv. Men det finns ganska många spännande namn i truppen, som Filip Ahl och Tor Immo. Oliver Eklind har potential att växa ut till en förstecenter och det blir kul att följa HV-junioren Max Wennlund och tidigare nämnda Jesper Kokkonen.

BIK möter i premiären Almtuna IS i Gränbyhallen.

*

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       BIK Karlskoga

4.       Västerås IK

5. –

6.       IF Björklöven

7. AIK

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   Almtuna IS

14.   Kristianstad IK

Dina egna tankar kring BIK och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: