Löven4Ever synar och rankar – Almtuna IS

Vi fortsätter vår uppdaterade ranking och kommit en bra bit in i tabellen. Nu kommer våra tankar om Almtuna. Vid midsommar i vårt genomgång rankade vi Almtuna på plats 14 och vad har då hänt sedan dess?

Truppen? Senan vår ranking har följande spelare anslutit. Carl Åsell ((F) IK Pantern, Nicolai Belov (B), klubblös, Hampus Harlestam (F), lån IK Oskarshamn och Jesper Eliasson (M) lån Växjö J20.

Resultat på försäsongen?

Västerås – Almtuna 3-4

Huddinge – Almtuna 3-0

Timrå – Almtuna 2-1 str

Almtuna – Västerås 3-4 str

Almtuna – Väsby 2-1 str

Vita Hästen – Almtuna 0-4

Almtuna – Västervik 9-6

Almtuna – Huddinge 5-4

Våra tankar?

Av resultaten att döma och att man inte plockat in spelare som gör att man direkt höjer ögonbrynen, även om 32-årige Belov har nio KHL-säsonger i bagaget och 41 landskamper för Ryssland, så har han inte spelat de två senaste säsongerna pga. av skada och ett antal operationer…

..gör att vi håller Almtuna kvar i botten, men ett pinnhål upp till plats 13.

Sajten har åter kollat med Marie Hallman, frilansjournalist, skriver bland annat SHL-matcher för TT samt driver egna bloggen www.hockeymedmariehallman.se som också har rätt bra koll på Almtuna IS.

Tankar om truppen som Gudmundsson och Lövbom har att förfoga över idag? -Helt okej med tanke på förutsättningarna – att man först åkte ur och rev alla kontrakt och sedan fick tillbaka platsen i HockeyAllsvenskan sent och fick slita ihop en trupp på kortare tid än alla andra. Ekonomin är ju inte hejdundrandes bra heller så det var viktigt att Tony Mårtensson och kultbacken Per Svensson blev kvar med sitt rutinerade ledarskap.

-Det finns några guldkorn på väg upp som kan ta kliv framåt i vinter (se nedan), sedan fick Almtuna minst sagt oväntat in 32-årige tungt KHL-meriterade backen Nikolai Belov som dock inte spelat de två senaste säsongerna. Blir intressant att se vad han kan bidra med.

Största frågetecknet finns längst bak, inte för att Jesper Eliasson och Daniel Rosengren är dåliga utan för att en är 19 och den andra 20 år. Håller det att ha så lite rutin i målet en hel säsong på den här nivån?

Tankar kring försäsongen och lagets resultat? -Laget har vunnit fem av åtta träningsmatcher: mot Västerås, Väsby (i sudden), Vita Hästen (som man nollade bakåt), Västervik (målkalas 9-6) och Huddinge med uddamålet (5-4).

Man har förlorat mot Huddinge i första mötet av två, mot Timrå på straffar, mot Västerås i returmötet i sudden. Nästa bättre än man kan vänta sig med tanke på just förutsättningarna.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? -Nyförvärvet Villiam Haag, 25 åring som fostrats i Frölunda och plockades från Pantern inför den här säsongen har gjort mål (ibland flera) i nästan varje match. Känns som en härligt sevärd offensiv pjäs.  19-årige målvakten Jesper Eliasson höll nollan mot Vita Hästen, tog 31 skott vilket var starkt. Å andra sidan stod han i mål i den där svängiga föreställningen mot Västervik som slutade 9-6 (!)

Löven4Ever rankar Almtuna på 14 plats i tabellen var tippar du Almtuna?Jag har inte satt någon exakt ranking men jag tror att Almtuna, bland annat på grund av det orutinerade målvaktsparet, får kämpa i den nedre regionen av tabellen. Almtuna har förvisso historiskt varit som bäst när man slår ur underläge men frågan är om man kan göra en repris nu när serien ser ut att bli väldigt, väldigt jämn.

Några enskilda spelare man bör ha koll på i Almtuna + nyckelspelare + säsongens utropstecken? -Nyckelspelare blir ju helt klart Tony Mårtensson och backen Per Svensson. Kaptensduons pondus, lugn och inte minst vilja att lyfta fram och stötta de yngre i laget kan inte överskattas.

-Säsongens utropstecken borde bli Villiam Haag. Med det målskyttet han visat på försäsongen är det egentligen lite märkligt att ingen annan snodde honom före Almtuna. Eller är det nu det händer?!

-Håll även gärna koll på Tobias Liljendahl, 25 år, en personlig favorit för mig. Kreativ och spelskicklig forward/center som gjorde 32 (11+22) poäng i grundserien förra säsongen.

-Sedan ska det som skrivet bli intressant att se Belov om och när han växlar upp.

Den 20 september möter Almtuna BIK Karlskoga på hemmaplan i premiären av hockeyallsvenskan 19/20.

Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1.       –

2.       Timrå IK

3.       –

4.       Västerås IK

5. –

6.       IF Björklöven

7. AIK

8.       Mora IK

9.       Karlskrona HK

10.   HC Vita Hästen

11.   –

12.   –

13.   –

14.   Kristianstad IK

Dina egna tankar kring Almtuna och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Löven4Ever synar och rankar – Almtuna IS

 • 17 september, 2019 kl. 06:42
  Permalänk

  Sett till spelet på försäsongen om vi räknas bort matchen mot Västervik och sista matchen mot Huddinge (som Almtuna iofs vann) så tycker jag att topp 8 är en målsättning som laget ska ha.
  Det har sett ut som när Robertsson och Rönnqvist tränade laget.
  Däremot så oroar just spelet något från de två sista matcherna. Å andra sidan var det nog offensiven som det försökte träna in då så defensiven fick kanske stå tillbaka där.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: