Löven4Ever synar och rankar – AIK

Vi gjorde en ranking i somras runt midsommar, nu dags för en lite mer uppdaterad genom och då även beaktat försäsong etc. Tidigare har vi gått igenom olika lag och efter bl.a. Västerås, Timrå, Karlskrona, Björklöven samt Kristianstad fortsätter vi i dag vår uppdaterade ranking.

I dag alltså våra tankar om AIK.

Då rankade (länk) vi AIK på plats 9, vad har då hänt sedan förra genomgången?

Truppen?

AIK har adderat backen Oskar Drugge (Timrå IK), forwarden Oscar Milton (Almtuna IS ) och även lånat in Marcus Karlberg (Leksands IF).

Sedan förra genomgången är det även ett gäng spelare som presenterats av olika klubbar bl.a. då From (MODO), duon Deilert och Hjelm av vårt eget Björklöven samt Holm och Windlert (TPS).

Det senaste som hänt i truppen är väl att man kontrakterat amerikanske målsprutan John Henrion, senast i Dûsseldorfer EG.

Resultat på försäsongen?

AIK – Västerås 1-6, AIK – Södertälje 6-4, AIK – Linköping 0-4, Leksand – AIK
2-4, AIK – Brynäs 1-4, AIK – Södertälje 1-3.

Våra tankar?

AIK gör ju lite av en nystart och blandar några erfarna spelare och en del spets med ett på papperet klart mer oprövat lag än det man brukar se. Laget har blandat och gett på försäsongen, men sett till nuvarande trupp och att det ändå brukar skakas fram pengar i klubben tror vi att det till sist ändå iaf blir slutspel. Men laget kommer inte vara det topplag vi vant oss vid de senaste åren.

..och därför rankar vi nu AIK på plats 7.

*

Sajten har även kollat med Marie Hallman, frilansjournalist, skriver bland annat SHL-matcher för TT samt driver egna bloggen www.hockeymedmariehallman.se som har rätt bra koll på AIK.

Dina tankar om den trupp tränare Jussi Salo i dag har att förfoga över?-Intressant gäng. AIK har tvingats bygga om rejält, dels då några av förra årets toppspelare lockats till SHL och SM-liiga och dels av ekonomiska skäl. 17 nya spelare (varav några juniorer som nosade på spel men ej var ordinarie förra säsongen) gör att AIK kommer behöva tid att spela ihop laget och knappast kan ses som något av topplagen. Att många av de nya dessutom är 18-20 år gör att förväntningarna bör hållas nere. Landade nyss meriterade John Henrion som kommer bli viktig.

-Jag tycker att Gozzi har värvat bra efter förutsättningarna men Gnaget lär knappast parkera i toppen som man gjorde i vintras.

Tankar kring försäsongen och lagets resultat. AIK inledde med bedrövliga 1-6 mot Västerås. Vann mot SSK och förlorade mot LHC. Spelade tre dagar i rad i Skoda Trophy där man vann mot Leksand, förlorade mot Brynäs och hade helt tomt i tanken mot SSK. Nollades i genrepet mot Mora. Väldigt blandade förutsättningar för de här matcherna. Dessutom hårt nedtränade med 2-3 pass om dagen. Går inte att dra några växlar alls av försäsongen.

Någon spelare som stuckit ut lite extra så här långt? Målvakten August Hedlund, blott 19 år. Har stått i sex av sju försäsongsmatcher. Lång, täcker isen fenomenalt, fyller ut målet bra, spelar mycket på magkänsla och har varit överraskande bra.

-Forwardsduon Kim Tallberg (ny från Taif) och Marcus Karlberg (sent inkommet lån från Leksand) har skapat mycket och kan bli sevärda offensivt.

Löven4Ever rankar AIK på 7:e plats i tabellen var tippar du Gnaget? Jag har inte gjort någon ranking men topp åtta borde man landa på. Kan bli allt möjligt inom det häradet, tror att de kommer åka lite hiss upp och ner bland de åtta översta platserna.

Tankar om Björklöven inför kommande säsong Ett rutinerat lag – med många spelare i åldersspannet 25-32. Bra med tanke på erfarenheten men hur många av dessa tar ett steg vidare i år?

– Klokt av Kenttä att värva in Andreas Hjelm, jag hoppas han får stanna. Nye offensive backen Alex Deilert har många poäng i sig inte minst i PP. Stark stomme på forwardssidan.

– Enda frågetecknet är på målvaktsplats. Mattias Persson var i botten av grundseriens målvakter när det gäller räddningsprocent, GAA och antal vinster förra säsongen. Måste upp några snäpp om säsongen ska bli längre än förra året. Joe Cannata har jag tyvärr ingen koll på.

Några enskilda spelare man bör ha koll på i AIK, nyckelspelare och säsongens utropstecken. August Hedlund bör man ha koll på. Har även potential att bli det stora utropstecknet.

– Målvakter är ju alltid nyckelspelare och då Johannes Jönsson vara spelat en försäsongsmatch (mindre skador enligt honom själv) och August klivit fram i Johannes frånvaro så kanske det blir junioren som får ta det största ansvaret i bak trots att han aldrig har spelat seniorhockey tidigare.

– August verkar sakna nerver, var riktigt bra även mot SHL-lagen, har sett säker ut och verkar minst sagt hungrig. på att ta förstaspaden redan nu.

– I övrigt känns Kim Tallberg och Marcus Karlberg spännande, två kreativa spelare. De som minns Mikael Karlberg i Leksand kommer känna igen ett och annat genidrag samt spelsinnet hos sonen. Ska bli kul att se om Henrik Rommel verkligen har blivit ”elakare” under sina år i BIK. Backen Oscar Drugge är ibland lite väl offensiv men är riktigt bra i power play. Kommer få mycket förtroende och jag tror han kan få ett rejält lyft här.

AIK möter i premiären Vita Hästen hemma på Hovet kommande onsdag.

*

Sajten Löven4Ever rankar lagen i ligan så här inför säsongen!

1. –

2. Timrå IK

3. –

4. Västerås IK

5. AIK

6. IF Björklöven

7. –

8. Mora IK

9. Karlskrona HK

10. HC Vita Hästen

11. –

12. –

13. –

14. Kristianstad IK

Dina egna tankar kring AIK och även våra tankar kring laget, fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: