Löven4Ever summerar oktober

Efter oktober och med tre segrar av nio möjliga för vårt gröngula Björklöven, tabellplaceringen nio nu dags att inför morgondagens möte med BIK Karlskoga summera hur oktober egentligen blev.

Innehållet påminner om de summeringar vi gjort tidigare, men vi börjar väl titta till tabellen hur den ser ut just nu.

Där vi alltså gick in på plats tre och numer återfinns på plats nio, så på så sätt ingen rolig utan tvärt om en väldigt jobbig period.

Under månadens nio matcher, där vi nu placerar oss på plats nio har vi noterats för tre segrar och målskillnaden 18-24 samt totalt 9 poäng. Vi vi har alltså bara noterats för tre segrar under månaden, vilket ger ett poängsnitt på 1 p/match. Med det här snittet framöver skulle vi landa vi på 48 p vilket blir rätt långt i från ”topp 4” med råge. Då pekar i stället tyvärr allt på ett negativt kval i stället för ett positivt slutspel. Det skulle för övrigt bara någon poäng färe än vad SSK tog i fjol eller sju fler än vad Sundsvall som jumbo tog säsongen innan.

Skulle vi jämföra oktober -17 med oktober -16, eller egentligen nio matcher (omg 5 – omg 13), kunde vi då se 3 1 4 (18-11) och totalt 14 poäng. Jämfört med i fjol ligger vi sammantaget något förbättrade men vi tog alltså under denna period hela fem poäng färre.

Special teams?

PP 5 mål på 29 försök ger 17,24% (just nu 2:a i ligan)

BP 11 mål 36 försök ger 69,44% (just nu 14:e i ligan)

Det här innebär samtidigt att vi ifall vi bortser från special teams, att vi i spelet 5-5 noterar 13-19 under perioden.

Vi har under den här perioden visat upp ett klart sämre special teams, detta då kombinerat med spelet i 5-5 inte särskilt konstigt att vi dalat i tabellen.

Interna poängligan?

 1. #19 Farley, 7 + 3 = 10 p
 2. #18 Ottosson, 3 +5 = 8 p
 3. #7 Lundquist, 1 + 3 = 4 p

Mer individuellt?

Om vi kollar viktiga plus-minus..

 1. #19 Farley, +8
 2. #8 Pukka, +8
 3. #18 Ottosson, +7

..och när det gäller tekningar..

 1. #24 Hage, 56,98%
 2. #13 F Andersson, 52,38%
 3. #6 Karlsson, 50,56%

..viktiga blockade skott..

 1. #49 Backman, 12 block
 2. #33 Jonsson, 10 block
 3. #19 Farley, 9 block

..och sedan tacklingar..

 1. #10 Norberg, 9 tacklingar
 2. #33 Jonsson, 7 tacklingar
 3. #12 Pavel, 6 tacklingar

..samt till sist istid?

 1. #8 Pukka, 19:03 min
 2. #49 Backman, 18:40 min
 3. #57 S Andersson, 18:37 min

Månadens tre spelare?

Sett till produktivitet och hur vi presterat i olika spelformer känner jag baserat på den individuella statistiken att backen #49 Backman och sedan duon #18 Axel Ottosson samt #19 Austin Farley bör nämnas. I inledningen på serien var det var första lina som gick på vatten och producerade nåt grymt, under denna period har vi tyvärr bara haft en producerande och det har varit den med Axel, Austin och Linkan. Sedan då märkligt att David skulle separeras från den duon när det var vår enda fungerande enhet.

Vad ville vi se under oktober?

Under oktober väntar nu nio matcher där vi hoppas få se samma stabilitet som vi gjort under september, vi vill se att vi fortfarande regerar hemma i T3 Center som ska bli lite av en gröngul borg och även att våra tredjeperioder fortsätter vara så stabila som de varit under den här månaden.

När vi liksom övriga fans under årets silly season stundtals ifrågasatt Fagervalls lagbygge, relativt få nya spelare, möjligen skrikit oss hesa på mer skägg och spets, är det möjligen dags att börja krypa till det berömda korset? Här finns dessutom en rejäl uppsida i en nyligen comebackande #14 Murphy, den nu skadade men vanligtvis tämligen stabile backen #4 Emmerdahl och sedan då Supporterspelaren 17/18. Här vet jag inte heller hur företagen tänker som tidigare under pågående säsong brukar spetsa vår trupp med en specifik spelare.

Men inledningen med tre segrar på fyra matcher, placeringen tre i tabellen går knappast att klaga på.. Nu vill vi bara se en stabil fortsättning kommande månad och sedan vill vi så klart fortsätta följa med på säsongens gröngula resa. Inte sant?

Hur blev det?

Pga. de obligatoriska skador som vi alltid drabbas av inte alls samma stabilitet under perioden, vi kommer dessutom till matchen i morgon med ett nederlag senast hemma i T3 Center varför vi inte direkt kan säga att det är vår självklara gröngula borg. Visserligen kom förlusten mot ligaledande Timrå, men vill vi börja klättra i tabellen gäller det att börja vinna hemma igen först och främst.

Sett till skadeläget väldigt märkligt att vi inte agerat hårdare och snabbare på marknaden för att täcka upp, nu har det kostat oss några poäng och även man kan förstå budskapet att sända signaler till de egna leden och premiera de spelare som tränat med laget på försäsongen märkligt lugnt gällande truppen.

Nu fick vi ju en uppdatering i går gällande skadeläget och med Pukka, Farley och Murphy på väg in ett helt annat lag mot Karlskoga än det vi såg senast. Sedan inget vidare att man inte räknar med Hage innan juluppehållet, här lät det dock som förstärkning i form av lån eller kontrakt var att vänta. Märkligt då att ingen redan presenterats, om man nu ändå funderar i de banorna.. Eller så har centrarna på marknaden helt enkelt inte tilltalat Jocke. Sedan lite illavarslande med Emmerdahl som man gärna sett tillbaka på isen så snabbt som möjligt för att krydda vår backsida.

Vad vill vi se under november?

Under perioden väntar nu nio matcher (fyra i T3 Center) där matchen hemma mot Troja-Ljungby när guldlaget ska hyllas och mötet med MODO i Fjällräven Center sticker ut lite extra.

Men för att vi ska kunna klättra i tabellen under november av vikt att kunna ställa ett så pass konkurrenskraftigt lag på isen som bara är möjligt. Har vi bärande spelare i vårt lag borta över lång tid måste vi i mina ögon bara ersätta dem med lån eller att kontraktera spelare, det är inte fair eller rättvist för våra juniorer heller att få på tok för stora roller redan nu.

Sedan när det gäller själva spelet hitta tillbaka till det som på nåt sätt fungerade i inledningen, grunden dock ett effektivt försvarsspel där vi även måste steppa upp i PK. Med ett bra och tryggt försvarsspel över hela banan, där vi visar tålamod och nöjer oss med att bara släppa in en eller max två påsar per match ger vi oss alltid chansen till poäng. Krydda det med ett effektivt PP så kommer det räcka rätt långt.

När det kommer till själva matchningen av laget finns också en del att önska när laget numer ser jämngrått och sosse-coachat ut.. Kan på något sätt förstå tanken med fyra jämna linor, det dock ifall vi har spelarmtrl för det. I grunden bör väl dock tanken vara två toppade offensiva linor, en mer med tanke på 0-0 och sedan en ren checking- eller avlastande lina. När vi nu har alla dessa skador hade jag hellre sett att kedjorna gjorts om, för det är inte direkt så att någon lina sticker ut och att vi riskerar att tappa något fungerande.

* * *

Det var bloggens tankar kring oktober, du får mer än gärna reflektera och tycka till genom en kommentar kring både statistik och vårt val av månadens spelare. Fältet som vanligt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

 

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda säsongens matcher!

13 thoughts on “Löven4Ever summerar oktober

 • 31 oktober, 2017 kl. 11:21
  Permalänk

  Ser att Timrå redan täckt upp dom få skador man har med en poängkung för nåt år sen.
  Löven med alla dess skador …händer inte mycket. Mycket märkligt

  Svar
  • 31 oktober, 2017 kl. 12:24
   Permalänk

   Tro mig, det jobbas.

   Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 11:24
  Permalänk

  Tycker det är bra mycket viktigare och hitta ett par nya backar än att täcka
  upp för Hage, Visst han har varit bra men löven klarar sig utan han men
  vi har ju alla sett hur det har gått utan PUKKA helt katastrof, Nä problemet
  sitter i backarna ( Suck som vanligt varje år) förstår inte att Fagervall o co inte
  ser problemet…Dåliga backar som hamnar i tidsnöd, dåliga uppspel ger dåligt
  eller obefintligt anfallsspel som det har varit dom senaste matcherna, tycker
  löven har 3 backar ,4 med Emmerdahl som håller…Kan inte ni fråga Fagervall
  varför detta sker år efter år i Löven?, att dom bygger laget från fel håll, säger
  inte att werner eller Masiello är dåliga målvakter men båda är född -98 ingen
  rutin eller direkt vana från Allsvenskan…

  Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 11:24
  Permalänk

  Ja det började ju så bra och man fick förhoppningar om att säsongen 17/18 skulle bli den säsong där det vänder och vi supportrar skulle få ha riktigt roligt. Men så kom trista oktober med ett gäng skador / sjukdomar och dessutom på helt fel spelare. Nu kan man nog inte skylla allt på skador och sjukdomar utan det känns som många spelare tappat i nivå, fokus och självförtroende. Men det klart att på så många positioner spela med spelare som inte är färdiga för att axla ett stort ansvar i allsvenskan påverkar övriga spelare och därmed resultaten.

  Och återigen måste man tycka att det är mycket märkligt att det inte har lånats in spelare i den uppkomna situationen. Alla andra lag verkar agera blixtsnabbt vid skador nu senast Modo som igår lånade in Victor Ekarv från AIK och idag Kristian Jacobsson från Mora ( hela säsongen ).

  Men tyvärr verkar det vara viktigare för Björklöven att ge juniorerna speltid för att dom varit med och tränat / kämpat med gruppen hela sommaren och för att sända signaler till övriga juniorerna än att se till lagets bästa. Tror också dessvärre att det snarare missgynnar än gynnar deras utveckling att dom juniorer som är i A-truppen match efter match får spela med för alldeles stort ansvar. Och självklart känner dom en press och det är säkert en bidragande orsak att det knyter sig lite för dom. Och sedan är det klart att dom också ”hör snacket på stan” och i social medier och det höjer säkert inte direkt deras självförtroende.

  Personligen tror jag att det optimala hade varit att juniorerna fått träna så mycket som möjligt med Löven för att matchas i Teg och att så Löven varje match har en junior med för att matchas in försiktigt. Sedan gör juniorerna det bra utifrån sina förutsättningar men det räcker liksom inte till, det måste få ta tid för steget från J20 Elit norra till allsvenskan är gigantiskt.

  Svackor kommer alla lag att få under serien så vi är inte unika och tur för oss efter hemska oktober är väl att alla slagit alla så det behövs inte så många vinster för att snabbt avancera uppåt. Men det krävs nog en vinst och bra spel på onsdag annars blir jag väldigt orolig för resten av säsongen. Förhoppningsvis så har vi Pukka, Farley och Murphy tillbaka i spel mot Karlskoga.

  Alla till ladan på onsdag det är nu laget behöver stöttning !

  Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 11:42
  Permalänk

  Såg precis att Alexander Lavoie är klar för Timrå, hm handlar dom för pengar dom inte har med tanke på hur deras ekonomi sett ut ? I det fallet tycker jag Björklöven numera tänker klokt då det gäller ekonomin, nuvarande ledning har gjort och gör ett kanonjobb.
  Hur som helst Timrås trupp blir inte direkt sämre av den värvningen även om det är troligt att Dahlen inom en inte alltför avlägsen framtid går till ett SHL lag, Brynäs eller Växjö kanske.

  Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 12:47
  Permalänk

  Ok Lövenbloggaren vad händer då? Vad letar man för spelare?

  Svar
  • 31 oktober, 2017 kl. 15:15
   Permalänk

   Man letar såväl forwards som backar, med de ska passa in i systemet vilket gör att Fagge inte hugger vad som helst, även om de på pappret kan se bra ut. Man scoutar noggrant.

   Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 15:28
  Permalänk

  Trotter vet man ju vad man får! Han var klass sist han var här . Gissar man inte letar målvakter då ;)? Hoppas man inte väntar tills man är i botten

  Svar
  • 31 oktober, 2017 kl. 20:06
   Permalänk

   Målvakt letar man, men som kortsiktig ersättare till Masiello under JVM. Nu vänder det. Kom ihåg vart du läste det först. 😉

   Svar
   • 1 november, 2017 kl. 09:17
    Permalänk

    Tror du att Luleå plockar tillbaka Masiello under JVM ? Jag är lite tveksam till det med tanke på hans ringa speltid under hösten.

    Svar
    • 1 november, 2017 kl. 12:45
     Permalänk

     Det tror jag nog. Annars ska de ut på värvningsstråt och det tror jag inte dom gör. De lär nog klara sig på Lassinantti under den perioden.

     Svar
 • 31 oktober, 2017 kl. 20:45
  Permalänk

  Det är jättebra att man är noga med scoutingen! Hoppas man scoutat rätt med vårt ”halvotränade’ nyförvärv bara.. känns lite tveksamt än så länge?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: