Löven4Ever summerar januari

I måndags blev det februari och därför tänkte bloggen i dag försöka summera januari, hur har det gått under månaden och vilka spelare har stuckit ut och imponerat på oss?

23497723576_b12ef4e018_z

Coach Tommy Jonsson har nog klurat en del under januari. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Vi kan väl först titta in tabellen då gick in i 2016 och hur det såg ut då:

Tabell 151231

Under månadens åtta matcher, där vi ligger kvar på plats 11, då vi noterats för 4 segrar, 1 oavgjort strafförlust och 3 förluster målskillnaden 22-21 och totalt 13 poäng på dessa åtta matcher. Totalt ett poängsnitt på 1,62 p/match.

Det är trots allt ett bättre snitt än vi haft totalt under säsongen som är 1,34 att jämföra med Leksands 1,54 eller Tingsryd på 2,07.

Skulle vi jämföra januari -16 med januari -15, kan vi för fjolårssäsongen notera 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust (34-18) och totalt 18 poäng då. In i februari låg vi då sjua, men med fem poäng ned till den nionde platsen.

Så här såg då tabellen ut i dag inför kvällens match mellan Timrå IK och Almtuna IS på Timrå Isstadion.

Tabell 160203

Nu har vi alltså tre pinnar upp till VIK Västerås på den sista ”slutspels-platsen” och hela elva poäng ned till Asplöven HC på negativ kvalplats. Eftersom Asplöven dessutom har fyra raka förluster och vi dessutom har Asplöven hemma i T3 Center i den näst sista omgången känns det i dag som vi är långt ifrån ett negativt kval. Inte för att jinxa eller så, det är bara rena fakta. Om laget sedan kommer räcka ändå upp till slutspel får vi dock avvakta, trots allt nio omgångar eller 27 poäng kvar att spela om.

Nu närmast två hemmamatcher mot lag tre och fyra i ligan, av de återstående sedan svåra bortamatcher mot ”finallagen” och ”Dalalagen” och hemma i T3 Center har vi dessutom kvar Vita Hästen och IF Sundsvall Hockey utöver nämnda Asplöven HC.

Vi kan väl även titta till special teams under månaden:

Powerplay: 12,90% (tot: 19,79%)

Boxplay: 84,38% (tot: 85,29%)

I spelet powerplay är det under januari Alex som varit hetast med två mål följt av med Jesper och Kim med varsitt mål. Totalt fyra mål framåt och fem i baken i boxplay.

Här är  då sedan interna poängligan för januari månad.

 1. #90 Alex Hutchings 6 + 3 = 9 p (+-0)
 2. #54 Felix Maegaard-Scheel 1 + 7 = 8 p (+2)
 3. #15 Pär Edblom 2 + 5 = 7 p (+2)
 4. #6 Kim Karlsson 3 + 2 = 5 p (+-0)
 5. #28 Lukas Sandström 2 + 3 = 5 p (+5)

..och vi kan väl även kolla in topp tre gällande tacklingar och blockade skott.

 1. #28 Lukas Sandström, 8
 2. #42 Emil Wikström, 3
 3. #7 Brock Trotter, 3

..och blockade skott:

 1. #8 Kalle Ekelund, 5
 2. #24 Jesper Lindgren, 4
 3. #28 Lukas Sandström, 3

Tittar vi först till poängligan kan vi notera att Alex fortsätter att leverera likt i december , nu alltså 9 nya poäng på dessa åtta matcher. Totalt sett nu 28 p (19+9) på 42 matcher så kan Alex fortsätta kliva fram och avsluta säsongen som han producerat under december-januari förblir han absolut ett hot i jakten på slutspel. Hutchings är nu överlägset lagets bästa målskytt med sina 19 mål. Tänk då på alla fina lägen han trots allt bränt i år. Tänk om siktet varit inställt redan i början på säsongen i september och november?

#28 Lukas Sandströms plusminus imponerar med +5 under januari där även #7 Brock Trotter har bra stats via +4.

Sett till det fysiska spelet ingen överraskning att Lukas finns med i toppen där också, Emil är ju värvad just för den delen och tre noterade tacklingar på den speltid han noterats för visar väl att han bidragit på förväntat sätt. Lite oväntat att Brock är den som noterats för tredje flest tacklingar under perioden. Sedan kan vi kort konstatera att utöver Lukas som finns med även i blockligan är det backarna Ekelund och inlånade Lindgren (bara 3 matcher) som sticker ut.

Månadens spelare?

Sett till den statistik vi visat på under januari är det direkt två spelare som sticker ut, jag tänker då dels på stekhete #90 Alex Hutchings och rivhjärnet #28 Lukas Sandström. Om sedan då Alex kommit i gång lite tidigare hade han nog ännu klarare ledat interna poängligan och garanterat hela ligans målliga. Lukas den enda av forwards som alltid bidrar i det fysiska spelet och han har då även noterats för fem poäng till utöver finfina +5 under perioden. Båda väldigt nyttiga och två spelare vi gärna ser i truppen till kommande säsong.

När jag kollade med bloggkollegan nämnde han följande spelare. #47 Kevin Lindskoug som ÄR den ende spelaren som mer eller mindre återkommer i våra betyg match efter match. Vi har tagit ut honom bland de tre i sex av de åtta matcherna och det säger egentligen allt.  Trots att #7 Brock Trotter inte får ut sitt maximum så är han i bloggens ögon lagets överlägset bästa spelare. Det är bara lagkamraterna som inte förstår honom. Han kommer slå i SHL kommande säsong.

Månadens snackis?

Kan väl inte vara annat än Jacobssons otroligt fega och smutsiga tackling på #6 Kim Karlsson? Många har pratat kring den och även om straffet blev löjligt kort, ”han borde väl inte få spela så länge som inte Kim kan” menade farsgubben bestämt och det är svårt att säga emot.

Att Robin sedan utifrån bötesstraffet minst lyfter mellan 70 000 kr och 90 000 kr i månaden fullständigt horribelt.

Är det något vi tar med oss från januari?

Njae, tanken var väl att marschen uppåt skulle börja det här året och även om vi inte vågade tro på ett mirakel likt det i fjol så hade vi nog trott på en klart bättre januari. Men för varannandags -laget Björklöven som vi varit hela den här säsongen är väl januari ganska symptomatisk.

Vi kommer även minnas och ta med oss ett spelarmötet från Grännbyhallen (Metallåtervinning Aren) där tränarna låstes ute.. Sånt händer inte efter varje match.

Vad vill vi se under februari?

Mer hjärta, jävlar anamma och total desperation. Då det verkar vara klart att det inte blir några fler nyförvärv är det det här laget som ska eller måste gört!

Så, det var våra tankar kring januari.. håller du med om månadens spelare och vår snackis? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är helt fritt..

Megazone

2 thoughts on “Löven4Ever summerar januari

 • 3 februari, 2016 kl. 23:03
  Permalänk

  Tyvärr är kvaliteten på statistiken ett skämt i Hockeyallsvenskan.
  Vissa klubbar har väldigt få människor inblandade och då funkar det inte alls.
  Asplöven, Sundsvall, Pantern, Oskarshamn, Almtuna är klubbar som haft väldigt mycket fel eller ingen statistik alls.
  Man missar (eller struntar i) tacklingar, täckta skott, istid, skott på mål men även plus/minus.
  Bara senaste matchen mot Pantern registrerades två tacklingar på hela matchen. Det var betydligt fler….
  Förbundet behöver ta de klubbar som inte sköter sig i örat!

  Svar
  • 4 februari, 2016 kl. 13:13
   Permalänk

   Jo, det stämmer som du säger och är grymt frustrerande för sådana som ex oss som älskar att frossa i statistik.Riktigt bedrövligt att han inte kan få ordning på sånt där. Bort med dom som bara tar sig an uppgiften för att få se gratis hockey.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: