Löven4Ever om forwardssidan

Bloggen försöker frekvent uppdatera med truppläget (länk) inför 2017/18, vi har även tidigare haft minst ett inlägg om målvakterna (länk) och ett om vår backsida (länk). I dag tänkte vi syna forwards.

Först kan vi väl kolla in de kontrakterade forwardsen, dels vilka som är kontrakterade men även aktuell kontraktslängd? Samtliga för säsongen 17/18 och totalt alltså 8 (åtta stycken), där alltså junioren Åström är en av dessa.

#7 David Lindquist
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström

Undertecknad The Sandwich inleder..

Sett till antalet spelare den lagdelen som möjligen skulle kunna vara mest klar, men sett till bygget finns det även här brister och rätt obalans, ingen vare sig Alex Hutchings, Emil Lundberg eller Olof Mårs.

Under säsongen totalt 137 mål framåt och även om det inte bara är forwards fel att vi gjort lite mål och att en back vinner interna poängligan kändes gruppen totalt likt backsidan sett obalanserad och rejält felbyggd inför säsongen.

Men forwardssidan kändes likt laget i övrigt lite beige och i stället för en leading line hörde vi inför säsongen från Dalle Johansson att alla ska vara grovjobbare. Nu har jag inte jobbat som sportchef, har inte själv spelat hockey mer än upp till A-pojk som det hette på den tiden men som läktarcoach ser man ändå rätt snabbt att laget saknar vissa skills.

Nu har man ingen aning om hur de skrivna kontrakten ser ut och möjligheterna att ev. riva upp dem, men sett till säsongens prestationer skulle jag gärna främst vilja bygga vidare kring gänget Lindquist, Thörnberg, Lövenbyggarnas Murphy, Ottosson, Farley, Åström samt Jonsson och som möjligen tredjecenter Hage. Nu sa nyligen Fagervall i en intervju till VK att alla från fjolåret, oavsett kontrakt eller inte, är aktuella. Det är samtidigt något han måste säga.

Sett till de kontrakterade och hur säsongen i övrigt sett ut saknas det likt på backsidan lite kilon och några fler forwards som likt Lundberg eller Mårs hade förmågan att ta jobbet vid offensiv kasse. Sedan var det väldigt länge sedan vi hade en komplett och uttalad förstalina likt ex.vis Bofors trio Lavoie, Ejdsell och Valkvae-Olsen. En trio som dels kan teka bra, bidrar varje kväll med poäng och även klarar av producera i numer så viktiga special teams.

Här ser jag att Fagervall i dag har de främsta utmaningarna, som det känts under säsongen vilket visserligen överensstämmer sportchef Daniel Johansson tankar kring grovjobbare att vi i dag har en bunt 3:e lina forwards. Att få behålla russinen i kakan och samtidigt komplettera med lite kilon och spets skulle helt klart kunna göra skillnad.

I en tidig, ”färdig” och lite bred bruttotrupp gärna 14 eller 15 forwards där minst tre ska vara juniorer. Sedan kan juniorforwards likt ev. juniormålvakt och dito backar få varva ev. juniormatcher med kontinuerlig matchning i div 1.

För att sedan öka möjligheterna och nyttja ev. alternativ tycker jag att det i en forwardsuppsättning på minst 14 att det bör finnas minst fem rightare. Minst en men gärna två av dessa bör även vara tänkta för ”leading line” och vårt PP. Av de från fjolårstruppen är det allra främst #33 Marcus Jonsson jag tycker man borde jobba på att förlänga med. Sedan gillade jag även det #40 Emil Norberg visade upp på sina fyra matcher.

Tänkbara namn:

Duon Jacob Legacé, John Henrion från succén i Asplöven hade så klart smakat mumma. Men annars någon likt Mikael Frycklund som center eller varför eller Tingsryds fynd Johan Eriksson när det gäller forwards med lite mer tyngd och en förmåga att jobba sig in på kassen. Där torde väl i vart fall både den förste och tredje kunna vara aktuella när nu Fagervall som bygger laget gärna tar spelare likt Åkerström som han signade i går även har lite koll på? Lär nog komma fler på det temat.

Sedan drömmer väl alla om hitta nästa säsongs Ejdsell? En 20:åring som i fjol (utlånad från FBK) gjorde totalt 13 poäng på 25 matcher (inkl slutspel) med Timrå för att denna formligen explodera via 57 poäng (25+32) samt +13. Och det på bara grundseriens 52 omgångar. För att nämna någon intressant junior på utflykt kan möjligen William Eriksson vara en.

* * *

Hur kontrar då Lövenbloggaren?

Forwardssidan är väl trots allt den lagdel som känts mest i harmoni i år även om den måste spetas mer och kanske främst balanseras upp bättre. Vi behöver en ny centeruppsättning ihop med Tobias Hage. Sen behövs spets i form av notoriska målskyttar och sepplare som är bra match efter match, inte var åttonde som varit mer regel än undantag den gångna säsongen. Gnugg och gnet har vi så det räcker och blir över.

Likt backsidan så behöver man se över de som har kontrakt och här tänker jag främst på Nicklas Johansson. Var man förpassat till bänken och läktaren i år finns inte plats om vi siktar på topp 4 kommande säsong.

Tänkbara/önskvärda namn: Adam Schmidt, Nicolai Meyer, Chris D’Alvise, Jamie Arniel, Jacob Legacé, Alexander Hutchings, Pierre Engvall, Olle Liss

* * *

Sedan kommer vi framöver fortsätta pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring. Och även då uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

* * *

Hur tänker du själv annars kring våra forwards? Vad vill du se för förändringar och hur går tankarna kring ev. nyförvärv..? Fältet som vanligt fritt..

12 thoughts on “Löven4Ever om forwardssidan

 • 21 mars, 2017 kl. 08:35
  Permalänk

  Nja, lite mål?! Vi gjorde dock fler mål än 7 lag i serien så, helt oävna var vi inte…:)

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 11:13
  Permalänk

  Messy ska ha kontrakt! Spelade för Fagrvall i Västerås. Kan ni luska lite hur de funkade ihop då. Jag tror att Fagge var nöjd med Messy och en sådan Löven-kille får inte släppas. Problemet är nog att agenten bara ser pengar som drivkraft.

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 11:20
  Permalänk

  Vad jag vet så blir det inget av Thörnberg, då han tydligen redan ska ha packat ur lägenheten

  Svar
  • 21 mars, 2017 kl. 13:57
   Permalänk

   Det är kvinnan som bestämmer , mannen har bara att följa.

   Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 11:39
  Permalänk

  Centrarna har varit alldeles för svaga defensivt.
  Skridskostarkare centrar behövs till nästa säs

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 13:48
  Permalänk

  Siktar du uppåt bör du värva uppifrån!! Se bara hur eftertraktade div 1 värvningarna löven gjorde inför denna säsong!! Tror inte att topp 7 lagen ger dom ett kontraktförslag!!

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 14:19
  Permalänk

  Det snackades väl redan inför den nu avslutade säsongen att Thörnberg sneglade söderut…så det kommer väl inte som någon överraskning att han försvinner!

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 14:39
  Permalänk

  Ett lån på Emil Lundberg hade väl inte varit allt för pjåkigt. Han har inte direkt sprutat in poäng i SHL sen han lämnade oss, 21p och -4 på 105 matcher ser inte jag som ett glänsande resultat. Han kanske behöver utvecklas i en miljö han får en större roll, där han även kan bygga självförtroende.

  Svar
 • 21 mars, 2017 kl. 19:51
  Permalänk

  Lagace kan vi nog glömma oxå. Han vill nog inte ner i HA. Hade då hellre sett en Henrion typ, klassisk sniper. Engwall har en massa Shl anbud så det är bara o glömma. Olle liss vet jag inget om men läste nu precis att backen Fagerudd är klar för Dif. Frycklund hoppas jag på men vi får väl se så småningom

  Svar
 • 22 mars, 2017 kl. 13:55
  Permalänk

  Adam Schmidt vore en bra värvning. Rightare, ganska stor och pålitlig målskytt i Hockeyallsvenskan. Kan inte vara superdyr då han gick från Hästen till Tingsryd, som inte brukar betala supermycket.

  Tycker nog att Palmebjörk (ursäkta det uttjatade namnet) borde få chansen, om han och Fagervall är överens om vilken roll Jon ska ha och vad som krävs av honom för att få ett kontrakt. Ett kontrakt med möjlighet för båda parter att bryta om det inte känns rätt.

  Sedan någon relativt ung spelare, som vill uppåt i karriären. Vår ekonomi är stark, för att vara Hockeyallsvenskan, så vi borde kunna hitta ”rätt” spelare om vi spelar våra kort rätt. Kan ju finnas nån i Modo eller Timrå som vill röra på sig då vi spelar i samma division ?! Fart och fläkt brukar det ju vara bland forwards i de klubbarna.

  Återkommer med fler förslag….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: