Löven4Ever om backsidan

Bloggen försöker frekvent uppdatera med truppläget (länk) inför 2017/18, vi har även tidigare haft minst ett inlägg om målvakterna (länk). I dag tänkte vi syna backsidan.

Först kan vi väl kolla in de kontrakterade backarna, dels vilka som är kontrakterade men även aktuell kontraktslängd?

#4 Jonas Emmerdahl
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#
37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson

Undertecknad Lövenbloggaren inleder..

I dagsläget alltså hela sex backar på kontrakt från den gångna säsongens trupp. Joakim Fagervall säger sig trygg med et vi har på kontrakt just nu och ändå har vi alla kunna konstatera att det just är backbesättningen som varit den lagdel som felat mest under säsongen. Jocke sa också i en intervju med VK att man både skulle bredda och spetsa, men att i dagens backbesättning har har man idel sk tvåvägsspelare, som både är bra i defensiven och i offensiven. Här håller jag inte alls med. Jacob Anderssons defensiva kvalitéer är klart bristfälliga och detsamma måste man säga om Emil Wikströms offensiv. Stefan Andersson är på klar nedgång och i min bok måste dessa tre ersättas vilket innebär att deras kontrakt bör brytas, om vi inte ska gå en liknande säsong till mötes som vi hade i år. Vi ska inte tro att de andra blir bättre bara för att vi ger Mikko Pukka 25 minuters speltid per match.

Vad klubben behöver få in en riktig offensiv försteback vid sidan av Pukka samt någon som kan komplettera Jonas Emmerdahl på ett bra sätt. Jonas visade gryende offensiv form ju längre säsongen led, så varför inte en defensiv pjäs bredvid honom? Till Pavel kan vi kanske hitta en likasinnat som hjälper till att hålla rent och spela 0-0.

Tänkbara namn: Jesper Lindgren, Alexander Younan, Nicolai Bryhnisveen, Jonathan D`Aversa.

* * *

Hur kontrar då The Sandwich?

Nu är det så klart inte bara backarnas fel att vi under säsongen släppt in 181 mål och att vårt försvarsspel sett ut som det gjort. Det kändes hursom totalt obalanserat, rejält felbyggt och väl vågat redan inför säsongen.

Nu har man ingen aning om hur de skrivna kontrakten ser ut och möjligheterna att ev. riva upp dem, men sett till hur Fagervall så här långt byggt vidare blev iaf jag riktigt nöjd med både Mikko och Niklas. Sett till de kontrakterade och hur säsongen i övrigt sett ut saknas ändå lite kilon och någon till fysisk back som har förmågan att få stopp på motståndarna och hålla rent vid egen kasse.

Sedan var det väldigt länge sedan vi hade en komplett och uttalad förstaback likt ex.vis Kevin Gagné i Mora IK. En som klarar att lira ca 24 min, noteras för ca 25 poäng och ändå ligger på plus. I Mikko har vi nu en defensiv pjäs som klarar rejält med istid, men när vi nu tappar LEJ behövs det en offensiv ersättare och i min bok gärna en mer av tvåvägskaraktär. Dels då att han producerar framåt men även likt Gagné ligger på plus när vi summerar.

I en tidig, ”färdig” och lite bred bruttotrupp gärna åtta eller nio backar där minst en, men gärna två får vara juniorer. Sedan kan juniorbackarna få varva ev. juniormatcher med kontinuerlig matchning i div 1. För att sedan öka möjligheterna och nyttja ev. alternativ tycker jag det i en backuppsättning på minst åtta backar att det bör finnas minst tre av vardera höger- eller vänsterfattade.

Tänkbara namn:

Dennis Persson, Jimmie Jansson, Marcus Fagerudd och Andrew Blazek.

Ett drömnamn så klart Kristoffer Berglund, men det lär ju tyvärr stanna vid en dröm. Iaf under denna silly season.

* * *

Sedan kommer vi framöver pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring. Och även då uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

* * *

Hur tänker du själv annars kring backsidan? Vad vill du se för förändringar och hur går tankarna kring ev. nyförvärv..? Fältet som vanligt fritt..

6 thoughts on “Löven4Ever om backsidan

 • 17 mars, 2017 kl. 17:05
  Permalänk

  Är nöjd med nya kontrakt till både Pukka och Pavel. Tycker Emmerdal varit mycket bra på slutet och att S Andersson skärpt till sig i Fagervalls styre. J Andersson och Wikström har jag svårt att se inom 6 backar. S Andersson kan jag tänka mig med en defensiv back typ Pukka då han ändå fick lite fart på offensiven under Fagervall. Så jag vill se minst två ordinarie etablerade backar som skall tåla mycket istid. Dennis Persson som nämns ser jag som en back av den kalibern.

  Svar
 • 17 mars, 2017 kl. 20:52
  Permalänk

  Kan August Tornberg vara ett alternativ som offensiv back? Visserligen har han kontrakt, men det kanske finns klausul?

  Svar
 • 17 mars, 2017 kl. 20:57
  Permalänk

  Hoppas J.A kan blomma ut under Fagges styre o Pukkas mentorskap. Hockey finns det ju i honom iaf. Wikström känns för mycket div 1. Stefan får alldeles för mycket kritik känner jag, visst plus/minus var inte bra men han kom till jobbet varje dag o gjorde det oftast bra ändå. Sen att han är långsam borde ju styras upp med en bättre backpartner. Jag menar, hur många ass/mål har han inte gjort som varit av hög klass?
  Silly är kul o jag ser gärna Dennis hos oss nästa säsong. Är Drugge ledig?

  Svar
 • 20 mars, 2017 kl. 11:14
  Permalänk

  Stefan och Wikström måste bara bort håller inte alls på HA nivå. Ni som skriver här har ni glömt hur dålig backsidan är ?. Försök få Hellström, fagerudd och Jesper Lindgren. Jacob Andersson kan jag köpa att ha på kontrakt, ung ännu och kan nog snäppa till sig.

  Hellström- fagerudd
  Emmerdahl- Lindgren
  Pukka- Tobias Björklund
  Jacob Andersson-Pavel

  Svar
 • 24 mars, 2017 kl. 20:14
  Permalänk

  Intressant att bloggen fortsätter att leta problem i försvaret när det är högre upp i banan som är problemet. Dålig om inte obefintlig hemjobb. Hur många forwards med mål och poäng i Löven i denna säsong? Om forwards får tryck anfallszon och hamnar bakom förlängda så hinner de backchecka.

  Svar
 • 24 mars, 2017 kl. 20:24
  Permalänk

  Torbjörn ,hur tänkte du nu. Topp tio i allsvenskan och du har mage att att påstå inte HA-nivå. Shame on you!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: