Vår gröngula kalender – Lucka 1

Äntligen december och återigen dags för bloggens egen julkalender, framöver kommer vi i dessa luckor blanda högt med lågt och det lär säkerligen bli en del nostalgia på temat Green Connection.

I dag tänkt vi dock syna omgång 23 och de sex matcher som återstår av omgången, i kväll spelas fyra matcher och i morgon lördag de resterande två och då bl.a. Björklöven vs Västervik hemma i T3 Center.

Bloggens tips i senaste omgången tyvärr inte helt lyckade då vi bara satte en av sju matcher och då MODO i mötet hemma med Almtuna.

Vi får hoppas på bättre lycka den här omgången:

Fredag

Södertälje SK vs Almtuna IS

Ligasexan SSK tar emot Almtuna, i senaste matchen förlorade Södertälje borta mot Västervik medans Almtuna föll i Fjällräven Center mot MODO. Hemmalaget har vunnit fyra av de fem senaste medans gästerna kontar med tre, sedan säsongen 13/14 brukar de vinna varannan match i Scaniarinken. I kväll tror vi dock på hemmaseger.

Löven4Ever tippar 1

IK Oskarshamn vs IF Troja/Ljungby

Ligatvåan som senast föll borta mot Karlskoga tar i kväll emot jumbon Troja-Ljungby som senast föll hemma mot TAIF på straffar. Oskarshamn har tre segrar på de fem senaste medans jumbon inte vunnit någon av sina fem senaste även om två varit oavgjorda efter full tid. Sett till historiken möjligen en oviss match men här har vi svårt att se hur Oskarshamn ska tappa poäng.

Löven4Ever tippar 1

Timrå IK vs MODO Hockey

Serieledande Timrå tar emot Ö-vikslaget MODO på plats nio i tabellen i ett slags derby, hemmalaget vann senast borta mot Leksand på övertid medan MODO hemma slog Almtuna rätt klart. Hemmalaget har två vinster på de fem senaste medans gästerna har tre. Ofta ganak jämna möten lagen emellan, kan det bli övertid?

Löven4Ever tippar X

IK Pantern vs Tingsryds AIF

Hemmalaget Pantern som senast föll borta mot Vita Hästen ligger på fjärde plats, gästande Tingsryd som senast vann på straffar borta mot nykomlingen Troja/Ljungby i ett derby kontrar med plats 11. Formen marginellt bättre hos gästerna genom tre raka segrar, Pantern har även dom tre segrar på de senaste fem. De två senaste säsongerna h ar lagen vunnit varsin match på Malmö Isstadion. Utgångstipset dock en etta.

Löven4Ever tippar 1

Lördag

IF Björklöven vs Västerviks IK

Hemmalaget Löven på plats sju, vann hemma mot AIK senast efter n sällan skådad effektivitet första tio. Gästande Västervik kontrar med plats 12 och nu senast en förlust hemma mot SSK. Båda lagen hat två segrar på de senaste fem matcherna, Västerviks tre förluster dock i rad. Historiken dock inte munter där Västervik vunnit fyra av fem möten och så här långt aldrig förlorat i T3 Center. Det tror och hoppas vi de gör i morgon.

Löven4Ever tippar 1

BIK Karlskoga vs Leksands IF

Nästjumbon och skadedrabbade BIK Karlskoga tar i Nobelhallen emot ligatrean Leksand, hemmalaget vann senast hemma mot topplaget Oskarshamn medans gästerna föll på övertid hemma mot Timrå. Formen något bättre hos gästerna med tre segrar på de senaste fem att jämföras med två raka för hemmalaget. På de sex senaste mötena i Nobelhallen har Leksand bara vunnit en, utgångstipset dock en tvåa även om Wessner-effekten inte ska underskattas. Kan krysset vara omgångens chansspel?

Löven4Ever tippar 2

 

Omgångens tips:

Kvällens trippel:

Oskarshamn, Pantern och SSK

Odds: 5,96

Omgångens chansspel:

Krydda trippeln med Björklöven och oavgjort mellan Timrå – MODO, BIK och Leksand

Odds: 189,36

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Vår gröngula kalender – Lucka 1

 • 1 december, 2017 kl. 22:28
  Permalänk

  Gillar mest att knappt någon Lövensupporter ens bryr sig om andra lag i samma serie. Coolt.

  Jag trycker ni gissar jävla bra för att vara en ”blogg”. Det måste ju innebära mer kvalitet överlag?
  Så ser jag det. Som ni vet så satsar jag emellanåt frugans bil och i morgon blir det en sådan match igen. Nu innebär det inte att man ska hoppa från bron om man förlorar, för det gör man förr eller senare?

  Hemlighet ligger i att man vinner dom 2-? Första matcherna. Så slipper man gråta. Björklöven i morgon mot Västervik är en sådan match. Gratis pengar. Frugans-bil-klart. Hur Björklöven ska förlora den vet jag inte, men skulle man satsa frugan på matchen? För vissa kanske det skulle vara en befrielse om Löven förlorade då, men ni förstår hur jag tänker?

  Vi får väl se när vi förlorar frugans bil men det blir inte i morgon. 😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: