Löven vårstädar i truppen

Björklöven meddelade i dag på sin hemsida (länk) att man gör en liten vårstädning när inte mindre än sex spelare får lämna klubben i form av backarna Adam Berglin, Stefan Andersson, forwards i Andreas Viktröm, Isak Stenlund-Ädelgran, Tobias Hage samt Nicklas Johansson.

Av dessa sticker det så klart lite ut att trotjänare som Stefan Andersson som Nicke Johansson (numer på 7:e plats i maratontabellen över mest spelade matcher i den gröngula tröjan) nu tvingas/kommer att sluta. Både Stefan och Nicklas var sedan med på den långa hemska resan från Div 1 och är på så sätt för evigt inskrivna bland gröngula hjältar.

#57 Stefan Andersson har bjudit på mycket fint under sina säsonger. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Sedan har tyvärr de båda haft inte bara en utan de två senaste säsongerna lite tuffare med begränsad speltid och när klubben säger sig ska ta nästa steg är det inte konstigt att man tyvärr tvingas bryta med även dessa killar. Som sagt två förevigt gröngula hjältar som gjorde att vi återigen tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan.

Tack för allt killar, ni har även varit föredömen för vår gröngula förening och alltid agerat juste och varit djäkligt trevliga vid sidan av.

När det gäller de övriga fyra kanske inte lika förvånande när främst skador men även bristande speltid hade sett en förlängning väldigt märklig ut. Bloggen vill så klart ändå tacka för era insatser och önska er stort lycka till framöver.

* * *

Jag tänkte ändå att vi i dag vi kunde kolla in vår nuvarande trupp och med tanke på kontraktslängd etc. se hur det ser ut inför kommande eller för den delen nästkommande säsong

Aktuellt truppläge just nu:

Team Manager
J-O Eklund ?

Sportchef
Fredrik Grönberg (20/21)

Head coach
Joakim Fagervall (19/20)

Ass. tränare
Jesper Jäger (19/20)

Målvakts tränare
Markus Ekman ?

Fystränare
Stefan Öhman ?

Mental tränare
John Jansson (19/20)

Spelartruppen 18/19

Målvakter
#31 Oscar Masiello (18/19)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka (18/19)*
#12 Niklas Pavel (18/19)
#28 Simon Åkerström (18/19)
#37 Jacob Andersson (19/20)*
#49 Simon Backman (18/19)

Forwards
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy (18/19)*
#21 Erik Rainersson (19/20)
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#51 Lukas Ericsson (19/20)*

*Där har kontrakt erbjudits under innevarande säsong.

Spelare som lämnar:

Adam Berglin, Stefan Johansson, Andreas Vikström, Nicklas Johansson, Tobias Hage samt Isak Stenlund Ädelgran (samtliga klubb oklar).

*

När vi tittar in kontraktslängd ser vi sammantaget fjorton spelare på kontrakt (där dock bl.a unga trion Norberg, Rainersson samt Åström är inräknade), vilket öppnar upp bygget en aning för kommande säsong.

Dessutom en sportchefskoll med Fredrik Grönberg i dag presenterad på hemsidan (länk) som öppnar upp för lite spekulationer, det mest konkreta är väl att Grönberg för en dialog med Granlund, han trodde inte heller att vi får se varken Talaja eller Riska i truppen till kommande säsong. Sedan tolkar jag det som om han ser trion Farley, Lindquist som Ottoson som förlorade sett till deras prestationer den här säsongen.

Utöver det förs alltjämt dialog med Frölunda kring de spelare som vi lånat under här säsongen, sedan meddelade Grönberg att det finns förslag ute på såväl back- som forwardssidan där han väntar besked inom kort.

När det gäller forwardstrion lite märkligt att dessa (iaf utåt) räknas bort redan nu, för att kunna ta nästa steg rätt viktigt ifall vi lyckas behålla någon av dessa i vart fall. Så klart förståeligt ifall prislappen ökat för alla dessa tre, utan att ha insyn gällande lönerna så har säkert klubben så klart svårt att matcha (drömmen/pengarna i SHL eller SM-Liiga) men sett till den egna utvecklingen och den roll som man i förväg kan presentera utan att lova eller garantera heller inte att förringa. Här hade det ju så klart mumma ifall Umeås näringsliv redan nu gick in och externt finansierad bl.a. den egna mycket lovande produkten Axel Ottosson, snacka om att sända rätta signaler.

Eller så har Grönberg redan nu fått besked kring kommande säsong, då förstår jag fullt och fast att han ser dem som förlorade.

 

Men vem eller vilka ur säsongens trupp ser du som läsare som viktiga att behålla till kommande säsong? Du kanske t.o.m. har namn på spelare du gärna skulle se i den gröngula tröja till kommande säsong.. berätta gärna.

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

 

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Ishockey eller Fotboll? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande matcher!

12 thoughts on “Löven vårstädar i truppen

 • 23 mars, 2018 kl. 16:35
  Permalänk

  Kommer att sakna Talaja, tyckte han var en riktig profil. I slutet på säsongen var han riktigt bra och väldigt nyttig. Riska var också en härlig profil. Men dom kostar väl mer än vad dom bidrar med.
  Skulle gilla en förlängning av Granlund, väldigt nyttig om än begränsad.

  Svar
  • 23 mars, 2018 kl. 16:45
   Permalänk

   Helt klart bidrog de båda väldigt starkt i slutskedet Thomas, särskilt när det drog i hop sig.. Absolut, håller med om sköna profiler och viktiga karaktärer. På något sätt hade vi ett rätt lämpligt lag för ett slutspel den här säsongen.. tänk dessutom med en spelklar Trotter och tänk om Bergman inte felaktigt blåst av. Jag tror vi hade kunnat gå väldigt långt. Men även om vi såg vikten av hårt jobbande fw och redan nu har 33 och 51 på kontrakt är inte en förlängning med Granlund faktiskt helt otänkbar. Allt handlar ju ändå om ekonomi, klart vi måste ha en bred trupp.. men det måste ändå finnas kapital till rejäl spets.

   Svar
 • 23 mars, 2018 kl. 16:54
  Permalänk

  När det kommer till nyförvärv så ser jag gärna någon eller ett par av Oskar Ståhl-Lyrenäs, Anton Öhman, Marcus Oskarsson, Olle Eriksson-Ek(skulle ha varit istället för Masiello kanske) och Daniel Muzito-Bagenda. Det kan vara i form av värvningar eller som lån. Jag vill inte namedroppa för mycket och nyförvärven ska kännas tänkbara. Sen behöver vi kanske ett par ”tyngre” värvningar in. Där får någon annan bidra med förslag. Sen tycker jag att vi ska vara intresserade av fortsatta lån av Westerlund och Peterson, dock vore det bra om ”låne-regeln” bestäms först innan man knyter upp dem eller andra lån. Sen tycker jag att man ger kontrakt a’la Filip Åström till unge Filip Wiberg. När det kommer till spelare med utgående kontrakt som inte har fått lämna ännu så är jag tveksam till en förlängning med Alex Hutchings.

  Svar
 • 23 mars, 2018 kl. 18:04
  Permalänk

  Vart står det att tex Farley är förlorad?

  Svar
  • 23 mars, 2018 kl. 19:51
   Permalänk

   Saxat direkt från intervjun Erik.. ”Det finns ett antal spelare med utgående kontrakt och där det figurerat rykten i media om SHL-intresse. Har du några pågående diskussioner med spelare som du vill förlänga med ur den nuvarande forwardsbesättningen? – Vi har under säsongen sett flera spelare utvecklats enormt bra hos oss där ett flertal träffade rätt i sin utvecklingskurva. Det drar naturligtvis till sig intresse och jag räknar inte med någon av de spelarna med utgående kontrakt till nästa säsong.

   Här läste jag in 7, 18 och 19 Erik, säkert någon som även tänker 90. Men där ser iaf inte jag någon ”enormt bra utveckling som prickat rätt i sin kurva”.. inte säkert att Alex blir kvar för det.

   Svar
   • 24 mars, 2018 kl. 08:09
    Permalänk

    Ok, förstår att du gjorde det. Hoppas dock Grönberg inte Gert upp helt utan försöker få dessa att stanna.

    Svar
 • 23 mars, 2018 kl. 19:14
  Permalänk

  Jag tycker det är positivt att spelare går till bättre ligor. Ett tag avveckade ju Björklöven istället för att utveckla spelare. Men det måste bli bättre!!!! Mer is-och klubbteknikträning mindre tid på gymmet!
  Man måste ju kunna slå en passning och undvika magplattor!

  Så besviken när man ser dräll med pucken på denna nivå. Se till att ha is fram till i höst. Bortsett från semestern. Finns ju ingen seriös sport där man kan tränar 60 minuter, varav man hänger på klubban 50% av tiden, 4 dagar i veckan och 7 månader om året och bli bäst?
  Fungerar ju som underhållsträning om man inte behöver utvecklas.

  Är lite bekymrad över hur det kommer gå för dessa herrar som ska till SHL. Kommer det bli någon större speltid med dom nya pengarna som ger fler och dyraste spelare?

  Är lite besviken på Lindqvist denna säsong, vad ska Luleå med honom till, när man var lite tveksam om Löven ens borde förlänga?

  Kanske lite större konkurrens på alla platser nästa säsong kan höja spelarna lite?

  Svar
 • 23 mars, 2018 kl. 20:10
  Permalänk

  Jättebra skrivet om våra veteraner Steffe och Nicke! Vi ska verkligen minnas dom som våra stora krigare för några år sen. Stort tack grabbar för alla år i Löventröjan….

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 01:56
  Permalänk

  Jag förstår om Talaja är för dyr,dock en väldigt nyttig spelare och en karaktär man vill ha i sitt lag och inte som motståndare i ett slutspel.
  Riska vill jag ha kvar,det var länge sedan man såg en sådan defensiv fältherre i löven och i slutspelet så var han fantastisk bra.
  Är han för dyr tror ni eller är det ekonomin i hans spelartyp som gör honom dyr emot andra billigare spelare?
  En favoritspelare under denna säsong.

  Svar
  • 24 mars, 2018 kl. 16:24
   Permalänk

   Jag håller med Enskedelövare, de båda har varit otroligt nyttiga.. Nu stod väl Talaja utan kontrakt när vi nöp honom så där borde ju prislappen iaf sett till ett längre kontrakt vara fullt möjlig. När det gäller en så pass rutinerad pjäs som Riska var det troligen enbart pga. att Sport var avhängda som vi ens hade chansen. Men utan att ha insyn gällande löner kan man ju anta att en defensiv pjäs kontra en målspruta är betydligt billigare, nu behöver ju laget både och så att lägga krutet på några defensivt erkänt skickliga pjäser behöver inte alls vara fel.

   Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 17:58
  Permalänk

  Nicolai Meyer kunde kanske vara nåt.

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 21:22
  Permalänk

  Utan att nämna några namn nu så tycker jag de finns ganska många bra spelare i AS som vi borde ha en realistisk chans att värva. Om vi bara väger in ekonomi, men sen är de ju mycket annat som också spelar in.
  Visst har vi äntligen fått rätt utveckling på ett par spelare nu. Men om dom ska spela i SHL så måste dom ta ytterligare kliv och höja jämnheten. Stor risk för bänken/utlåning för dom. Men självklart förstår man att dom vill ta chansen. Tack för allt och lycka till i framtiden!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: