Löven tippas åtta

Redan i slutet på april bjöd Aftonbladets Emil K Lagnelius på ett kamikaze-tips (länk) där han tippade Löven på plats sju med följande motivering:

”Du ska inte äta gammal frukt”. Eller ”Gammal kärlek rostar aldrig”. Björklöven verkar föredra det senare ordspråket. Tränaren Joakim Fagervall, som ju hävdade att han bara skulle vara sportchef, har tagit klivet ner i båset och ska stanna där i tre år och nu har man värvat tillbaka poänggöraren Alex Hutchings.

Jag kan dock fortfarande inte ta in att Stefan Öhman, 40, ska sluta spela hockey. Men så förefaller det alltså vara.

Sin vana trogen har Björklöven tidigt nästan hela truppen spikad, men målvaktssidan är fortfarande ett frågetecken. Jag har missbedömt Löven gruvligt förr (åt båda håll) så nu placerar jag dem i mitten.

Nu har han gått igenom lagen på nytt (länk) och sett till trupperna i dag rankar han lagen på följande sätt:

1. Leksand
2. MoDo
3. BIK Karlskoga
4. AIK
5. Tingsryd
6. Timrå
7. Oskarshamn
8. Björklöven
9. Pantern
10. Vita Hästen
11. Almtuna
12. SSK
13. Västervik
14. Troja

Kring vår plats åtta ger Emil följande motivering:

”Werner gjorde en svag säsong i fjol och har mycket att bevisa. Bakom honom hittar vi Masiello som hade under 90 i räddningsprocent i Luleå J20. Så jag kan med gott samvete säga att Lövens målvaktssida ser darrig ut.

På backsidan får man nästan räkna in Mikko Pukka som ett nyförvärv – finländaren som kom in sent förra säsongen och bidrog med rutin och trygghet.

Anfallsmässigt har man inkasserat två klassvärvningar i kloke Fredric Andersson och tidigare publikfavoriten Alex Hutchings. På tränarsidan har det varit hela havet stormar, men jag tror att Fagervall till slut kan skapa lite lugn i båten.”

Sett till och jämfört med kamikaze-tipset är det väl främst Tingsryd AIF, IK Pantern, Leksands IF och Timrå IK som rankas högre denna gång. På samma sätt har han rankat ner nykomlingen Troja-Ljungby, IK Oskarshamn och förra säsongens nykomling Västerviks IK.

* * *

Rankingar likt denna alltid lite vanskliga, sedan bara en dryg vecka in i juni och fortfarande finns det några platser kvar i trupperna.

Vars hade du rankat Löven i dag jämfört med våra konkurrenter? Fältet som vanligt fritt..

6 thoughts on “Löven tippas åtta

 • 10 juni, 2017 kl. 17:44
  Permalänk

  Allt annat än topp 5 skulle vara fel. Vi ska inte vinna serien, men vi kommer att hamna på en bättre placering än ifjol.

  *korsar mina fingrar och tar i trä*

  Svar
  • 11 juni, 2017 kl. 16:03
   Permalänk

   Vi har ju egentligen förutsättningarna Kristoffer och Fagervall själv har ju sagt att allt annat än topp 4 inte duger för Löven. Men just nu känns det som att vi behöver ytterligare ett par tre spelare i truppen som verkligen gör skillnad. Då tror jag på allvar att vi kan utmana mot topp 4.

   Svar
 • 10 juni, 2017 kl. 23:19
  Permalänk

  Svårt med analyser så här tidigt.
  Men kul.
  Han sätter ju fingret på min oro dvs målvaktsbygget.

  Klart man ska gjuta självförtroende i spelarna och man vinner absolut noll, kanske t.om förlora om man sågar spelare och deras förmåga.

  Werner unt Werner. Kommer ni ihåg sketchen? Kul.
  Ska vi summera målvaktsspelet förra säsongen var det lite skakigt. Var det målvakternas fel eller avslöjade mänskliga målvakter det vi alla befarade?

  Hur går vi vidare till nästa säsong?
  Vi får helt enkelt köpa att Kenttä, förlåt, Fagervall har full koll. Personligen väljer jag den positiva sidan, är någon av dom två målvakterna en ny Pekka Rinne eller liknande, så spelar Björklöven i SHL nästa säsong.

  Som supporterspelare skulle jag gärna se den gamla Broc Trotter.
  Det finns något där som jag gillar.

  Trevlig helg där ute, alla Björklövenfans.

  Svar
  • 11 juni, 2017 kl. 16:12
   Permalänk

   Jag håller med Ray, kul men svårt.

   När det gäller lagdelarna tycker jag det fattas i samtliga just nu, det enda lagdelen vi kan vara säkra på är stängd är då målvaktssidan. Kan inte annat än hålla med om att den känns tämligen oprövad, Werner fick visserligen en del matcher i fjol och klev verkligen fram på slutet när det skulle avgöras. Men håller han som uttalad etta över en säsong i ett topplag?

   När det gäller både backar och forwards hoppas jag på ytterligare ett par, gärna tre spelare som verkligen gör skillnad. Gärna en uttalad förstaback, sedan ytterligare en målfarlig rightare och som jag tjatat om sedan tidigare en stor tung, gärna fysisk, forward som orkar ta jobbet vid kassen och likt Mårs kan raka in returer etc.

   Trotter var sannerligen en fröjd att se, men tror tyvärr att han är för bra (för dyr) för oss.. Men Brock skulle absolut vara en spelare som skulle göra skillnad.

   Svar
 • 11 juni, 2017 kl. 22:54
  Permalänk

  Eller varför inte 3 mature russian ladies +30 for senior men ? … avbryt det här reklamavtalet ni gjort kanske 🙂

  Svar
 • 11 juni, 2017 kl. 22:57
  Permalänk

  Blir vi 8 är jag nöjd med detta lag. How ever… Löven ska inte bli placerade på en sån blygsam plats i HA 17/18. Allt sämre än en andraplats med tanke på ekonomi, stolthet och fans, det finns liksom inte.
  Med andra ord behövs det spetsas å det grövsta, inte minst i defensiven och sista utposten mellan stolparna.
  Nä, nu får det vara nog med skitsäsonger där man är tillfreds med att klara sig kvar i andraligan, var finns STOLTHETEN?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: