Löven reste sig på nio

Efter våra sköna och rätt starka 3-2 borta mot ligasuveränen Mora IK senast hade vi i kväll spelat oss till en helt avgörande match hemma i T3 Center huruvida vi skulle kunna undvika det negativa kvalet eller inte.

Förutsättningarna inför kvällens match och samtidigt omgång 52 av säsongens HockeyAllsvenska rätt givna, vid gröngulseger efter ordinarie tid hade vi säkrat vår HockeyAllsvenska status medans gästande VIK Västerås tvingats till ett nervkittlande och rätt ovisst negativt kval.

På samma sätt vid poäng för gästande Västerås hade det varit vi som dessvärre tvingats spela detta hemska kval för att kriga till sig en plats i HockeyAllsvenskan säsongen 17/18.

Vi kom heller inte in till matchen med den allra bästa statistiken genom åtta raka nederlag hemma i T3 Center. Men dessa matcher hade ingen som helst betydelse i kväll utan stärkta av segern senast borta mot ligasuveränen Mora följde vi upp med en ny seger och bröt hemmaförbannelsen när det behövdes som allra mest.

Vilken energi, vilken glöd och vilken moral.. det var kanske inte så vackert alla gånger men killarna gav aldrig upp och belöningen till sist ett säkrat kontrakt även om den lättade och uppsluppna stämningen som vann vunnit en titel eller nåt. Satan så skönt!

Det innebär efter kvällens match och seger med 3-2 att avståndet lagen emellan till sist blev två poäng i gröngul favör och att vi även passerade MODO, men samtidigt 16 måls bättre målskillnad för VIK Västerås. Nu har det egentligen i efterhand ingen som helst betydelse hur snubblande nära vi var ett negativt kval.

Vi kan väl ändå enas om att det hängde på det berömda och vi haft rätt många matcher under säsongen där vi kraftigt underpresterat vilket inför avslutningen satt oss i en djäkligt knepig sits.

Vi kan därför nu kort och djäkligt lättade konstatera att Björklöven återigen även nästa säsong spelar i HockeyAllsvenskan. I fjol var man riktigt missnöjd över plats 12 och tidigt sommarlov, efter den här säsongen och hur den utvecklats är man bara schuukt nöjd och otroligt lättad med tidigt sommarlov och en tidig men som vanligt spännande silly season.

HÄR hittar du förresten allt om kvällens match hemma i T3 Center.

I kväll blir det inget mer eftersnack med matchstatistik etc. än detta, nu njuter vi bara av det säkrade kontraktet och en spännande silly season om hörnet.

Glaset, halvtomt eller halvfullt?

Vi återkommer så klart med mer om matchen, men HÄR hittar du återigen så länge allt om det som hände hemma mot VIK Västerås i kväll.

* * *

Sedan kan vi redan nu peka på ett rätt långt och lite ofrivilligt väl långt uppehåll för kvalklara Västerås efter den här avslutande matchen i T3 Center.

Efter de kommande tio kvalomgångarna (alltså mellan 23 mars och 16 april) summer vi därefter allt till en tabell där lag 1-2 spelar i HockeyAllsvenskan säsongen 2017/2018, medans lag 3-6 spelar i Hockeyettan.

Huvvaligen, hemska tanke om vi hamnat i det kvalet.

Även detta nervpåfrestande kval lär nog bli en kamp ända in i kaklet, så allra senast på påskdagen söndag den 16 april cirkus klockan 18:20 vet vi hur kvalet slutar och i fall Västerås likt vårt gröngula Björklöven även nästa säsong spelar i HockeyAllsvenskan eller inte.

Känsla och tankar efter kvällens sköna seger, fältet som vanligt fritt..

22 thoughts on “Löven reste sig på nio

 • 3 mars, 2017 kl. 22:09
  Permalänk

  ÄLSKA LÖVEN!
  Äntligen börjar Silly Season!

  Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:11
  Permalänk

  Så sjukt spännande. Batteriet i pacemakern gick på nock när pukka tog en 2 min. 2-2 då stannade hjärtat. 3-2 då grät jag. Faan att man inte fick stå med Pavel på H ikväll. Intervjun med Hamill som med tårar i ögonen berömmer laget och publiken värmer ett Lövenhjärta. Tack, även om det var lite väl spännande.

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:50
   Permalänk

   Fan, du borde bli mental coach som inför laget kan förklara att en lövare KAN överleva ett batteristopp i en pacemaker OCH ett följande hjärtstopp. Denna regissör var bra…jävligt bra!

   Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:23
  Permalänk

  Lyckorus, men samtidigt lider jag lite med VIK, vi Björklövare vet en del om hur deras supportrar känner just nu.

  Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:27
  Permalänk

  Gissade på 3-2 i minut +19.
  Lite så har det varit denna säsong.
  Femitolv har laget rest sig.

  Vilka fel och vilka rätt gjorde man under säsongen?

  Största problemet var att Kevin maskerade stora brister i defensiven och att Hutchings vann många matcher åt laget.

  Pukka, Emmerdahl och faktiskt Hamill samt Öhman skulle jag gärna ha kvar. Som inte har kontrakt.
  Kanske även Werner som backup.

  Sedan blir det svårare. Men man borde ju ringa Boström till att börja med?

  Svar
  • 3 mars, 2017 kl. 22:31
   Permalänk

   Messy måste vara kvar också!

   Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:51
   Permalänk

   Hela den diskussionen om vara eller icke vara inom löven tar vi om någon dag eller två. Nu firar vi och njuter!

   Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:32
  Permalänk

  Så jävla gött!!
  Vilken stämning, ni hördes ända ner till skåne ?
  Tror dock vi och Västerås hade klarat ett kval men man vet ju aldrig. Trodde ju Modo skulle köra över Leksand förra året.
  Får man önska en kontraktsförlängning med Pukka? Bästa Löven spelaren på länge, sen tycker jag Fagerballe borde försöka fixa Frycklund till Ume oxå.
  Hade gärna firat detta med er på plats men vad göra….?
  Siktet mot Shl börjar nästa säsong eller hur va det nu? Haha
  Tack bloggen för er insats, vi hörs
  Löven4ever (skåne)

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:54
   Permalänk

   Tack Rob! Ja, vi får se vad som händer. Firar här på kammaren då jobbet måste göras. Mot SHL? självklart. Att stampa på samma plats i fyra säsonger är inte ok, men det tar vi en annan dag. Nu firar vi! Ta en Skåne vetja? 😉 Vi hörs

   Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:34
  Permalänk

  10 underverk på jorden…detta ska höra hit …lövens match o Hamill 40 sek kvar..finns det några ord…jaaaaaaaa

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:55
   Permalänk

   Jaaa är ett passande ord när Hamill satte pucken. Eller Holy Fuck som han själv sa. 🙂

   Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 22:45
  Permalänk

  Åh fy fan. Vilken nervpärs. Jag trodde det inte när 3-2 pucken gick in, mentalt var jag redan i kvalserien…

  Den här matchen är redan en Lövenklassiker. Totalt vanvettig dramatik.

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:57
   Permalänk

   Helt sjuk upplösning. Tänk hur underbar svensk idrott kan vara, trots att starka ekonomiska krafter försöker döda matcher som denna.

   Svar
 • 3 mars, 2017 kl. 23:02
  Permalänk

  Så otroligt härligt skönt!!! Phuuuuu….vilken lättnad!! Jag har klagat mycket på Hamill som jag inte tycker levt upp till förväntningarna alls men……vilken sorti!!!??..tror inte han blir kvar!!??…Pukka däremot!!! Signa!!!

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 01:59
   Permalänk

   Transatlanter är infödda med en vinnarinstinkt och det syntes på Hamill denna kväll. Han gick för att avgöra och gjorde det också. Blir han kvar? Högst oklart, men kapaciteten är hög, riktigt hög. Pukka är prio 1 i min bok.

   Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 00:38
  Permalänk

  Innan ikväll hade jag hållit alla mina fingrar för att VIK ska hålla sig kvar i HA men…

  Vilken rätt har VIKs fans att beräknande sabotera alla trogna lövensuppotrars möjlighet att hylla sitt lag efter en heroisk insats? Genom att kasta en bengal var man tvungen att utrymma hallen och ett minne för livet gick upp i rök. Tänk alla knattar som ville uppleva glädjen men istället fick springa ur hallen.

  Mina två grabbar (6 och 8 år gamla) frågade mig när vi kommit ut; ”varför förstörde Västerås så vi inte fick klappa åt våra spelare?”. Min sexåring grät otröstligt av rädsla.

  Fy och usch Västerås. Jag hoppas innerligt de åker ner i Hockeyettan där de hör hemma!!!

  Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 00:58
   Permalänk

   Ni var nog dom enda som gick ut från arenan vid det tillfället dock

   Svar
   • 4 mars, 2017 kl. 05:25
    Permalänk

    Nej, det var vi inte. Tyvärr. Jag önskar att så varit fallet. =(

    Svar
  • 4 mars, 2017 kl. 02:04
   Permalänk

   De har givetvis ingen rätt, men besvikelsen har inga ögon. Däremot borde ni följt domarens direktiv som valde att INTE utrymma arenan utan spela klart matchen då det var uppenbart vad som orsakat larmet. Sen ska du nog inte ta ut det på Västerås som klubb. Det här var en enskild persons verk som givetvis inte var sanktionerat från klubben. Det fanns många ordningsvakter och poliser på plats som säkert kommer att kunna peka ut vem som är skyldig till detta dåd och också kunna straffa denna på samma sätt som Modo-supportern som satte igång larmet för någon säsong sedan.

   Jag personligen ser hellre Västerås i hockeyallsvenskan än poplag från Ettan.

   Svar
   • 4 mars, 2017 kl. 05:36
    Permalänk

    Självklart inte Västerås IKs fel men du vet nog precis som jag att klubben ansvarar för hur deras fans beteer sig under och kring matcharrangemang. Därför är jag förvånad att du så tydligt tar deras parti när de bevisligen misskött sig å det grövsta.

    Tycker du inte själv att händelsen drog smolk över firandet? ” Beep beep, ” Viktigt meddelande, viktigt meddelande! Utrym byggnad snarast!”.

    Det är alltså den sammanfattande känslan många ungar (och vuxna med för den delen) bär med sig hem efter en annars så fantastisk ikväll.

    Om ”poplagen” sköter sig bättre har jag hellre dem i T3 än massa alibi-ligister från tuffa Västerås.

    Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 01:16
  Permalänk

  Glaset är varken halvfull eller halvtomt utan helt tomt och inte bara glaset utan glasen, både öl och whiskey glasen 😉 Nu lägger vi oss för en god natts sömn och imorgon blickar vi framåt mot en framgångsrik säsong med Fagervall vid rodret.
  FORZA LÖVEN !!!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: