Löven nollat av Timrå

Till sist en rätt resultatmässigt rätt knapp men ändå klar torsk med 0-3 hemma mot Timrå IK i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 0-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-0, 0-3, 0-0), skotten 25-30 inför 4 295 åskådare i T3 Center den här kvällen.

Målvakter:

Tyvärr inga mål i kväll från oss och vi blev för andra gången under säsongen 17/18 nollad.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en väl lång lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #8 Pukka, #42 Wikström, #14 Murphy, #20 Granlund, #24 Hage samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång två extraspelare i backen #2 Berglin samt unge #39 Åström, där blev Adam kvar på bänken medans Filiph noterades för några ströbyten i sista perioden.

Laget mot Timrå IK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Stefan Andersson – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Extraback: Adam Berglin

Forwards:

Alex Hutchings, Fredric Andersson, Roope Tajala

Emil Norberg, Axel Ottosson, Austin Farley

Erik Rainersson, David Lindqvist, Nicklas Johansson

Andreas Vikström, Kim Karlsson, Marcus Jonsson

Extraforward: Filiph Åström

* * *

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Matchen som sådan?

Njae, Timrå kommer ut väldigt starkt och tar kommandot.. visserligen jämnar vi ut spelet under första och med lite bättre eller någon form av effektivitet petar vi in någon puck och skulle få så sätt möjligen fått lite momentum.

Sedan känns det som Timrå i kväll lyckades med sin fina skridskoåkning och kreativa passningsspel av hög kvalité. Därtill hade de en viss #54 Dahlén, bl.a. 1+2 från Jonathans klubba vilket till sist blev helt avgörande i kväll.

Han känns dock lite för bra för ligan, men i kväll helt klart den allra största skillnaden lagen emellan.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (37 sek) och i kväll var vårt BP 75% (5:58 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #57 S Andersson, 24:08 min
 2. #37 J Andersson, 21:28 min
 3. #49 Backman, 21:01 min

Tekningar?

 1. #6 Karlsson, 67%
 2. #13 F andersson, 40%
 3. #18 Ottosson, 38%

Övrigt?

Vi förlorade alltså skotten med 25-30, föll i grenen tekningar med 21-29, därefter förlust 6-8 i grenen blockade skott även om vi nådde oavgjort i grenen tacklingar via 5-5.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Disciplin. Inga skitonödiga utvisningar.
 • Få igång spelet 5 mot 4.
 • Försvarsspelet. Tuffare spel framför eget mål.

..och hur gick det?

Kan väl inte påstå att disciplinen fällde oss, det går inte heller att skylla förlusten på Lyth men det måste vara hart när omöjligt för spelarna när pipan används endast periodvis för att sedan bli kvar i fickan långa stunder. Apropå att svälja mygg och sila kameler.

När Lyth bara gav oss 37 sek hade vi inte många chanser att få igång nåt PP.

Vårt försvarsspel sattes under rejält tryck långa stunder när Timrå snurrade som värst i vår zon, de hade även en förmåga att skölja över oss med rejäl fart genom mittzon. Det går inte att komma ifrån att HA är en rejält snabb liga och Timrå måste vara ett av de åkstarkaste lagen i ligan, därtill bra passningskvalité vilket gav ett rejält flow i själva spelet.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Njae, i kväll var det inte mycket positivt.. Skulle väl vara vår fjärdelina och att rutinerade backen #57 S andersson i våra ögon gjorde bästa matchen så här långt under säsongen.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 40 matcher och hela 120 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#6 Karlsson, klart bästa hemmalöv och ledde sin lina föredömligt med bl.a. kreativt spel och bra tekningar.

två loggor

#57 S Andersson, måste varit bästa insatsen under säsongen. Tuggade minuter och var trygg med pucken.

en logga

#33 Jonssson, brunkare som jobbar på i byte efter byte och bl.a. blockar skott och checkar motståndare.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Timrå i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

11 thoughts on “Löven nollat av Timrå

 • 25 oktober, 2017 kl. 23:07
  Permalänk

  Det är märkligt vad offensiven och målskyttet har blivit iskallt, det är mycket oroväckande. En annan sak som är oroväckande är att jag såg att Fredrik Andersson vid flera tillfällen grinade illa när han åkte till båset. Kan det vara så att han spelar halvskadad och det är därför han varit så osynlig dom sista matcherna ? Det måste vara slut på skade hvetet snart.

  På det hela taget så är det tydlig att vi nu MÅSTE få in fler spelare, värva eller på lån för det håller inte att spela med så många juniorer som egentligen inte är färdiga att ta en ordinarie tröja i allsvenskan. Dom gör det helt okej och så bra dom kan men det räcker liksom inte till sedan är det ju inte bara det som senaste matchernas haveri beror på.

  Tycker att förutom Stefan A så gjorde Pavel en bra match men Åkerström och Stenqvist var katastrofala idag. Även Werner tycker jag gjorde en okej insats och kan inte lastas för något av målen.

  Till sist går det ju inte att undgå att kommentera den patetiske tombola föreståndaren Peter Lyth. Det är för mig obegripligt att man låter honom fortsätta döma matcher på en så pass hög nivå. Det måste vara omöjligt att spela för killarna då nivån på bedömningar går så mycket isär, ena stunden tar han för en simpel tripping för att nästa fria en solklar bentackling……….

  Och att han inte har någon koll överhuvudtaget visade sig med all önskvärd tydlighet när han i det ”stora” slagsmålet hittade 5 !! utvisningar och dessutom skulle han ta ut Pavel som inte ens var på isen. Han till och med åkte fram till båset och visade i sitt block och då måste väl han skrivit upp # 12 där, HORRIBELT LYTH. Dessutom så vad jag kunde se var Timrå sex spelare på isen i ”slagsmålets” slutskede. Det borde om så var fallet resulterat i straff för antingen ”Leaving the bench” eller ” Too many players” eller kanske såg jag fel ? Var det ingen annan som reagerade på det.

  Och det som startade det hela var en Timrå spelare som crosscheckade en av våra framför målet och då gav Hutchings igen med en liten knuff och det fick Lyth till en crosschecking och PP för Timrå !

  Nej jag överväger allvarligt att hädanefter sluta att gå på matcher som Lyth dömer, det är inte bra för hälsan.

  Lyth är sämre än Schilken ja Lyth är sämre än Schilken säääämre än Schilken

  Svar
  • 25 oktober, 2017 kl. 23:27
   Permalänk

   Glömde att skriva att det var Inte Lyths fel att Löven förlorade men jag blir så jäkla irriterad över hur han förstör hockeymatcher med att vara så fruktansvärt dålig.

   Svar
   • 26 oktober, 2017 kl. 00:19
    Permalänk

    Jo, vi förlorar mot ett klart mycket bättre lag, men han förstår så mycket för allt och alla och märkligt att han får fortsätta.

    Svar
 • 25 oktober, 2017 kl. 23:13
  Permalänk

  Tycker det ät kul att #57 äntligen får lite plus här på bloggen. Efter 12 omgångar är han den back som varit mest jämn och stabil. Förtjänar verkligen berömmet. Även om han borde nämnts fler gånger tidigare enligt mig.
  För övrigt. Tajala, njaa. Medioker minst sagt. Ingen vidare skridskoåkare, 2 tama avslut och några otroligt märkliga beslut. Ser inte hur han ska kunna förändra så mycket!
  Men, det är i motvind draken lyfter. Snart ny match!

  Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 01:57
  Permalänk

  Matte:
  Medioker o ingen skridskoåkare . Men han lyfter endå ca 100 loppor i mån .
  Kanske förtjänar mer än en match . Innan han ska kapas . Det e ju trots allt hans första den här säsongen . Resterande spelare i laget har ju spelat ett 20 tal me försäsongen inräknat . O inte leverarar dom så mycket mer ?

  Svar
  • 26 oktober, 2017 kl. 08:15
   Permalänk

   100 loppor i månaden …… hur kan du tro det?

   Svar
  • 26 oktober, 2017 kl. 11:26
   Permalänk

   100 loppor i månaden é du go eller, vilken fantasi värld lever du i ?
   Stefans inkomst totalt under 2016 var 452 000:- och med min gamla skolmatte så blir det 37 666:- i månaden det skillnad det. Finns nog ingen i Björklöven idag som tjänar 100 000:- i månaden.
   Du och många med dig har nog övertro på lönerna i hockey allsvenskan dom är generellt mycket lägre än vad man tror.

   Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 12:21
  Permalänk

  6 mån el 6 och en halv är tiden han e anställd av löven . Bara suprterpengarna är 320/6 +
  8 stora sponsorer till löven går in i slutspurten o hjälper till ?!
  O det e inte me 1000 kr st

  Vad blir då månadslönen ?

  Svar
  • 26 oktober, 2017 kl. 13:22
   Permalänk

   Pelle, jag var slarvig när jag läste din kommentar, trodde du syftade på Stefan Andersson det var därför jag refererade till hans lön. Sedan tvivlar jag ändå på att Roope kommer upp i några 100 k i månaden även på ett 6 månaders kontrakt.

   Svar
 • 26 oktober, 2017 kl. 14:18
  Permalänk

  Säg 10 000 per företag det ger 400000 me supporter pengarna vilket är 400/6 = 67000/mån
  Men 10000 per stor sponsor / företag som sponsrar stoppar det ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: