Löven nollade av SSK

Till sist en otroligt frustrerande torsk borta mot SSK med 0-3 i Scaniarinken. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-0, 1-0, 0-0), skotten 25-27 inför 3 314 betalande i Scaniarinken den här kvällen.Tungt att efter segern senast hemma mot Vita Hästen direkt följa upp med en förlust och dessutom bli nollade borta i Scaniarinken, trots allt hade vi inför i kväll tre raka segrar och fyra raka matcher med poäng.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: –

Sedan denna gång backen #49 Backman (skadad), och forwarden #14 Murphy (skadad) sedan trion #52 Tornberg, #11 Eriksson och #18 Goumas alla utanför laget.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

7 Alexander Hellström – 4 Jonas Emmerdahl

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

5 Hardy Häman Aktell

Forwards:

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 48 Filip Cruseman

40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 10 Emil Norberg

71 Oscar Stål-Lyrenäs – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund

33 Marcus Jonsson – 53 Lukas Ericsson – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson

Där extraspelarna Häman Aktell fick hela 17 byten (16:32 min) medans Rainersson till sist fick ett byte och noterades för 00:50 min.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, först och främst värt att reflektera kring det faktum att hemmalaget saknade ett antal ordinarie backar i Bohman, Fagerudd, Johansson och Grossman, sedan huruvida det märktes på isen och ifall det var något vi kunde dra nytta av?

Första perioden inledde vi återigen rätt bra, vi fick en hel del längre anfall och skapade även lite tryck mot SSK och Sahlin i buren. Efter det att Meyer påpassligt rakat in en retur och Spångberg bara 90 sek därefter följt upp med 2-0 till hemmalaget fick de momentum. Hemmalaget fick bl.a. ett PP och även om den senare delen av perioden gick till SSK stod sig 2-0 perioden ut.

Skott: 8-13

I den andra perioden var det hemmalaget som ökade på till 3-0 genom Lindsay Sparks i den 5:e minuten som då lite påpassligt mot just oss fick sätta den så roliga första pucken den här säsongen. I samband med Power break i andra så bytte coach Fagervall ut Pettersson till förmån för Masiello. Ett lite oväntat drag från Fagervall, men bra att inse att målvaktsbytet inte gav ytterligare energi och att istället genom bytet under matchen försöka förändra matchbilden. 3-0 stod sig dock perioden ut.

Skott: 13-5

I den tredje perioden som av hävd är vår bäst väntade vi oss en anstormning, tyvärr blev denna anstormning lite rumphuggen av två rätt tidigare utvisningar på Norberg och Andersson. Därefter ett läge i PP, men i kväll var vi sammantaget väl trubbiga och hade rätt svårt att både skapa lägen samt att sedan nyttja dessa. Vi avslutade dessutom matchen i BP då Åkerström satt i fel bås. Lite av känslan i kväll, vi var inte riktigt där och tillräckligt heta.

Skott: 4-9, tot. 25-27

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (4:00 min) och i kväll var vårt BP 100% (11:55 min)

På nåt sätt ändå lite oförändrat läge offensivt, otroligt positivt däremot at vi stänger PK och visar fina 100% i den grenen även om det sällan räcker till poäng på tavlan.

Mer statistik

Tekningar: 21-28, alltså en bortaseger men i kväll var det faktiskt rätt jämt skägg och möjligen lite tveksamma noteringar över block samt tacklingar.. enligt statistiken dock 2-1 i block för SSK och 1-0 i hits för gästande Björklöven.

Mest istid?

  1. #37 J Andersson, 20:45 min
  2. #8 Pukka, 18:38 min
  3. #79 Lundberg, 17:08 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

  • Första målet.
  • Attityd och vilja
  • Målvaktsmatchen. Brukar som sagt vara helt avgörande i dessa matcher.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Njae, sett till våra nycklar rätt platt fall.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Svårt där.. tycker Masiello var bra då han kom in från båset, vi stänger ner deras PP totalt. Det är nog det.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 38 matcher (maximalt 114 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Sedan hoppas jag ni återigen ryggade Bloggens spel.. trippeln (länk) Leksand, Oskarshamn och Västerås satt denna kväll till ca 6 ggr insats.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#5 Häman Aktell, får betydligt mer istid och växer med uppgiften.

två loggor

#71 Stål Lyrenäs, Oskar visade återigen fina offensiva skills. Ett av våra få hot.

en logga

#31 Masiello, Oscar kommer in i mitten på andra och visar därefter varöfr han är vår etta och möjligen borde stått redan från början.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot SSK i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: