Löven nollade (4-0) Oskarshamn

Till sist en rätt resultatmässigt rätt klar seger med 4-0 hemma mot IK Oskarshamn i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-0 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-0, 0-0, 3-0), skotten 36-21 inför 3 327 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #16 Talaja, #28 Åkerström, #16 Talaja igen och slutligen #20 Granlund i tom kasse.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en liten lista över indisponibla i skadade kvintetten #4 Jonas Emmerdahl, #14 Cody Murphy, #24 Tobias Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt #90 Alex Hutchings. Dessutom #26 Stenquist sjuk och #42 Riska avstängd.

Sedan denna gång två extraspelare i form av backen #12 Pavel och unge forwarden #54 Charles Backman, ingen av dessa noterades för någon speltid denna kväll.

#35 Adam Werner fick jubla över en ny nolla och en ny seger Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Laget hemma mot Oskarshamn:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Simon Backman – Filip Westerlund

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Erik Rainerson – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Marcus Jonsson – Lukas Ericsson – Roope Talaja

Emil Norberg – Nicklas Johansson – Andreas Vikström

Extra: Charles Backman

* * *

Matchen som sådan?

En match som kändes som en med lite slutspelskaraktär, mycket känslor och en hel del tjafs vid hart när varje avblåsning. Inte alls otänkbart att det berodde på ”back to back” och kvällens returmöte. Även om jag inte uppfattade den förra matchen som lika grinig, men det hade nog helt enkelt byggts på.

Sedan otroligt skönt med tidigt ledningsmål och att vi även nyttjade vårt första PP, här hade man dock kunnat krävt lite bättre utdelningvid senare PP inte minst med tanke på två riktigt fina lägen i spel 5-3.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 20% (10:14 min) och i kväll var vårt BP 100% (6:00 min).

Fortfarande hackar spelet i numerärt överläge, visserligen en påse.. men med kvällens alla lägen borde vi dödat matchen redan i den andra perioden. Stabilt att återigen stänga igen i PK.

Annan statistik?

Istid?

 1. #19 Farley, 23:45 min
 2. #57 S Andersson, 22:52 min
 3. #18 Ottosson, 21:05 min

Här har vi bara tiden från swehockey att gå på, men lite intressant ändå hur hårt Fagervall coachade i kväll.. extraspelarna blev kvar på bänken hela matchen och sedan bara sex respektive sju byten för Norberg respektive Vikström. Därtill hade Stefan Andersson rejält mycket mer speltid än vad han har haft på slutet, mycket tack vare alla lägen i PP så klart. Spelade nästan nio minuter mer än Mikko Pukka.

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 62%
 2. #18 Ottosson, 50%
 3. #51 Ericsson, 14%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 36-21, tyvärr torsk i viktiga grenen tekningar med 27-28, kollar vi in grenen blockade skott seger med torsk med 7-19 och slutligen seger 3-2 i grenen noterade tacklingar.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fyra raka torsk, det får se ut nästan hur det vill.. nu väldigt viktigt med tre friska poäng i kväll!
 • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams men gärna ännu mer hänsynslösa vid motståndarnas kasse

..och hur gick det?

Skönt att vi äntligen kunde bryta den dystra sviten och stundtals såg det väl riktigt hyggligt ut. Jag tyckte även vi återigen visade prov på både noggrannhet som tålamod, därtill Werner återigen väldigt lugn och trygg i kassen.

Sedan städade vi av våra tre PK även om jag tycker vi med ett lite effektivare PP borde avgjort matchen redan i andra perioden.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Bruten förluststreak, en ny nolla och återigen stängt i PK.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 12 matcher och hela 36 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

#16 Roope Talaja stod bl.a. för två mål och var ständigt under skinnet på IKO. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

tre loggor

#16 Talaja, Roope trivdes som fisken i vattnet och noterades inte bara för två mål. Ett ständigt orosmoment för gästande IKO.

två loggor

#6 Westerlund, den otroligt spelskicklige backen visade återigen upp ett stort spel. Uppåkningen och förspelet till 3-0 väldigt vackert.

en logga

#35 Werner, Adam hade så klart inte lika mycket att göra som gästernas Sandström men agerade hela tiden lugnt och metodiskt.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot IK Oskarshamn i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

2 thoughts on “Löven nollade (4-0) Oskarshamn

 • 29 januari, 2018 kl. 23:10
  Permalänk

  Skön seger! Vinst på onsdag med 3 poäng så är det okej med bara poäng borta mot Leksand. Vi ska vara topp 4 så bara plocka hem ca 25 poäng av de återstående 36 så är det klart ?

  Svar
 • 29 januari, 2018 kl. 23:21
  Permalänk

  Helt rätt val av matchens Löv, tyckte Roope var grym ikväll det måste ha varit hans bästa match i den grön / gula tröjan. Han kan bli oerhört nyttig i slutspelet, för visst tar vi oss dit ?
  Har inte hittat någon information efter lotterinämndens möte idag, någon som vet vad det blev för Riska ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: