Löven i ett nötskal

Egentligen borde man inte bli förvånad, men vi trodde faktiskt att det skett en förbättning i Lövenleden. Så verkar yvärr inte vara fallet, i alla fall inte när det gäller läckor, för det är precis vad jag kallar den källa som lämnat uppgifter till VK. En källa (läcka?) uppger ju för  VK idag att klubben redan fattat beslut att behålla både Sirviö och Fagervall, när Jocke samtidigt  säger i VF att han fått en förfrågan om fortsättning, men ej fattat något beslut och ordföranden säger sig inte ha några nyheter kring Sirviös framtida vara eller icke-vara i Björklöven. Dels kan man ju då ifrågasätta källas uppgifter, men sällan blir det rök utan eld. Om det nu är så att man fattat beslut i frågan, men av någon anledning valt att avvakta med nyheten, så är det trots allt Lövens beslut. Vi har träffat Mattias och vet att om han har orsak att avvakta med att offentliggöra nyheten så har han. Att någon läcker dessa uppgifter skadar bara Löven och gör ingen som helst nytta.

Nu till en annan artikel vi också kan läsa i media idag. VF uppger att en Västerbottens största talanger i åldersgruppen 1994 Emil Wrenman valt att lämna Löven för Skellefteå för att han bara fick spela i Lövens J-16 lag. I Skellefteå har han redan fått debutera i deras J-18 lag, trots att han inte ens tränar med laget. Detta aktualiserar givetvis återigen hur Björklöven år efter år lyckas tappa bort talang efter talang till lokalkonkurrenter. I år Emil, ifjol Kristoffer Backman till Modo och Marcus Wallmark till Skellefteå. Eftersom vi inte har all insyn i ärendena, kan vi inte kapa Löven vid fotknölarna, men trenden är både klar och tämligen negativ. Klart killarna vill gå till en elitserieklubb, men det får givetvis inte ske hur enkelt som helst.

 

0 thoughts on “Löven i ett nötskal

 • 3 februari, 2010 kl. 16:44
  Permalänk

  Wrenman valde i tidigt skede att söka sig till Skellefteå. Varav Björklöven satsade på sina talanger som skulle bli kvar i klubben. Inget konstigt med det.

  Svar
 • 3 februari, 2010 kl. 19:46
  Permalänk

  Svar till kalle (2010-02-03 16:44)
  Helt sant kalle, men det är ju precis det vi belyser..

  Detär ju vansinnigt galet om en av Västerbottens största talanger ”missas” av den gröna klubben. Inget konstigt att Emil eller andra talangfulla lirare vill pröva sina vingar så högt som möjligt, men varför vågar Skit AIK när vi fegar?? Eller vad såg/ser AIK som vi missat/missar.. något galet är ju fel som den småcharmige mekanikern på den lokala verkstan sa.

  Svar
 • 3 februari, 2010 kl. 20:02
  Permalänk

  Du har tidslinjen fel. Han valde Skellefteå först.

  Folk kommer att välja andra ställen oavsett. kolla bara vilka som troligen kommer in i Umeå till hösten.

  Svar
 • 3 februari, 2010 kl. 20:25
  Permalänk

  Svar till kalle (2010-02-03 20:02)
  Jo, men han spelade ju i Löven först och redan då borde man försökt att nagla fast honom på något sätt, innan han valde gymnasium. Vi har ju också ett hockeygymnasium.

  Svar
 • 3 februari, 2010 kl. 22:04
  Permalänk

  Nu var det inte detta som erat inlägg handlade om. Jag citerar

  ”Emil Wrenman valt att lämna Löven för Skellefteå för att han bara fick spela i Lövens J-16 lag”

  Vilket är helt fel, han valde att lämna först, sen fick andra talanger kliva in på hans plats när han deklarerat att han skulle till apstan och gå gymnasiet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: