Löven föll mot Ässät!

Till sist 1-5 mot Ässät i finalen av mini-cupen efter periodsiffrorna (0-1, 0-2, 1-2) denna augustikväll där hemvändande Alexander Hellström blev Lövens tröstskytt med 1 sek kvar på klockan efter en slumppuck från blå.

Som vi skrev inför matchen så vilade Björklöven i kväll kvartetten #26 Stenqvist, #28 Åkerström, #37 J Andersson och #10 Norberg samt att den alltjämt indisponible kaptenen #13 Fredric Andersson fortfarande kör rehab. Samt extraknäckar som bisittare till Gugge Johnsson på VK.

Man ställde för övrigt upp så här:

Målvakt:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman Aktell

2 Alexander Hellström – 54 August Tornberg

4 Jonas Emmerdahl – 12 Niklas Pavel

8 Mikko Pukka

Forwards:

16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson – 19 Mattias Granlund – 33 Marcus Jonsson

55 Emil Lundberg – 22 Jacob Peterson – 57 Oscar Stål Lyrenäs

14 Cody Murphy – 24 Lukas Ericsson – 39 Sebastian Selin

11 William Eriksson

Rehabande kapten Andersson kommenterade återigen för övrigt matchen på VK.se och här var det precis som i går lite intressant att höra Fredrics tankar kring både medspelare som hur de agerade i olika situationer.

Matchen som sådan?

Det är fortfarande försäsong så man får ta spelet i stort samt alla individuella prestationerna för vad det är. I dag kändes det tyvärr som det var lite låg energinivå rent generellt och en del både trötta ben som skallar.

I kväll blev väl special teams lite avgörande när Ässät noterades för inte mindre än tre påsar i den spelformen (ett mål i spel 3-5), detta medans vi brände fem lägen i PP.

Även om det var tredje matchen på fyra dagar hade man nog trott på en lite jämnare tillställning, inte minst då Sport nyligen besegrat detta Ässät. Men på något sätt lite lägre energi jämfört med tidigare och vi kändes tyvärr aldrig riktigt nära.

Spontant kände Ässät ett par snäpp upp jämfört med i går och de var både skickligare på att checka fast oss som att de visade skills vid numerära överlägen. Svårt att snacka bort kvällens förlust.

Vad man kunde utläsa av sändningen prisades Emil Lundberg som främsta gröngula spelare denna kväll.

Så klart fler som stuckit ut så här långt under försäsongen, i dag fastnade jag dock bl.a. för:

 • Hardy Häman Aktell, b
 • August Tornberg, b
 • Alexander Wiklund, fw

Så här långt är det väl lagdelen med främst backarna som sticker ut allra mest, där finns det såväl bredd, djup som rejäl spets. När det gäller målvakterna tycker jag Masiello såg rejält motiverad och tät i går, han kommer definitivt ge Pettersson en rejäl kamp om spaden.

Tittar vi till forwards är väl känslan lite som tidigare, just nu definitivt lite centerbrist vilket definitivt påverkar spelet i stort. Sedan är det väl så här långt KHK-linan som stuckit ut. I kväll möjligen lite energi-brist, men har vi verkligen spelare med de kreativa verktygen för att hota och dyrka upp försvaren i HockeyAllsvenskan?

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

Tre matcher på fyra dagar, ska det vara förklaringen till att det i dag såg ut som det gjorde? Energin och intensiteten inte alls som i går eller mot Marklunds.

Nu blickar vi fram emot ett par dagars träning och sedan den kommande matchen mot MODO!

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “Löven föll mot Ässät!

 • 17 augusti, 2018 kl. 19:52
  Permalänk

  Tycker Aktell är riktigt stapplig? Ingen fart och felplacerad?

  Svar
  • 18 augusti, 2018 kl. 00:52
   Permalänk

   Håller inte med, He-man spelar med stort självförtroende i båda zoner, små marginaler som dock ofta går hem. Lite mindre lyckosam ikväll, dock tredje matchen på fyra dagar för en nybliven senior. Jag är nöjd. Går stenhårt för att ta en plats i laget.

   Svar
 • 17 augusti, 2018 kl. 20:06
  Permalänk

  Ässet satte ned foten. Klart inte lag från Hockeyallsvenskan ska ha någon chans mot lag i liiga som normalt spelar i deras slutspel.

  Till det kan man väl tillägga att Löven mixtrar med laget och inte har dom bästa uppställningarna. Kanske man också ger upp när glappet blir för stort och det inte gäller något?

  Om man bortser från matchen så undrar man ju lite hur Björklöven tänker om mat. Man lägger ju väldigt mycket energi på fysträning men hur ser resonemanget ut om mat?

  Kommer ihåg någon tidigare säsong när Almtuna lämna en bortamatch mot Löven och avslutade med en pizza. Då kan man ju skita i nästan allt.
  Kör löven samma tänk?

  Annars spelar väl inte försäsongen någon större roll än att det kan vara farligt att vinna för mycket, för enkelt.

  För övrigt kan jag väl nämna att jag förstår inte alls Fagervalls tänk kring kedjorna. Finns det något tänk kring PP i år?
  Förra året var ju pp under all kritik, ändå lägger man inget extra där nu?

  Svar
  • 18 augusti, 2018 kl. 09:21
   Permalänk

   Vad man äter har väldigt liten funktion av hur bra effekt av träningen man får, så länge man får i sig nog med näringsämnen så är det lugnt, att äta en Pizza förändrar knappast resultatet utan snarare hur vältränad kroppen SER UR att vara. Kan snarare vara en bra mat för att starta återhämtningen. (finns dock bättre mat för det också)

   Svar
  • 18 augusti, 2018 kl. 21:28
   Permalänk

   Klart att man måste testa olika formationer och låta alla spela.Och powerplay tar ju
   några matcher till att sätta.Träningsmatcher är ju till för det:))

   Svar
 • 17 augusti, 2018 kl. 22:55
  Permalänk

  Håller med Ray i sista kommentaren, PP ser ju precis lika uselt ut som förra säsongen, och du var det ju inte vackert någon gång…

  Som sagt bara försäsong och pp-varianter är väl inte det första man nöter in, men ska de bli någon bättre placering i år får det ju gärna trilla in någon kasse i 5 mot 4 också.

  Svar
 • 18 augusti, 2018 kl. 08:23
  Permalänk

  Så länge ingen spets värvas kommer PP suga pung.

  Svar
 • 18 augusti, 2018 kl. 11:07
  Permalänk

  Totalt utspelade faktiskt i stort sett hela matchen.
  Tråkigt då detta var den första matchen jag såg denna försäsong.
  Tyckte det såg ut för det mesta som de var på is för första gången. Inget stämde ju någonstans. Nä bara att gå vidare o be att det kommer se bättre ut framöver annars blir det ytterligare 1 jobbig säsong.
  När Pavel är bäst på plan bland alla dessa är det något som är tokigt

  Svar
 • 18 augusti, 2018 kl. 11:37
  Permalänk

  Får se hur det går mot mera normalt motstånd.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: