Löven föll i Övik

Så var fjärde träningsmatchen inför 19/20 avklarad, dessutom försäsongens första i SCA-cupen och resultatet skrevs i kväll till 5-2 efter periodsiffrorna
(0-2, 3-0. 2-0) inför 1 028 åskådare i Fjällräven Center.

Så här ställde vi för övrigt upp i kväll:

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 7 Alexander Hellström
57 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
48 Alexander Popovic

Forwards:
28 Justin Crandall – 77 David Lindqvist – 37 Alex Hutchings
79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 71 Oscar Stål Lyrenäs
29 Alexander Wiklund – 20 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin
53 Lukas Ericsson – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson
10 Emil Norberg

Mot MODO var det då alltså duon 24 Ludwig Stenvall och 11 William Eriksson som stod över.

Kvällens målskyttar:

71 Stål Lyrenäs och 5 Häman Aktell.

Viktigt att Lyran återigen hittade nätet så att vi kan få i gång fler enheter som hotar framåt.

Matchen som sådan?

Första perioden väldigt sönderryckt av alla utvisningar (10 min vardera och ca 4 min vardera i PP), gästande Löven lyckades dock med några kvicka omställningar och var effektiva när tillfälle gavs. Det var för övrigt den perioden vi tog oss ur MODOs grepp på bäst sett.

Skotten: 9-8

I andra perioden var det hemmalaget som inte minst genom PP lyckades etablera bra spel och lite tryck i Lövens zon. Tre relativt likartade mål med avslut/inspel från back som antingen styrdes i mål eller petades in på returen. Löven avslutade med fyra min sista fyra minuterna efter en 5 min för 4 Deilert efter en armbågstackling.

Skotten: 13-7

I sista perioden inledde återigen hemmalaget i PP och även om gästerna redde ut det så blev det ingen riktig anstormning. Med Deilert då kvar i omklädningsrummet hade vi inte heller vår offensivt bästa back på sen. Även det märktes så klart. Hemmalagets From avgjorde med två mål inom knappt två min i mitten på perioden. Även denna period präglades av lite känslor och heta dueller, det kändes som fokus inte var helt rätt och spelet både därefter och lite ledande.

Skotten: 12-8 (tot: 34-23 )

I kväll alltså revansch för MODO som förlorat de tre senaste mötena på försäsongen hemma mot just Löven.

Men försäsong eller SCA-cupen, det blir ändå nåt helt annat när det står poäng på spel. Ska vi förlora mot MODO lika bra att göra bort det i augusti.

Våra tre ? inför matchen?

  • Kommer målen ikväll? Håller inte att nollas varannan match.
  • Kommer laget att hålla sig från utvisningsbåset?
  • Kommer vi i vanlig ordning att ta över på läktarna i Fjällräven Center?

..och som svar på sajtens egna frågor..

Fick vi två baljor i första perioden men trots drygt fem min i PP ingen utdelning, viktigt ändå att Lyran fick hänga en puck på ett friläge.

Däremot fick sekretariatet jobba hårt i kväll då gästerna vann den fighten med 43 min mot 16. Sammantaget ändå ett bra PK med drygt 85%. Men samtidigt sliter det på vissa gubbar och andra får sitta.

Ovanligt svalt på läktarna och bara drygt 1000 pers för dåligt mellan två lag som nämns som toppkandidater. KOmmer så klart bli helt annat när poängen ska fördelas.

Men kan det ändå inte bli på riktigt snart?

*

Nåt i övrigt..?

Men det var iaf en inledning som ändå lite lovade gott.. Sedan bra att det inte går på räls hela tiden heller. I första perioden lyckades vi spela oss ur MODOs press och genom några snabba spelvändningar skapa lägen. Därefter checkade hemmalaget fast oss och vi visade inte samma lugn med pucken.

Jag tycker även vi förlorade kamperna framför burarna, där måste vi bli rejälare såväl framför egen som vid den offensiva.

*

Nu börjar vi ladda om för mötet med Timrå på fredag och Mora, även de matcherna i SCA-cupen.

All matchfakta hittar du även HÄR.

I kvällens andra match spelade Timrå IK vs Mora IK 2-4, vilket innebär att MODO toppar tabellen efter den första omgången. Även i den andra matchen var det laget som låg under efter första som vände och vann.

Dina tankar efter matchen mot MODO? Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Löven föll i Övik

  • 29 augusti, 2019 kl. 13:25
    Permalänk

    Försäsong så klart och man ska väl inte sätta så stort värde på resultat och insats. Men det såg väldigt blekt ut. Modo lyckade ju störa våra uppspel fullständigt. Effektiviteten var inte heller bra. Och som ni skriver kampen framför mål förlorar vi, vilket tyvärr känns bekant.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: