Löven DAM föll i seriefinalen

Säsongens så här långt viktigaste match slutade tyvärr med förlust med siffrorna 3-4 borta mot laget från Norra Västerbotten. Resultatet innebär även att laget missar kvalet till SDHL.

Periodsiffrorna 2-2, 0-0 och 2-1 där hemmalaget avgjorde sent med först ett straff mål till kvittering 3-3 efter 18:32 av tredje perioden och sedan satt avgörande 4-3 med cirkus en minut kvar av matchen.

All matchfakta hittar du HÄR.

När laget nu föll i denna match innebär det tyvärr även att drömmen om SDHL är körd för denna gång, man ligger en poäng efter det andra laget som dessutom har MODO kvar att möta.

Surt att vara så nära och ändå snubbla på målrakan.. Men bara att ta nya tag och komma igen säsongen 19/20.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

13 thoughts on “Löven DAM föll i seriefinalen

 • 9 februari, 2019 kl. 14:35
  Permalänk

  Otroligt märkligt att man i en direkt avgörande match om seriesegern tillsätter en hemmadomare. Han ville verkligen vara i fokus och tog en del märkliga beslut, bland annat straffen tycker jag var tveksam.
  Men det ändå för svagt av tjejerna att tappa matchen helt i slutet. Kan inte vara roligt att säsongen tar slut redan 9 februari, dt är t.o.m en månad före herrlagets säsong är över ?

  Tjejerna får ta nya tag nästa säsong skulle vara roligt att få upp dom i SDHL.

  Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 15:48
  Permalänk

  Skönt att det äntligen är slut. Jag betalar pengar för att se herr laget. Men utan att ha valt det så tvingas man på damhockey via bloggar, hemsidor och liknande hela tiden. Har givetvis ingenting emot damhockeyn men när resurser tas från herrlaget och ges till damerna så har det gått för långt. Anledningen till att damerna inte har samma förutsättningar som herrarna beror ju såklart på att hockeyn håller för låg kvalitet och då vill ju inte heller någon betala för att se men ändå tvingas man till detta lite överallt.
  Hoppas verkligen inte att dom tar sig till sdhl för hur mycket kommer det att kosta för herrlaget?

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 16:45
   Permalänk

   Tvärtom skulle jag våga påstå. Om damlaget går upp exponeras varumärket Björklöven mer i media i hela Sverige. Det ökar ju marknadsvärdet för klubben. Dessutom kräver princip alla stora sponsorer att klubbar satsar på mångfald. Därför alla elitlag har damlag numera.

   Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 19:35
   Permalänk

   Nordwall, är du en kvarleva från1800 talet ? Okej du betalar pengar för att se herrlaget vad har det med damlaget att göra ?
   Och hur kan du tvingas på damhockey på bloggar, hemsidor med mera ? Du väljer väl själv vad du vill läsa eller hur ? Och det som är mest patetiskt av allt i ditt inlägg är när du skriver att du har givetvis inget emot damhockeyn, och hur tänkte du nu ? Förmodligen inte alls, IQ fiskmås gissar jag.
   Och vilket resonemang att om tjejerna spelar hockey så tas det resurser från herrlaget, okej då lägger vi ner all ungdoms, junior och dam lag så tas det inga resurser från herrlaget ! Det du skriver är bland det dummaste jag läst på länge !

   Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 19:36
   Permalänk

   Suck. Såg du ens matchen? Årets damlag har många kvaliteter i spelet som herrarna trots snart en hel säsong inte klarar av. Puckförare med fart in i zon, enormt mycket rakare spel mot mål än herrarnas mm.
   Inget emot damhockey?? Men ändå tycker du att du tvingas på den via hemsidor och bloggar. Stackars dig. (Obs ironi).

   Kryp tillbaka under din sten.

   Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 17:28
  Permalänk

  I verkligheten så kommer ju inte fler personer att engagera sig i herrlaget för att damlaget omnämns i media.
  Vid avancemang till sdhl så kommer ju resor, ersättning till spelare och dylikt kosta betydligt mer än vad det kommer att inbringa till föreningen.
  Givetvis måste man lyssna på sponsorer men jag tror inte sponsorer bryr sig om annat än herrlaget, ett företag vill ju sälja in sitt varumärke men hur ska man kunna göra det när ingen ser matcherna?
  Som sagt damerna får gärna spela hockey men pengarna ska man inbringa själv.

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 19:42
   Permalänk

   Finns du på riktigt ? Skrev Jesper något om att få fler att engagera sig i herrlaget för att damlaget omnämns i media ? Det handlar om att ge även dom förutsättningar för att idrotta på hög nivå och även att bygga Björklöven som varumärke. Och även om du inte lever efter dom förutsättningar som vi andra gör 2019 så är det så här att sponsorerna = företagen bryr sig otroligt mycket om att det ska var lika villkor för tjejer och killar. Av erfarenhet så vet jag att det i många fall är helt avgörande för att företag ska satsa pengar. Tycker du ska krypa tillbaka under den sten du kom från och stanna där.

   Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 19:43
   Permalänk

   Suck. Du verkar förutom en föelegad kvinnosyn även ha missat att t.o.m. laget från stan som inte finns åter har ett damlag (liksom de flesta elitlag) just av ekonomiska skäl – för att kommuner och företag med modernare syn än dig inte vill förknippas med lag och organisationer som är ojämställda, läs saknar damverksamhet.
   Tragiskt att det var vad som krävdes för att damerna åter skulle få spela men men..

   Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 20:40
  Permalänk

  Förstod direkt att jag skulle lyckas reta upp feminiserade män som inte tänker djupare än ungarnas badpool. Givetvis kostar det att hålla ett helt damlag igång t.ex resor, utrustning osv. Ser ni inte vart allt är på väg? Vi har damidrottare överallt som kräver samma förutsättningar som män dvs bla lön. Men eftersom deras intäkter inte finns (sdhl har ett publiksnitt på runt 3-400 personer trots billigt inträde) så måste dessa pengar givetvis tas ifrån herrarnas intäkter. Tycker man detta är rätt att på sikt ge damerna samma lön som män för en produkt som ingen vill betala för?
  Försök tänka lite längre än eran hjärntvättade värdegrund sträcker sig.
  Det är så komiskt att se att alla är eniga i att jag har fel men ändå så är det inte en käft som går på damernas matcher, varför?
  När det gäller vanliga jobb så har man en skälig lön efter utfört dagsverk men det kanske inte ska gälla idrott?

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 21:10
   Permalänk

   Är du dum på riktigt ? Vem har pratat eller skrivit om att damspelare ska ha samma lön som herrspelare, inte någonstans har någon ställt krav på det. Däremot att dom ska få bättre förutsättningar att utöva sin idrott och den kostnaden tas inte från herrlagets intäkter utan från föreningens intäkter. För har du inte verksamhet får både dam och herr så minskar föreningens intäkter från sponsorer, det är helt odiskutabelt då företagen lever på 2000 talet och inte på 1800 talet som du verkar göra.

   Du skriver; ”Det är så komiskt att se att alla är eniga i att jag har fel men ändå så är det inte en käft som går på damernas matcher, varför?”
   Det är visst folk som går på damerna matcher i både hockey och fotboll, själv hade jag årskort förra säsongen men i år verkar dom inte haft något sådant.
   Och eftersom ingen komma till ditt försvar så verkar det som du är ganska ensam om dina 1800 tals åsikter om damidrott.

   Du avslutar med att skriva ” När det gäller vanliga jobb så har man en skälig lön efter utfört dagsverk men det kanske inte ska gälla idrott?” Det skulle var jättebra om alla fick en skälig lön för utfört dagsverk men tyvärr så är det inte så inom idrotten. Eftersom tjejerna gör exakt samma dagsverk och jobb som alla killarna i herrlaget men får i princip betala för att hålla på med sin idrott. Men du kanske jobbar bredvid en tjej som gör samma jobb som du ( och förmodligen bättre ) men har 25 % av din lön, känns det okej ?

   Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 20:49
  Permalänk

  Plocken: lägga ner juniorverksamheten? juniorerna på pojksidan är ju direkt bunden till a-laget då vi investerar i framtida spelare så där vet jag inte riktigt hur du tänkte? Förmodligen inte överhuvudtaget, IQ hönshjärna.

  Ni är alla duktiga pojkar som har ”rätt” värdegrund med en bra kvinnosyn.
  Vi lägger ner herrlaget och satsar på damerna istället.

  Svar
  • 9 februari, 2019 kl. 21:23
   Permalänk

   Så juniorhockeyn är så tight bunden till lövens a-lag, okej ! Vad har kommit därifrån som tillfört något i A-laget dom senaste säsongerna ? Inte något i mina ögon. Och den kostar inga pengar ?

   Och ja vi som försvarar dam hockeyn och alla annan dam idrott har helt RÄTT värdegrund och kvinnosyn och du har helt fel och en helt FÖRLEGAD KVINNOSYN.

   Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 22:14
  Permalänk

  Som jag skrev tidigare så kommer givetvis kravet från damerna höjas hela tiden tills dom har exakt samma förutsättningar som män fattar du inte det plocken?
  Hur vet du sponsorernas krav? Jag är själv en sponsor till björklöven men dock vill jag att dessa ska öronmärkas för A-lags verksamhet.

  Du bara ordbajsar en massa som inte betyder nått. Det är ett fåtal personer som ser damhockeyn i kontrast till tusentals som ser herr laget. Givetvis ska herrarna få intäkterna som folk valt att betala för att se dom spela och samma sak ska gälla kvinnorna. Om jag drar in 10000 kr i månaden så får jag en lön på runt 25000 kr och en kvinna drar in 10000 kr i månaden ska hon givetvis ha 25000 kr i lön också men damhockeyn kostar mer än den generar så herr hockeyn ska inte bli lidande för damverksamhet. ENKEL LOGIK!

  Du verkar inte ha så jättestor koll på lövens a-lag så du kanske kan fortsätta kolla damerna istället. Jacob Andersson, axel Ottosson, oskar stål lyrenäs, Oscar massiello, Alexander Hellström, marcus jonsson, william Eriksson för att nämna några som ifjol och iår spelat i a-laget och kommer ur egna led.

  Ditt beteende är precis som en politruk där du vet bäst och jagar folk med fel åsikter. Fortsätt du med ditt inbillande och godhetsknarkande så att du orkar se dig i spegeln.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: