Lördagsmixen #172

Helg igen och igår blev det klart hur den kommande slutspelet ser ut. Finns liksom inte annat än att skapa en slutspelsmix, eller hur? Vi snackar de bästa slutspelet4Ever och inför Mora IK på måndag gäller det att skapa positiva målbilder, eller hur? Välkommen!

*

Efter att ta spelat i högsta ligan i typ fem säsonger nådde vi vår första SM-final säsongen 1981/82. Otroligt att vi inte vann. Visst minns ni? NI tältade på en gräsyta utanför Skandinavium inför den femte och avgörande matchen, som spelades på neutral plan. Jag minns. Reste under flera säsonger efter finalförlusten 1982 mot AIK som 10-åring mellan Boden och Umeå tills vi vann säsongen 1986/87. Lite surt att efter matchen lämna nära och kära i ruset av guldet för att ta bussen hem för skola dagen efter i Boden medan övriga åkte till Versan för efterfest.

Hela matchen hittar ni HÄR och HÄR. Gillar hårt när man utbringar ett hipp, hipp hurra för Björklöven samtidigt som journalisterna styr och ställer med lagkapten Peter Andersson om hur han ska hålla Le Mat-pokalen. Se HÄR.

*

Smått legendariskt klipp när Björklöven besegrar Troja/Ljungby i kvalserien säsongen 1992/93 och då gick upp i dåvarande Elitserien. Kommentatorn Pia Sehm, som dyker upp i klippet efter 30 sekunder är ju hyfsat på DU-basis med Jörgen i målet. Den hör du inte idag…”och det är inte så kul”.. Lyssna och du hittar fler favoriter..

*

Säsongen 1999/2000 slog vi Timrå i en avgörande match i kvalserien. Repris i år? Om vi tar oss till en avgörande match mot Timrå SKA Johan ”Bom-Bom” Boman vara på plats. Han närvarade nyligt i Björklövens ”Ett steg in mot mitten” och det vore ju rent dumt att inte nämna att han och jag lirat i samma kedja under säsongen 90/91 ihop med legendariska Peter ”Pecka” Edström. Bom-Bom var 17-18 år och påläggskalv och jag 19 år som föll och slaktades en säsong senare. Tack för den, svensk värnplikt.

Bom-Bom svarade för 8 säsonger i Björklöven och otaliga poäng. Stolt att ha delat is med honom. Jag stod inte kvar, men vem stod kvar när dom andra faller?

*

Fler positiva målbilder. Johan Bergmarks 4-4 mot Växjö 2007. Blev ju sen 5-4 i sudden via Daniel Olofsson, se HÄR.

*

2012/13 besegrade vi Piteå med 3-0 i den sista omgången och vände åter till Hockeyallsvenskan efter tre år i exil. Dr Persson som stor hjälte med två mål.

*

Säsongen efter hade vi ett lyckat kval där vi slog Troja/Ljungby i sista omgången.

*

Slutspel och kamp om de ädlaste medaljerna bottnar ändå i ens bakgrund, var du kommer ifrån, en strävan och för mig var det att passera ett par sådana här.

För mig pendlar caset hårt mellan Risberg, Sammeli, Mats Dahlqvist eller för den delen Tesiklas. Det är min bakgrund. Dessa skinnklädda tunga tingest som en vän var tvungen att sladda runt med. Du? Vilken är din relation med denna bruna klassiska muffar, soffor eller madrasser om du vill. Ge oss dit minne.

*

Slutspel är en tid då du ger ditt allt. Det handlar inte om att vässa dit CV för nästa säsong, utan att offra en tand eller ben för klubbens framgång. Som Björklövenfostrade Per Ledin gjorde i NHL eller New York Rangers forna kapten gjorde. Dumdristigt javisst, men ändå.

*

Nu går vi samman och ser till att säsongens sista bild liknar denna, eller hur?

Jon Palmebjörk skriker ut sin glädje efter att Alexander Sundström avgjort matchen med sitt 3-2 mål Arkivfoto: Erik Åström

*

Vi avslutar som vanligt med veckans musikaliska inslag och det blir denna gång en skön låt med pubertala bandet Viagra Boys och känner vi oss inte alla lite så här ibland? I ett slutspel handlar det inte om att vara fin. Den som går närmast gränsen vinner, and it ain´t nice!

*

Trevlig helg

One thought on “Lördagsmixen #172

  • 20 mars, 2021 kl. 12:18
    Permalänk

    Mycket härliga klipp. Var en del kvar i truppen 92-93, från guldåret såg jag. Lasse Karlsson och Peter Andersson bl a och de fick möjligheten att lira med en relativt ung Sasjsa. Reportern under matchen Löven-Trojan måste varit småkär i Jörgen Wikström. 😁

    Trevlig helg och så laddar vi inför måndagens match. 💚💛

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: