Lördagsmixen #165

Helg, semester och sommarväder. Vad passar då bättre än att ta en avstickare och läsa denna version av lördagmixen? Denna gång en hyllning till den bäste, ett gäng gamla bilder och några givna inköp och så avslutar vi med en konstellation som gjorde en del konserter ihop som i alla fall förgyllde min dag. Välkommen!

*

Patrik Sundström blev nyligt hyllad som den som ledde en av NHL:s bästa kedjor genom tiderna. Få här hemma förstår nog hur stor Patrik var i NHL. När när New York Posts legendariske hockeyreporter och krönikör, Larry Brooks, plockar ut de tolv bästa kedjorna genom tiderna i New York-området, fanns Patriks kedja med och han beskrev Patrik på följande sätt. ”Sundström, som drabbades av ryggproblem av sådan allvarlig art att han tvingades avbryta proffskarriären, är förmodligen den bäste Devilsspelaren ni hört talas om – intelligent, talangfull och med förmågan att jobba lika hårt och vara lika bra i båda ändarna av rinken.”

Även kedjekompisen John MacLean stämde in i hyllningskören. – Patrik gjorde mig till den store målskytt jag blev i NHL. Utan hans uppoffrande slit och framspelningar hade jag aldrig gjort så många mål i New Jersey, som jag gjorde.

Patriks lina med Brendan Shanahan och John MacLean på varsin kant rankades som den nione bästa kedjan någonsin i New Yok området.

Bild från sista träningen i Björklöven på Patrik Sundström innan han åkte över till NHL.

Utöver detta så innehar han fortfarande poängrekordet på åtta poäng i en Stanley-Cup match i NHL ihop med Mario Lemieux. Patrik för New Jersey Devils den 22 april 1988 och Mario för Pittsburgh Penguins den 25 april 1989. Tänk på det nästa gång ni ser Patrik i Ishallen. Det är en av Hockeyvärldens största du ser.

*

Att ta över ett rekord är inte lätt och kräver sin spelare. Den här sköter sina kort rätt i sitt övertagande av ledningen.

*

Vem där?

Ja, vem är egentligen det här?

*

Den gamla bilden:

Vem är då detta?

*

I grilltider är det närmast märkligt att man inte har dessa till grillen.

Hat Trick BBQ Turns Hockey Sticks into BBQ Tools - CrossIceHockey.com

Någon som har?

*

Annars gillar jag hårt när klubbar fixar souvenirer utöver det vanliga, bortom halsdukar, matchtröjor och billiga t-shirts. Björklöven sålde ju en kyl i begränsat upplaga och jag bannar mig lite att jag inte högg, trots att ekonomin efter poolköpet inte såg sin ljusaste sida. En sån skulle man haft!!

Nu finns de ute igen, men när det krockar med portabel AC till husvagnen och gasolgrill till densamma får jag nästan bjuda in mig till er för att åtnjuta denna vackra skapelse. Nästa steg för en klubb är förstås en brödrost eller ett mackjärn! Då kommer det inte längre kallas ”Pappamacka” som det görs hemmavis utan ”Lövenmacka!!

*

Tråkigt på standen? Get in the Goalies face!

summer hockey ;) | Ice hockey, Hockey goalie, Flyers hockey

*

Ett annat alternativ.

Slip and Slide Hockey Rink (With images) | Backyard fun, Summer ...

*

Annars såg ju det här ut som en än bättre alternativ?

*

En annan skön gammal bild:

Sommar innebär ju att man träffar sina grannar lite oftare och med mer lätthet. Han var som lite yngre då? Tar du den?


*

Det musikaliska inslaget blir konstellationen Sator/Thåström under åren 1991/1992. Utveckligen på både Chips Kiesbys hår och Sator som band är ju markant. Thåström är ju bara..Thåström.

1990

Sator, finniga tonåringar som kör det dom lärt sig framför spegeln. Helt lyriska att få beträda samma scen som Thåström. Når sitt klimax vid 1.40 där boysen (Chips och Kent Norberg) myser big time!

1991

*

Trevlig helg!

One thought on “Lördagsmixen #165

  • 27 juni, 2020 kl. 08:24
    Permalänk

    Alex Hutchings ( har just det kortet signerat ), Rolf Älvero och Thomas Sehlstedt.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: