Lördagsmixen #163

Vi ser förstås fram emot en hockeysäsong, inte mindre efter att exempelvis Daniel Rahimi presenterades, kanske mindre efter att Joni Ortio gick om intet, men tror att mer är på gång och samtidigt har vi en pandemi som vi inte får bortse ifrån. Vi får fortsätta isolera oss och då kan väl en Lördagsmix passa in? Sitta i vår ensamhet och bara ta in? Idag skickar vi en hälsning mot KHL, vi berör vi kärlek till ett dött ting, hur billigt det egentligen är att värva ett lag och Björklövens bidrag till Canada Cup 1987. Sen avslutar vi i vanlig ordning med lite musik. Välkommen.

Det gick inte som vi ville även om det bara var en våt dröm. Vi gillar vår sportchefs höjd och skickar samtidigt, men hjälp av en okänd hockeysupporter, en passning österut!

***

Lite kul, även om det kanske inte är rätt ord då vi ju ville ha honom i klubben, men att vara före länets lokalredaktioner på nyheten om Joni Ortio till KHL är ändå märkligt. Här handlar det förstås bara om minuter, men hur fungerar lokalredaktionerna egentligen? Ska vi sent skicka en skarp passning till de som skeppade oss 2015 för att någon annan ville värva oss, så är det nästan skamligt att man 27 dagar efter vårt inlägg kör ut Cody Murphys nya karriär bakom en plusartikel. Cashen ska in!

***

Går vi in på viktigare saker som verkligen betyder något i livet så är det inte ovanligt att man får frågan när man började tycka och gilla olika saker, stort som smått. Vissa har ingen aning och vissa vet exakt! JAG vet EXAKT när och då min kärlek föddes till gallret Cooper HM30. HÄR!

Gunnar Leidborg, som man formligen var rädd för och sen Göte Wälitalo och Mats ”Blomman” Blomqvist sekunderna efter. 10 år gammal. Instant kärlek! Har du en sak som du fallit planlöst för? Som sagt litet som stort… Berätta…

***

Kort och gott laganda.

***

Från laganda till finlirare är egentligen inte steget långt, något som behövs i varje lag. Den här klacken är fin..

***

Dom säger att hockeyspelare har så bra lön, men jag vet inte. Men för en tjuga fick jag fyra hela femmor. Kanske skulle bli sportchef?

****

Kan liksom inte släppa..

***

Alla dessa dagar med totalt avsaknad av sport gör ju att man ser allt som serveras i form av gamla matcher. En match som jag minns från min ungdoms dagar som en av de stora matchserierna är ju Canada Cup 1987 och finalmatcherna mellan Canada och Sovjetunionen. Alla tre matcher slutade 6-5 och det avgörande målet var mäktigt, men idag jämför vi ju dåtidens regler med dagens. Hyfsad interference i mittzon i kontringen vid det avgörande målet, men absolut inget man pratade om då och med rätta. det var typ tillåtet.

Tiden förändras. Ryggsäckshockey som exempelvis Färjestad benämndes spela på 80-talet innebar ju att du mer eller mindre hängde på motståndarens rygg. Andra åkte ”kälke” efter motståndare.

I detta Canada Cup slog för övrigt Sverige Sovjetunionen med 5-3, men föll i andra matcher och missade finalen med en poängs marginal. Mot Sovjet stod vår Lasse Karlsson för det matchavgörande målet med ett slagga som var galet hårt och satt där det skulle. I klykonov! Lasse hade även en assist och 5-3 målet gjordes av Peter Sundström iklädd nr 17! Förbudskapten på den tiden, Tommy Sandlin.

***

Men sen det här med Corona och Covid-19? Äre nån som sett den??

***

I väntan på bättre tider får vi som sagt se tillbaka. Långt tillbaka fotades denna yngling och som fick en riktigt bra karriär. Knäcker du vem det är?

***

Veckans musikaliska inslag blir med Anders Sjöholm aka Stry Terrarie aka Stry Kanarie. En kille som ligger bakom ett antal låtar som Ebba Grön, Imperiet och Thåström spelat genom åren.

Så kall, så hetGarbochock och Thåström.

StäderStry och Thåström, släppt på singel 1991.

Malmö cityGarbochock och Thåström.

Alltid attack för Rymdimperiet som han skrev under tiden i Garboshock.

Kickar, Imperiet och Stry.

RepulsivGarbochock och Thåström.

Anna-Greta Leijons ÖgonKriminella gitarrer och Thåström (B-sida på singeln Städer)

Streberbarn, Thåström och Garbochock.

Mitt val av låt för att hylla denne mytomspunne portalfigur för punkens inträde i Sverige, en låtskrivare av rang som aldrig fått den cred han förtjänar, blir en av mina absoluta favoriter, Laddat lugn.

***

Trevlig helg!

4 thoughts on “Lördagsmixen #163

 • 30 maj, 2020 kl. 09:34
  Permalänk

  Ynglingen är Martin Kingen Johansson…

  Svar
 • 30 maj, 2020 kl. 09:37
  Permalänk

  Kan det vara Martin ’ Kingen ’ Johansson.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: