Lördagsmixen #161

Innan jag åkte till Thailand förberedde lag en lördagsmix som skulle inleda på detta sättet:

”Efter många år av gravgrävande, ångest och lidande är Björklöven hux flux, med en tre äpplen hög sportchef som tas för en lillebror, klar för klubbens första riktiga slutspel på många år. För er som inte är van, hur beter man sig?”

Nu vet vi att vi knappt hann fundera så var det roliga slut. Vad var då min tanke med detta? Jo, att se lite hur ett slutspel kan vara, i klädsel, rubriker och händelser.

***

För ett par månader sen hade ett tränargäng ett viss klädsel, i samband med Pride SHL. En del hade problem med den, men ärligt? Att köra gemensam klädsel är vanligt i främst slutspel. Det här hade exempelvis Färjestads BK under finalen 1987 och då var det inget event eller liknande.

Väst var väl å andra sidan The Shit just då, även om jag nog kan tycka att Hans ”Virus” Lindberg vann ganska klart här?

***

Vad minns man mer i slitspelstider på 80-talet? Jo, att publiken verkligen var tydlig. Ordagrant NEEEJ, när en målchans missades och JAAAAA när det blev mål. Inget snack liksom!

***

Lite sköna historiska löpsedlar.

***

***

Matchprogram:

***

Det bästa minnet av ett slutspel är förstås kopplat till matchprogrammet ovan och det är det här och jag såg förstås till att vara på plats.

Del 1 av finalen hittar du HÄR.

***

Vi har förstås haft många andra grymma slutspelsminnen. Vem minns inte Troja/Ljungby 1992/93, med med mest märkliga kommentatorn? Eller Timrå 1999/2000? På listan över finns förstås även Piteå 2012/13 och förstås Bornefjord och Savonens magiska webbsändning, som jag faktiskt inte hittar.

***

Vi fick inte avsluta säsongen på många av ovanstående sätt och et kommer gräma oss för resten av våra liv, men ska man summera allt och i ett musikaliskt inslag, en låt som Björklöven var först med att använda i sportsammanhang i Sverige och ser har förstås historien solkat artisten, men låten i sig slår an en klang i varje gröngult hjärta. Den här är god tvåa, men finns bara en nummer 1!

***

Trevlig helg!

One thought on “Lördagsmixen #161

  • 18 april, 2020 kl. 09:38
    Permalänk

    Härliga klipp du grävt fram. I stället för SHL får vi kavla upp armarna och ta det nästa år. Annars var 2020 året jag sade vi skulle upp när du frågade innan säsongen 2018-2019 och det såg onekligen så ut.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: