Lördagsmixen #152

Dags för i viss mån en liten utsvävning utanför Björklövens sfär där jag på mitt eget sätt hittar humor i vardagen, det jag kallar Lördagsmixen.

Idag tar jag mig an ämnen som klappor, effektiva byten, Jörgen Jönsson och avslutar i vanlig ordning med ett musikstycke. Välkommen.

***

Måste bara börja med att hylla Färjestads drag som under pågående slutspel skickade en passning till motståndare som använder otyget klappor. Se här.

Detta är en klockren passning till egentligen allt och alla som tycker att det där diskanta ljudet dibrar mer än ett par händer och som hyllas från bloggen, mee varför har det tagit så lång tid? Vi på bloggen som liten aktör protesterade mot detta redan 2013??! Björklöven har ju under lika lång tid stenvägrat dessa tingestar. Era åsikter i ämnet?

***

Vi pratade med Kim Karlsson igår där en intervju kommer ut om ett par timmar där han minns ett spektakulärt mål mot MODO. En annan som gjort ett dito mot just MODO är ju Zach Hamill, en kille som värvades som spets men kanske inte kom upp i de höjderna, men svarade för två minnesvärda mål, dels det avgörande mot Västerås, men även detta läckra målet.

***

Tänkte försöka att finna känslan när vi åter tog steget tillbaka till hockeyallsvenskan och återfann hoppet om en framtid. Nu finns den givetvis i något förstorat format sen någon vecka i form av Per Kenttä utan att sätta allt för stor press på honom (Men det är nog oundvikligt efter vårt möte i onsdags), men visst var den här slutminuten något extra?

Den gamla bilden:

Någon som inte går igång på den här? Målvakt med Cooper HM30 galler, benskydd tunna som ett par trädgårdshandskar och stålskenor med Roger ”Bullen” Hägglunds kallufts som tryggaste försvarsinsats. Kunde det bli bättre?

**

Effektivaste bytet man sett?

***

Vem i din bekantskapskrets skulle lägga den här straffen?

View this post on Instagram

Vilken kompis? ???

A post shared by Sportbibeln (@sportbibeln.se) on

Lika som bär?

***

Veckans musikaliska inslag blir med ett band som inte funnits sedan 1997 och bara hann släppa tre plattor. Pratar om Peace Love & Pitbulls, Joakim Thåströms tunga band som kom till då han flydda landet för Amsterdam. Varfö då detta band? Ja, dels släppte de ju en ny version av dessa tre skivor i slutet av förra veckan och sen var det ju ett band som jag, likt med allt annat som Thåström skapat följde nära. Hann även se dom live på Palladium i Stockholm, detta band som lirade en elektronisk slakthusrock och bjöd på en resa i decibel och slaktade gamla låtar. Här ”Alla vill till himlen” från bandets sista spelning som ägde rum i Malmö den 17 augusti 1997.

***

Trevlig helg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: