Lördagsmixen #147

Vi har tagit helg och då kan det aldrig passa sämre med en lördagsmix då det ju kräver en helg sin blotta existens. Denna gång behandlar vi en miljon, öppet arkiv och undulater och avslutar i vanlig ordning med lite musik. Välkommen!

***

-Han ser ut som en rund miljon!

Ja, vem myntade det uttrycket? Det vete fan, men första gången jag hörde det var i en webbradiosändning mellan Hammarby-Björklöven på 90-talet. Jo, precis, det var på den tiden matcher inte sändes på tv och man fick bänka sig vid datorn och hoppas att modemet tillät att få ljud från matchen. Det var tider det. Vilken sändning var det då? Jo, den bästa av de alla. När Björklöven,i den tredje perioden vände 1-5 till seger 6-5 efter förlängning på Johanneshov. Lyssna själv och ta dig in i den värld vi levde i då. Din ciceron på resan är kansliets egen Niclas Borefjord!

Klicka HÄR

***

Världsklass på denna:

***

Vet inte hur många av er som insett vilket guldgruva svt:s ”öppet arkiv” är? Går ju faktiskt att hitta precis vad som heslt som visats på svensk TV de senaste decennierna. Nörd som man är söker man på hockey och hittar en VM-match från 1981, men isbjörnen på bröstet och mot omutliga Sovjet med Tretjak och hela superfemman, men också med Björklövens Lennart Norberg i förstafemman och med Patrik Sundström och Lars Molin i tredjelinan. Sen har vi tjecken Subrt som domare. Bara en sån sak. Och vår egen Virus Lindberg som expertkommentator vid sidan av Arne Hegefors.

Glömde jag ersättaren för dagens swehockey.se och annan internetstatistik och uppdatering? Andremålvakte Reino Sundberg.

 

Nåväl, klicka på bilden nedan för att se matchen. Notera förresten blockeringen efter ca sju min. Inte som idag väl?

***

I förra mixen frågade jag vad ett matchprogram från samma magiska årtal som ovan, dvs 1981 kostade? Svaret är 3 kr.

***

Temat ”bättre förr” fortsätter. Härlig bild från förr..

Vet inte vem hjälten är men håller än idag.

***

Annars kan vi plocka fram en annan bild från förr.Hur många gamla tränare knäcker ni?

***

Hockey är kul, men samtidigt också förbannat grymt ibland.

***

Får ofta frågan hur man kan bli så hängiven ett lag? Frågan är givetvis oerhört svår för att inte säga omöjlig att svara på, men jag växte upp med att vi alltid hade undulater hemma och alla i den här färgen. Tack mamma?

Relaterad bild

***

Veckans musikaliska inslag blir denna gång en grupp vi alla (i min årgång i alla fall) vuxit upp med. Van Halen! Här väljer kanske många att inte ens läsa vidare, men i många fall och i alla fall i mitt så var Van Halen lika med ”Jump” som jag hade på singel och i viss mån ”Panama”, men det stannade liksom där. När jag de senaste åren med en kollega haft som ”grej” att tipsa om bra musik, men som för den andre kanske är okänd har vidgat våra vyer rejält. Van Halen drar ju nästan lika mycket mot Punk som mot Hårdrock som är ett fack man lätt skuffar in dom i. Sug på den här. ATOMIC PUNK!

***

Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: